Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 06 травня 2021, 12:50
2567
3

Металіст 1925 у меншості обіграв Гірник-Спорт

Харків'яни, граючи півтора тайми в меншості, і програючи по ходу матчу, зуміли здобути перемогу

| Оновлено 06 травня 2021, 12:50
2567
3
Металіст 1925 у меншості обіграв Гірник-Спорт

У четвер, 29-го квітня, в гості до команди «Металіст 1925» в рамках 24-го туру приїхала команда Ігоря Жабченка «Гірник-Спорт», яка, восени завдала харків'янам найбільшої поразки в цьому сезоні - 0:3.

Колектив, керований Жабченком, видав дуже хороший і якісний футбол в осінній частині чемпіонату, і команда завершила першу частину сезону на п'ятому місці з відставанням від третього місця всього на три очки. На зимову перерву представники невеликого містечка Полтавської області вирушили в піднесеному настрої. Але на початку зими несподівано було оголошено про зняття «Гірника-Спорт» зі змагань через відхід основного спонсора, внаслідок чого більшість гравців отримали статус вільних агентів і покинули команду. У тому числі покинув команду її найкращий бомбардир Юрій Батюшин, який перебрався до табору харківського «Металіста 1925». І вболівальники клубу з Горишних Плавнів впали у відчай. Але сталося маленьке диво - «Гірник-Спорт» у середині зими відродився. Кошти на продовження сезону були знайдені, і Ігор Жабченко став готувати поспіхом набраний склад до весняної частини сезону.

Збори команда провела в Україні, і був сформований практично новий колектив.

У весняній частині сезону «Гірник-Спорт», цілком природно, вже не та команда, що феєрила восени. У підопічних Жабченка лише одна перемога в семи зіграних навесні матчах. Правда, команда з Горішніх Плавнів встигла внести свою лепту в розборки претендентів на вихід в УПЛ і відібрати на виїзді очки у «Агробізнесу» - 1:1.

Варто відзначити ще один цікавий факт, за команду «Гірник-Спорт» грають відразу 4 колишні гравці «Металіста 1925», які приєдналися до команди під час зимової паузи. Це захисник Кравченко, півзахисники Краєв, Романов і Лукас. Причому троє останніх вже встигли забити за команду з Полтавської області по одному голу. Також варто сказати і про те, що фланговий захисник Вісенте - добре знайомий українським любителям футболу за виступами в ПФК «Львів», взимку проходив перегляд у «Металісті 1925», але він тренерський штаб харків'ян не переконав і тепер продовжує свою футбольну кар'єру під керівництвом Ігоря Жабченка.

Харківська команда до зустрічі з «Гірник-Спортом» не програвала в чемпіонаті 10 матчів поспіль, переможна серія почалася ще восени і включала в себе - 7 перемог і 3 нічиї.

З перших хвилин зустрічі господарі заволодівають ініціативою, а команда гостей лише зрідка «огризається». На 9-ій хвилині зустрічі арбітр Олег Когут призначає пенальті у ворота «Гірника-Спорт». Владислав Дмитренко ефектно протягнув м'яч зі своєї половини поля по флангу до штрафного майданчика суперників, і виконав простріл від краю поля в центр штрафного майданчика. До партнерів круглий не дістався, бо влучив у руку півзахиснику гостей В'ячеславу Велєву, який прийшов допомогти захисту. Пенальті чітко реалізував екс-гірник Батюшин - 1:0. І цей гол став сотим в історії виступів у Першій лізі харківської команди.

Гості відповіли на цей гол двома своїми точними ударами. Вже через п'ять хвилин після пропущеного гола колишній гравець харківської команди Краєв виконав подачу ще на одного колишнього гравця «Металіста 1925» Сергія Романова і той зважився на дальній удар метрів з 35-ти. Сидоренко не зміг допомогти, і рахунок став рівним 1:1. А на 23-й хвилині Лукас, якого Жабченко поставив в цьому матчі на позицію центрального нападника, віддав розрізний пас на Краєва і той з району штрафного в дотик відправив м'яч у дальній кут - 1:2. До речі, Жабченко і Кривенцов через дискваліфікації керували діями своїх підопічних з трибун стадіону, і робити це на порожньому стадіоні було не важко. Червона зона, в якій знаходиться Харків, не дає можливості уболівальникам бути присутнім на матчах, що проходять на головній футбольній арені міста.

