Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Руїс повернувся з перемогою. Хоча був за крок від нокауту

Лев Кравців - про довгоочікуване повернення мексиканського Снікерса

Руїс повернувся з перемогою. Хоча був за крок від нокауту
Getty Images/Global Images Ukraine. Енді Руіс

Енді Руїс не з'являвся в рингу після того, як програв Ентоні Джошуа в реванші. Тоді британець багато обіцяв, але на ділі просто перебігав незрівнянно важкого мексиканця, перемігши за очками.

Руїс змінив тренера, підхід і ставлення до справи. Тренувався, готувався, вибрав хорошого суперника для повернення і все одно мало не полетів у нокаут.

Енді перепрацьовував суперника, але удари Арреоли мали величезний успіх.

Руїс почав неспішно. Події не форсував, не розганявся. Було ясно, що моментально повернутися і почати розривати після настільки довгої перерви важко. Причому, кому завгодно, а Енді, якому варто було звикнути до своєї ваги в бойових умовах - тим більше.

Перший раунд Енді забрав без проблем, другий теж забирав, поки не нарвався на правий через руку. Удар залетів через плече - Руїс завалився тут же. Добивання не вдалося, але непорядок з головою та її сприйняттям ударів суперника продовжився. У третьому раунді Енді знову мало не впав - трохи стримався, трохи врятували канати. Пропускав і далі до середини поєдинку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Енді не вистачало швидкості в русі. Тобто, Руїс рухався, зміщувався, йшов, але робив це трохи ліниво або, якщо бути точнішим, заіржавіло. Лише до шостого раунду мексиканець вкотився в поєдинок і відчув суперника. Все менше залітали праві Арреоли через руку і ліві бокові назустріч.

Після екватора Енді влучив у руку Кріса так, що джеби того закінчилися. Арреола кидав його вперед, намагався накинути лівий боковий, але спрацювали одразу два моменти: травма руки і дії Руїса. Енді нарешті відчув дистанцію, уникав атак опонента за рахунок роботи корпусу і ніг.

Після екватору поєдинку жорсткі удари, що потрясали Енді, фактично закінчилися. Руїс почав насипати швидкі серії і йти з лінії атаки ще до того, як опонент відповість. Про жодні тисячі ударів з боку Кріса, як і в поєдинку з Ковнацьки, мови і не йшло. Кріс лупив назустріч, сподіваючись влучити, але удари йшли повз, а активність обривалася об багатоударні випади суперника.

Суперники продовжували проявляти активність разом з опонентами на трибунах, що побилися, але все перетворилося на школу боксу від Енді. Він скорочував дистанцію, пробивав три-чотири удари в ціль і йшов на безпечну відстань. Арреола вицілював, промахувався, чекав. Бив у блок, знову чекав.

Getty Images/Global Images Ukraine

Активні дії не закінчувалися буквально до останньої секунди поєдинку. У дванадцятому раунді Руїс і Арреола зарубилися на середній і ближній дистанції - знову був краще молодший мексиканець.

Підсумок не викликав запитань і вийшов закономірним. Енді витримав обстріл, повернувся і включився, і забрав поєдинок. Не сказати, що Арреола вражав, але точні влучання від нього турбували Енді сильніше, ніж від Джошуа або Джозефа Паркера. І навіть перебуваючи під важким обстрілом, Руїс впорався, залатавши діри в захисті прямо по ходу поєдинку, і заслужено перемігши одноголосним рішенням суддів.

Що далі?

Від Арреоли давно ніхто нічого особливого не чекає. Програв і програв, нічого видатного не сталося, ніяких чемпіонських перспектив або можливостей перед Крісом не відкрилося. Могло б відкритися, якби мексиканець добив суперника у другому раунді. Але, мабуть, не судилося.

Енді знову в строю. Ці півтора роки про Руїса казали в основному з розрахунком на перспективу. Мовляв, ось якщо повернеться. Ось, коли проведе перший бій після поразки і так далі. Тепер наступного суперника можна обговорювати серйозно і буде він, швидше за все, настільки ж серйозним.

Найімовірніший - Луїс Ортіс. Кубинець хотів бою з Енді ще до Арреоли. Казав, що вони - два боксери, які хочуть спокути. Після поєдинку з Вайлдером, де він взагалі-то був краще, але все одно полетів у глибокий нокаут, Луїс не боксував. Що тоді, що зараз ставки високі для обох. Поразка для Ортіса - це майже сто відсотків місце серед гейткіпперів суперважкої ваги.

Поразка для Руїса - відкочування назад. Енді всього 31, часу, щоб повернутися ще раз, вистачає. Але чи вистачить сил і бажання знову проходити цей же шлях - не ясно. Проте такий поєдинок реальний. Тому що по-боксерському він цікавий, а у Енді зараз може не виявитися інших варіантів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після оновлення рейтингів Енді знову може опинитися на самому верху або в якості претендента за тією ж версією WBA, яка не є дуже принциповою. Але бою все одно доведеться чекати довго. Якщо Ф'юрі і Джошуа підпишуть контракт на два поєдинки, це затягнеться до кінця року. Якщо ні - все одно Руїсу це не дасть багато.

Все тому, що крім Енді, вистачає інших претендентів на пояси і вони стали претендентами раніше. А значить, і захищатися проти них чемпіону потрібно буде раніше, ніж проти мексиканця. Тому варто шукати варіанти.

Крім Ортіса, є цікавий варіант із реваншем проти Паркера. Джозеф виграв у мексиканця рішенням суддів, але той бій - один з перших у низці дивних суддівських рішень на користь новозеландця. Перешкодою може стати можливий реванш між Паркером і Чісорою. Новозеландець і його тренер заявили, що готові провести ще один бій проти британця.

Третій варіант, який був на слуху - Деонтей Вайлдер. Енді кілька разів говорив про те, що готовий побитися з американцем, а сам Вайлдер нарешті вийшов зі сплячки і почав спілкуватися з пресою. З огляду на те, що Джошуа і Ф'юрі швидше домовляться, ніж не домовляться про поєдинок, бій Руїса і Вайлдера у цьому році теоретично є цілком реальним.

Чи потягне Енді важелезні удари Деонтея, враховуючи, як його кидало від влучень Арреоли - те ще запитання. Але чим це не привід перевірити?

Оцініть матеріал
(51)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
OKs100
Ему бы еще 25 кг лишнего веса сбросить.