Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2021, 14:24
4740
9

Луїш КАШТРУ: «Шахтар повинен бути в кваліфікації Ліги чемпіонів»

Наставник «гірників» розповів про підготовку до поєдинку з «Дніпром-1»

| Оновлено 30 квітня 2021, 14:24
4740
9
Луїш КАШТРУ: «Шахтар повинен бути в кваліфікації Ліги чемпіонів»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про підготовку до матчу з «Дніпром-1», що відбудеться 1 травня в Києві.

– Містере, над чим команда працює в тижневому циклі?
– Працюємо на те, аби перемогти в наступному матчі. Відпрацьовуємо нашу структуру в обороні та наші макропринципи на гру. Дуже зосереджені на тому, щоб здобути перемогу, знаючи, наскільки це важливо. Чемпіонат дався нам дуже складно, й зараз нам необхідно вирішити питання другого місця – зміцнити наші позиції і бути у кваліфікації Ліги чемпіонів на наступний сезон. Відпрацьовуємо все те, чого може вимагати майбутня гра.

– «Дніпро-1» дуже додав: 2021 року здобув кілька перемог, у тому числі з великим рахунком. Якого поєдинку очікуєте з цим суперником?
– Ми знаємо про всі властивості «Дніпра-1» і знаємо свої властивості. Поважаємо суперника, однак передусім поважаємо себе. Ми дуже сконцентровані на собі. Ви маєте рацію, «Дніпро-1» проводить чудовий сезон – у них відмінна, якісна гра цього року, футболісти високого рівня. Розуміємо, наскільки складним буде матч.

– Якими є сильні сторони «Дніпра-1»?
– Команда чудово розпочинає атаки. Їхній нападник дуже потужний. Багато передач проходить у зону, але також вони грають у недодачу з форвардом, тому суперник є небезпечним в атаці. Ми бачили багато відмінних моментів у цієї команди потягом останнього часу і знаємо про її якості. «Дніпро-1» не просто так проводить так добре 2021 рік. У футболі завжди є пояснення, чому так. Дуже багато приводів для того, аби грати, як «Дніпро-1», – вони молодці.

– Чи можна очікувати, що тих, хто мав менше ігрової практики, і молодих футболістів буде більше задіяно в трьох матчах, що залишились?
– Ви говорите про футболістів, які мали не надто багато ігрового часу? Усі грали. Усі були потрібні цього сезону. Ми втрачали багатьох. Якщо хто не пам'ятає, у нас було 12 випадків коронавірусу, надскладні травми, довелося досить довго тренуватися без гравців. Дуже нетиповий сезон. Навіть ті хлопці, що поверталися після COVID-19, були непідготовленими, і нам доводилось використовувати тих молодих футболістів, які в принципі ще не були готові. Тому говорити про те, що хтось провів не надто багато часу на полі... Можемо сказати про Ісмаїлі, Коноплянку. Ось, напевно, їх ми не так багато використовували – через складні травми, які вони пережили і переживають зараз. А ті, хто ще не підготовлений, не гратимуть, ні.

– Хто ще зараз травмований?
– Ісмаїлі, Коноплянка, Бондар, Мораес, Марлос. Багато гравців. І я завжди говорю, що є причини. Так, я беру на себе всю відповідальність як тренер. Це те, що я повинен робити кожного дня – перевіряти свою совість на чистоту після моєї щоденної роботи. Проте, як я й сказав, у футболі завжди є причини. Нічого не відбувається просто так. Якщо виконати таку цікаву вправу й порівняти нашу команду минулого сезону, де нічого не змінилось, і цього, то дуже швидко ми дійдемо підсумку, чому так.

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Маріно ПУШИЧ: «Ракіцький – дивовижна людина та дивовижний гравець»
Футбол | 06 травня 2024, 18:11 6
Маріно ПУШИЧ: «Ракіцький – дивовижна людина та дивовижний гравець»

Наставник оцінив гру досвідченого футболіста

МІЧЕЛ: «Я думаю, що Довбик та Циганков залишаться, у них є контракти»
Футбол | 06 травня 2024, 16:36 3
МІЧЕЛ: «Я думаю, що Довбик та Циганков залишаться, у них є контракти»

Головний тренер «Жирони» поділився думками про майбутнє лідерів команди

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Павел СН
назва статт!-це замовлення для судд!в в!д мерзотно! кротоферми
Sviatoslav Kudelych
Без проблем! Хіба в групі вас не має бути!
garik_trinity
Заголовок звучит, как призыв к кому нужно
Александр Шевченко
Судейка, памаги нам памаги
Sosed12345
С такой игрой максимум 4-ое место в группе ЛЕ
Burevesynik
Шахтер должен быть в квалификации Лиги чемпионов???
DK1961
Все, что высказывает этот недотренер, сбывается с точностью наоборот. Значит у Зари ещё есть шансы выбить ржавых на 3 место. Несмотря на происки лохметовско-павелкинской банды
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил