Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:03
11948
0

Перша ліга. Море жовтих, сенсаційна перемога Кристала і осічка Вереса

Огляд 24-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:03
11948
0
Перша ліга. Море жовтих, сенсаційна перемога Кристала і осічка Вереса
ФК Металіст 1925

24-й тур виявився багатим на жовті картки. Аж 49 (!) разів арбітри показували футболістам попередження. Також чотири рази були показані червоні картки в поєдинках.

«Полісся» в Житомирі здобуло перемогу над міцною «Волинню». Переможним голом на 7-й хвилині відзначився Станіслав Коваль. Цікаво, що з 64-ї хвилини житомиряни грали в меншості, оскільки червону картку отримав Денис Галенко. Але і за таких розкладів «Полісся» зуміло перемогти. Таким чином, житомиряни практично убезпечили себе від вильоту в Другу лігу. У них 28 очок і десяте місце. «Волинь» з 37 очками йде шостою і в теорії ще може поборотися за третє місце, оскільки зіграла на два матчі менше від третього «Металіста 1925» (46 балів).

«Металіст 1925» і «Гірник-Спорт» влаштували свято футболу в Харкові, забивши п'ять м'ячів. До 14-ї хвилині суперники обмінялися голами у виконанні Юрія Батюшина і Сергія Романова. На 23-й хвилині точний удар Владислава Краєва дозволив гостям з Горішніх Плавнів піти на перерву з перевагою в рахунку. Але після розбору польотів в роздягальні харків'яни вийшли на другий тайм зарядженими на перемогу і домоглися бажаного вже до 53-ї хвилини, коли на табло світилися 3:2 на користь колективу зі Слобожанщини. Примітно, що «Металіст 1925» зміг відігратися і вийти вперед, граючи в меншості, адже на 25-й хвилині був вилучений з поля Максим Цвіренко. Але і в такій ситуації харківська команда втримала переможний рахунок, вигравши дуель з рахунком 3:2. До слова, гол Юрія Батюшина став для нападника харків'ян 10-м у сезоні і він наблизився до лідера бомбардирських перегонів форварда «Агробізнеса» Руслана Черненка, у якого 11 голів в активі. Харків'яни з 46 очками йдуть третіми, що на даний момент дозволяє їм вийти в УПЛ. «Гірник-Спорт» з 32 балами є міцним середняком, займаючи дев'яту позицію.

У центральному матчі туру «Агробізнес» зіграв внічию 0:0 в поєдинку проти «Вереса». Єдине, на що був багатий матч, так це на жовті картки, які рефері показав сім разів! До слова, рівненська команда вперше зіграла внічию після одинадцяти поспіль перемог у Першій лізі. Незважаючи на нічию, «Верес» з 52 очками лідирує в Першій лізі і має два матчі в запасі. «Агробізнес» з 42 балами четвертий, але у команди з Волочиська є матч в запасі.

«Нива» в домашній зустрічі поступилася «Чорноморцю» з рахунком 0:1. Переможним голом на 77-й хвилині відзначився Артем Козак, який добив м'яч у ворота після нереалізованого пенальті. Одесити, завдяки цій вікторії поліпшили своє становище вгорі турнірної таблиці. «Моряки» з 51 очком йдуть другими. У «Ниви» 21 очко і 12-е місце. Від зони вильоту тернополян відокремлює три бали.

Приємно здивував «Кристал», який в поєдинку з міцною «Оболонню», вперше за довгий час здобув важливу для себе перемогу. Херсонці перемогли на своєму полі з рахунком 3:2. За «Кристал» забивали Олег Вакуленко, Володимир Тітієвський і Олег Дмитренко. У складі «пивоварів» точними були Олександр Батальський і Артур Мурза, які успішно реалізували пенальті. Цікаво, що Батальський і Мурза тепер мають по 7 голів в активі і вони включилися в гонку голеадорів Першої ліги (також 7 забитих м'ячів у Роберта Гегедоша, 8 голів у Богдана Оринчака, 10 - у Юрія Батюшина і 11 - у Руслана Черненка). До слова, херсонська команда перемогла ще й завдяки тому, що на 48-й хвилині зустрічі був вилучений у столичної команди Максим Покотилюк. Але в будь-якому випадку друга перемога в сезоні «Кристала» - це свого роду подвиг команди Вадима Євтушенка! Хоч херсонці і перемогли, все одно у них тільки 9 очок. «Кристал», перебуваючи на 16-й позиції, замикає турнірну таблицю Першої ліги, відстаючи від 14-го місця на 11 балів. «Оболонь» з 33 очками восьма і, судячи з усього, кияни в наступному сезоні також будуть грати у другому за силою дивізіоні.

«ВПК-Агро» з впевненим рахунком 3:0 переміг на своєму полі «Кремінь». «Агрономи» перемогли завдяки точним ударам Миколи Ляшенка, Станіслава Куліша і автоголу Дмитра Семенова. «ВПК-Агро» з 27 очками йде на 11-му місці. А «Кремінь» з 20 балами 14-й і ризикує вилетіти в Другу лігу.

«Миколаїв» в непростому поєдинку здобув перемогу над «Прикарпаттям». На 66-й хвилині за «корабелів» забив м'яч Вадим Яворський. Миколаївці з 39 очками п'яті і вони ще поборються за потрапляння в УПЛ. А ось іванофранківці з 18 очками йдуть на 15-й позиції і знаходяться в зоні вильоту.

Внічию 1:1 зіграли «Альянс» та «Авангард» у поєдинку, в якому арбітр показав найбільше жовтих карток в турі, а саме 10! За команду з Липової Долини забив Ярослав Сидоренко, в складі краматорчан точно пробив пенальті Максим Єрмоленко. Уже в додатковий час отримав червону картку бразильський легіонер «Авангарду» Гуті, але це ніяк не вплинуло на хід зустрічі, яка завершилася внічию 1:1. «Альянс» з 34 очками йде на комфортному сьомому місці. «Авангард» з 20 балами 13-й. Краматорчани будуть вести боротьюу за збереження прописки в Першій лізі з «Кременем», «Прикарпаттям» та «Нивою».

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 24-й тур

29 квітня

«Полісся» - «Волинь» - 1:0
Гол:
Коваль, 7.

Вилучення: Галенко, 64 ( «Полісся»).

«Металіст 1 925» - «Гірник-Спорт» - 3:2
Голи:
Батюшин, 9 (з пенальті), Паламар, 51, Жичиков, 53 - Романов, 14, Краєв, 23.

Вилучення: Цвіренко, 25.

«Агробізнес» - «Верес» - 0:0

30 квітня

«Нива» - «Чорноморець» - 0:1
Гол:
Козак, 77.

Нереалізований пенальті: Козак, 77 ( «Чорноморець»).

«Кристал» - «Оболонь» - 3:2
Голи:
Вакуленко, 31, Тітієвський, 49, Дмитренко, 79 - Батальський, 25 (з пенальті), Мурза, 66 (з пенальті).

Вилучення: Покотилюк, 48 ( «Оболонь»).

«ВПК-Агро» - «Кремінь» - 3:0
Голи:
Ляшенко, 42, Семенов, 62 (автогол), Куліш, 90 + 3.

«Миколаїв» - «Прикарпаття» - 1:0
Гол:
Яворський, 66.

«Альянс» - «Авангард» - 1:1
Голи:
Сидоренко, 51 - Єрмоленко, 36 (з пенальті).

Вилучення: Гуті, 90 + 4 ( «Авангард»).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.