Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

02 травня 2021, 17:00
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Португалії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 02 травня 2021, 20:23
3850
7

Хемілтон красиво виграв Гран-прі Португалії, боротьба Мерседеса і Ред Булла

Пілот Мерседеса на трасі розібрався з Ферстаппеном і Боттасом

| Оновлено 02 травня 2021, 20:23
3850
7
Хемілтон красиво виграв Гран-прі Португалії, боротьба Мерседеса і Ред Булла
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Боттас, Перес, Норріс, Леклер, Окон, Алонсо, Ріккардо, Гаслі

Очко за найшвидше коло: Валттері Боттас (Мерседес)

Сезон Формули-1 тільки почався, а багато хто вже забув Валттері Боттаса. Немов є лише Льюїс Хемілтон і Макс Ферстаппен. Однак Боттас нагадав про себе, вигравши кваліфікацію Гран-прі Португалії і залишивши позаду Хемілтона і Ферстаппена.

Але фіну потрібно підтверджувати свої чемпіонські амбіції не тільки в кваліфікації, але і в гонці. І на старті Боттас зберіг лідерство, а топ-3 замикали Хемілтон і Ферстаппен. Відзначимо підйом на 4-е місце Карлоса Сайнса на Феррарі. Але не встигли пілоти розігнатися, як на прямій дивне зіткнення сталося між пілотами Альфа Ромео. Від боліда Райкконена було стільки уламків, що дирекція гонки випустила машину безпеки.

А ось на рестарті Хемілтон проспав Ферстаппена! Макс обійшов Льюїса і вийшов на 2-е місце. Топ-3 поїхала у відрив, а на 4-ту позицію вийшов Ландо Норріс. Здавалося, Ферстаппен так захопився битвою з Боттасом за лідерство, що пропустив Хемілтона! Мабуть, Макс допустив невелику помилку і дозволив британцеві повернутися на 2-е місце. Хемілтон насів на Боттаса, проте швидко пройти не зміг, незважаючи на розрив між напарниками в 0,5-1 секунду. Ферстаппен на 2-3 секунди відставав від Хемілтона і не міг повною мірою підтримувати темп лідерів. У підсумку, коли здавалося, що пілоти чекають піт-стопів, Хемілтон пішов в атаку і зумів пройти Боттаса! Дуже різкий маневр, хоча здалося, що все вирішиться на піт-стопі.

Поки Хемілтон впевнено лідирував, Ферстаппен намагався пройти Боттаса, проте гонщики вже явно чекали на піт-стоп і продумували, яку гуму вибрати на кінець гонки. Першим на піт поїхав Ферстаппен, за ним - Боттас. І Макс, повернувшись на трасу позаду Валттері, зумів тут же провести гарний обгін і вийти на 2-е місце! Ред Булл відмінно виконав роботу. Хемілтон же спокійно змінив гуму і повернувся лідером з перевагою в 4 секунди над Ферстаппеном.

У підсумку Хемілтон красиво виграв гонку, зумівши на трасі обігнати і Ферстаппена, і Боттаса. Другим фінішував Макс, а подіум замкнув Боттас. В кінці Ферстаппен, Перес і Боттас поїхали за свіжою гумою і влаштували битву за очко за найшвидше коло. Кращим у цьому був Боттас.

Серед інших результатів відзначимо подвійний фініш в очках пілотів Альпін Естебана Окона і Фернандо Алонсо.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 69
2. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 61
3. Ландо Норріс (Макларен) - 37

4. Валттері Боттас (Мерседес) - 32
5. Шарль Леклер (Феррарі) - 28

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Шевченко
Богатенький кацап снова впереде, да еще его назвали идиотом и пять секунд списали
Oles Bodnar
Одне, що "ідіот" (суто цитую Переса) не вміє нічого, адже на аналогічній машині програє Шумахеру по 40-50 секунд, так він ще створює небезпеку на трасі для інших. І коли йому адекватно пояснюють, що так робити не можна, включає "вялічіє" і що йому на всіх плювати. Я думаю, що свій "рекорд" в 11 штрафних балів за сезон в Формулі 2 він скоро поб'є і отримає бан хоча б на одну гонку.
Maximus
Хемилтон - сама стабильность. В этом сезоне машины Рэд Булл ни чем не уступают Мерседесу, но Макс в процессе гонки делает ошибки, которых не делает Льюис.