Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 02 травня 2021, 19:00
9548
0

Чехія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи

Вирішальна гра для команди Миколи Степанця

| Оновлено 02 травня 2021, 19:00
9548
0
Чехія – Україна. Прогноз та анонс на матч кваліфікації чемпіонату Європи
ФГУ

Поєдинок Чехія - Україна відбудеться в неділю, 2 травня, в Брно. Початок зустрічі о 19.00 за київським часом. В прямому ефірі гру покаже телеканал «Спорт 1».

Сьогодні для української національної команди настає момент істини у відборі на чемпіонат Європи-2022. Після домашньої поразки від Чехії минулої середи з рахунком - 26:28 наші гандболісти опинилися в тій ситуації, коли тільки перемога в заключному матчі відбору зніме всі питання щодо виходу на континентальну першість. При будь-яких інших випадках доля колективу Миколи Степанця буде залежати від результатів безлічі інших поєдинків по всій Європі.

Перший з двох спарених матчів проти чехів українські гандболісти програли на самому його початку. Стартовий ривок суперників - 0:4 істотно поламав нашій команді план на гру і весь ігровий час, що залишився наші спортсмени були змушені наздоганяти збірну Чехії. Місцями це виходило гірше (коли на двадцятій хвилині гри рахунок став - 6:12), місцями - краще (коли чотири рази в рамках останньої десятихвилинки українці підбиралися до опонента на відстань одного точного кидка), але за підсумком наздогнати чехів наша збірна так і не змогла.

Після гри в Запоріжжі нашим суперникам довелося політати по Європі. З України чехи з пересадками полетіли на Фарерські острови, де в п'ятницю піднесли сенсацію зі знаком мінус, поступившись місцевій збірній - 26:27. Втім, на той матч Чехія виходила вже в статусі без п'яти хвилин учасника майбутньої континентальної першості, адже навіть якщо наша команда і посуне чехів з другого рядка, то трьох набраних очок (перемога над Україною і нічия зі збірною Росії) їм цілком вистачить для того, щоб виявитися однією з кращих збірних серед тих команд, що фінішують на третіх місцях у своїх групах.

А яке ж становище збірної України в цьому рейтингу? На даний момент з одним заліковим очком (нічия зі збірною Росії) наша національна команда йде на третьому місці серед восьми команд. Попереду нас Литва і Польща, у них по два залікові бали. У всіх інших володарів поточних третіх місць на даний момент нуль очок. Так що навіть поразка при певних розкладах може не перешкодити нам зіграти на Євро. Втім, радіти дуже рано. У групі 2 Австрія має прекрасні шанси обіграти у себе вдома Боснію і набрати заповітні два очки, а в групі 8 така складна закрутка, що там і зовсім на третій позиції може фінішувати команда з чотирма заліковими очками. Крім цього, будь-який сенсаційний результат (на кшталт перемоги Литви над Ісландією) буде зменшувати наші шанси на Євро в геометричній прогресії.

У Брно збірна України вирушила з двома змінами в складі. Замість розігруючого Олександра Кириленка і правого напівсереднього Владислава Донцова, які не виблискували в Запоріжжі, в Чехію вирушили гравці задньої лінії Ігор Турченко і В'ячеслав Садовий. Варто зазначити, що у молодого Ігоря Турченка може відбутися дебют у футболці нашої національної команди.

Матч проти чехів стане для українців найважливішим в нинішньому календарному році. Наш суперник буде без захмарної турнірної мотивації (всі свої питання команда вже вирішила), пристойно втомлений (третій матч за п'ять днів) і с багатим кілометражем польотів (маршрут Чехія-Україна-Фарерські острови-Чехія за такий короткий проміжок часу відніме багато сил у будь-кого). Але не варто розраховувати, що господарі будуть відбувати номер. Впевнений, що за перемогу доведеться чіплятися зубами. Дуже хочеться, щоб у наших гандболістів все вийшло, і команда Миколи Степанця сама вирішила свої турнірні завдання, тим самим позбавивши себе і всіх шанувальників українського гандболу, важких хвилин очікування результатів з усіх кінців Європи.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Чехія - Україна.

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Росія

5

3

2

0

143:133

+10

8

2. Чехія

5

2

1

2

136:128

+8

5

3.  Україна

5

2

1

2

132:131

+1

5

4. Фарерські острови

5

1

0

4

117:136

-19

2

2 травня

  • Чехія – Україна
  • Фарерські острови – Росія
 
  • 1.73
  • 7.7
  • 2.835
Сделать ставку
 
  • 1.72
  • 8.00
  • 2.75
Сделать ставку
 
  • 1.69
  • 7.80
  • 2.60
Сделать ставку

 

 
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.