Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 29 квітня 2021, 20:47
4435
2

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Вибух Чорнобиля? Відчував себе, як в кіно»

У 1986 році нинішньому наставникові «синьо-жовтих» було всього 10 років...

| Оновлено 29 квітня 2021, 20:47
4435
2
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Вибух Чорнобиля? Відчував себе, як в кіно»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів, як пережив вибух на Чорнобильській АЕС, а також, коли вперше задумався про те, щоб пожити в Італії.

«Сподіваюся, я нікого не шокую, якщо скажу, що мені все здавалося нормальним. Мені було десять років. Я веселився, як божевільний, граючи в футбол всюди, займаючись будь-яким видом спорту. Мене відвели в академію київського «Динамо», де я відчув, що починаю жити мрією. Потім вибухнув четвертий реактор на ЧАЕС, і нас всіх відвезли. Школи закрилися негайно. Приїхали автобуси з усього СРСР, забрали дітей від 6 до 15 років і відвезли. Я опинився один спершу на Азовському, а потім на Чорному морі, в 1500 кілометрах від будинку. Але до сих пір я не відчуваю болю. Я відчував себе, як в кіно, прожив цей досвід як подорож. Я був дитиною. Жити в СРСР було непогано. Для всіх було все однаково. Всюди багато шкіл і спорту. Це була закрита країна, через яку і ти сам закривався».

«Коли я зрозумів, що існує інший світ? Італія, мабуть, була моєю долею. Мені було 12 років, і нас запросили грати на турнір в місті Агрополі. Нас надмірно налаштували, проінструктували не висловлювати невпевненості. Замість цього ми танули, мов сніг на сонці. Нам посміхалися, привітно зустрічали. Я пам'ятаю, як подумав, що одного разу хочу сюди повернутися», - розповів Шевченко.

Нагадаємо, сьогодні стало ясно, в які терміни в збірну України прибуватимуть гравці різних клубів, щоб починати підготовку до фінального етапу Євро-2020.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олег Мандрівник
Про одинаково и школы
Даже в нашем маленьком городке, где было всего 6 школ, была одна, куда детям обычной челяди попасть было невозможно. Вот вам и всё одинаково
euro2012_za_2012euro
Что он там мог почувствовать?
На халяву все лето на морях провёл (привычка осталась на всю жизнь, но поменялось на Турцию, Испанию и всякие острова).
Первый и последний раз побывал на Азовье да и только.