Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 29 квітня 2021, 09:11
13239
4

За крок від камбеку. Збірна України програла Чехії в матчі відбору на Євро

«Синьо-жовті» зазнали домашньої поразки

| Оновлено 29 квітня 2021, 09:11
13239
4
За крок від камбеку. Збірна України програла Чехії в матчі відбору на Євро
ФГУ

Збірна України провела черговий поєдинок відбіркового турніру чемпіонату Європи 2022 року. До сьогоднішнього матчу в Запоріжжі команда Миколи Степанця підійшла на другому місці групи 3. Але саме очні дуелі «синьо-жовтих» зі збірною Чехії повинні стати визначальними в боротьбі за путівку на Євро. Перемога в одному з двох матчів може практично гарантувати нашій команді поїздку на континентальну першість, і зробити цей крок добре  було б на домашньому майданчику. На жаль, не вийшло.

Старт поєдинку став провальним для збірної України. Цілих сім хвилин господарі не могли «розпечатати» ворота суперників, а чехи за цей час завдали чотири точні кидки. Далі гості досить впевнено тримали різницю, не дозволяючи українцям скоротити відрив. А коли перевага чехів склала п'ять м'ячів, тренерський штаб збірної України був змушений взяти тайм-аут. Але ця пауза перелом у гру не внесла: на перерву команди пішли за переваги «+4» на користь збірної Чехії.

У другому таймі «синьо-жовті» заграли впевненіше. Благотворно вплинула на дії українців і заміна голкіпера: замість Комка на останній рубіж вийшов В'юник, який неодноразово демонстрував відмінну реакцію. Вже через п'ять хвилин після поновлення гри господарі скоротили рахунок до мінімуму, але чехи незабаром відновили статус-кво. Здавалося, гості спокійно доведуть зустріч до переможного закінчення. Але підопічні Степанця проявили характер і повернулися в гру.

За рахунку 22:24 збірна Чехії взяла тайм-аут. Не допомогло - відразу після паузи черговий сейв зробив В'юник, і Бурзак скоротив рахунок до мінімуму. Після цього Хрстка не реалізував 7-метровий, але наші не зуміли зрівняти рахунок. До фінальної сирени команди обмінювалися результативними атаками, і збірна Чехії здобула перемогу.

Що ж, тепер збірна України спробує взяти реванш на майданчику суперників. Чехи перед зустріччю з нашою командою ще проведуть гостьовий матч з Фарерськими островами. Поєдинок Чехія - Україна відбудеться 2 травня.

Відбірковий турнір чемпіонату Європи. Група 3.

Україна - Чехія - 26:28 (12:16).

Україна: В'юник (1), Комок, Буйненко (1), Акіменко (1), Кириленко, Денисов (2), Дорощук, Тільте (3), Козакевич (3), Жук (2), Донцов, Горига (5), Бурзак (3), Миноцький (1), Ільченко (3), Ганчев (1).

Чехія: Галіа (1), Мізера, Хрстка (5), Бечвар (5), Юрка, Котрч, Трковскі, Чіп (5), Петровські (1), Кліма (6), Юзек, Мубензем (2), Земан, Пірох (3), Фулнек, Франк.

Арбітри: Іван Павічевич, Мілош Разнатович (обидва - Чорногорія)

Палац спорту «Юність» (Запоріжжя, Україна)

УКРАЇНА - ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Група 3

Команда

І

В

Н

П

З - П

О

Росія

4

2

2

0

112 - 109

6

Чехія

4

2

1

1

110 - 101

5

Україна

5

2

1

2

132 - 131

5

Фарерські острови

3

0

0

3

66 - 79

0

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
=*=
Где ещё такое есть?
Сборная слабей чемпиона страны - Мотора.
kadaad .
Очередная говносборная, как во всех видах у нас. В нищей стране не может быть хороших сборных.