Ще цікавіше стало через дві хвилини. Лукас боровся за верховий м'яч з Цвіренком, і спробував вирватися на рандеву з Сидоренком. Молодий захисник харків'ян протистояв бразильському легіонеру в рамках правил. Але колишній партнер Цвіренка зумів красиво підставитися, і суддя матчу побачив порушення в діях харків'янина, якого насправді не було, і до того розцінив це, як фол останньої надії. Так «Металіст 1925» залишився в меншості. Уже в наступній атаці міг забивати Чепелюк, але з його ударом з лінії штрафного Сидоренко впорався. На 31-й хвилині в команді господарів поля відбувається вимушена у зв'язку з вилученням заміна - замість атакуючого півзахисника Дерека на поле виходить гравець оборони Ченбай. Не можна сказати, що господарі відсиджувалися в обороні. На 35-й хвилині відмінний момент був у харків'ян після навісу з правого флангу, але Велєв в останній момент перевів м'яч ударом головою на корнер.

Хід гри кардинально змінився на початку другого тайму, коли господарі в меншості зуміли двічі забити. На 51-ій хвилині з правого флангу Жичиков навісив у штрафний і ніким не прикритий Пономар з відскоком від воротаря відправив м'яч у ворота. Рахунок став 2:2. Через хвилину свій момент мав Дмитренко, але пробив у Жмурка. І ось проходить ще одна хвилина і «Металіст 1925» здійснює камбек, програючи 1:2, робить рахунок 3:2. Велєв прийняв на стегно Криськіва біля лівого кута власного штрафного майданчика і Жичиков майстерно поклав м'яч в ближній верхній кут ударом зі штрафного.

Тренерський штаб Ігоря Жабченка намагається довірити порятунок матчу екс-гравцеві ПФК «Львів» Вісенте. Але він не вносить гостроти в дії своєї команди, що має чисельну перевагу. Реальний шанс зрівняти рахунок був у Осипенка, який на 87-й хвилині обіграв Сидоренка і пробив у стійку. У цьому моменті фарт був на боці харків'ян. Фортуна, хоч вона дама примхлива і непостійна, як правило, допомагає хоробрим і сміливим.

В результаті харків'яни здобули перемогу в матчі, який можна вносити в підручники з футболу. Сила волі і величезне бажання здатні творити дива.

Таким чином, харківська команда, набравши 46 очок, продовжує свою безпрограшну серію до 11 матчів і ще міцніше закріплюється на третьому місці, боротьба харків’ян  за потрапляння в УПЛ триває. А «Гірник-Спорт» вже остаточно скотився з 5-го осіннього місця в групу середняків Першої ліги.

«Металіст 1925» - «Гірник-Спорт» 3:2

Голи: Батюшин (9, з пенальті), Паламар (51), Жичиков (53) - Романов (14), Краєв (23).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Цвіренко, Шершень, Западня, Габелок, Дерек (Ченбай 31), Криськів, Батюшин (Кольцов 72), Дмитренко (Савін 77), Пономар (Блажко 85).

«Гірник-Спорт»: Жмурко, Велєв (Вісенте 67), Чуєв, Тимошенко, Кравченко, Сьомка (Осипенко 65), Чепелюк (Твердохліб 61), Краєв, Романов, Чередниченко (Якубов 86), Лукас.

Попередження: Жичиков (34) - Лукас (42), Чуєв (43), Чередниченко (84), Тимошенко (90+5).

Вилучення: Цвіренко (25).

Анатолій Хамаев
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

путін відповів на пропозицію Макрона припинити вогонь на час Олімпіади
Олімпійські ігри | 18 березня 2024, 15:13 3
путін відповів на пропозицію Макрона припинити вогонь на час Олімпіади

Як завжди, у словах агресора мало правди та щирості

Сенсаційна чемпіонка US Open 2021 знялася з престижного турніру в Маямі
Теніс | 19 березня 2024, 09:27 5
Сенсаційна чемпіонка US Open 2021 знялася з престижного турніру в Маямі

У Емми Радукану проблеми з попереком, британку в основі замінить Анна Кароліна Шмідлова

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitalikss86
Да лучший из лучших ! Не смотря на меньшинство и ошибку судьи - Металлист выиграл ! Великим клубам ничего не мешает и судья в том числе ! А если вдруг аппелируют к судье (болельщики Металлиста тоже этим грешат ) то значит нет уверенности! Показали хорошую игру - все победа независимо от судей и прочих факторов
Mr.Frost
За таку гру ми і любимо футбол!
DidOk
Невже 1925 підвищиться у класі ?