Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 травня 2021, 02:21
9239
2

5 легенд, які завершують кар'єру далеко від великого футболу

Великі гравці, маленькі команди

| Оновлено 17 травня 2021, 02:21
9239
2
5 легенд, які завершують кар'єру далеко від великого футболу
Getty Images/Global Images Ukraine.

Найближчі роки знаменують остаточну зміну поколінь, коли головні зірки останніх років залишать футбол і передадуть естафету молодим гравцям. Мессі, Роналду, Буффон, Златан - всі вони тримаються довго, але рано чи пізно все добігає кінця. Але якщо хтось до кінця грає в Європі, то інші до кінця кар'єри вважають за краще виїхати. Хтось - на заробітки, хтось - просто присвятити час грі за рідну команду на батьківщині.

Поговоримо про тих, хто готується завершити кар'єру далеко від великого футболу.

Дані Алвес, Сан-Паулу

Без жодного перебільшення можна сказати, що Дані Алвес - гравець величезного значення, на чиєму рахунку незліченна кількість нагород. Три кубки ЛЧ, шість перемог в Ла Лізі, 5 перемог в Кубку Іспанії... перерахування займе довгий час.

Більшу частину своєї 18-річної кар'єри Алвес провів на позиції крайнього захисника. Не без його допомоги було забито 224 голи в найбільших клубах світу. Але, погравши за Барселону, Ювентус і ПСЖ, він вирішив останні роки провести на батьківщині.

Зараз 37-річний гравець готується до третього сезону в Сан-Паулу, де він є незамінним елементом у півзахисті. Він уже вийшов на поле 78 разів, забивши вісім м'ячів.

Карлос Тевес, Бока Хуніорс

Тевес насолоджувався титулом одного з найкращих нападників світу більше десяти років. Не всі його люблять за «зраду» Манчестер Юнайтед і перехід в Сіті, проте сперечатися з тим, що він був хорошим, неможливо.

З Роналду і Руні він сформував видатне тріо в нападі, і в кінці нульових він забивав собі на втіху, вигравши 7 трофеїв за два роки.

Погравши в АПЛ, він перебрався в Серію А, де на нього чекав Ювентус, проте досить швидко зрозумів, що хоче повернутися додому. Заробивши трохи в Шанхай Шеньхуа, він закріпився в Боці, де колись починав свою кар'єру. 37-річний аргентинець забив там 48 голів і зробив 22 асисти за п'ять років.

Франк Рібері, Фіорентина

Легенда Баварії та збірної Франції - людина, яка не вміє не перемагати. Франк Рібері виграв з німцями все, що можна, і пішов у 2019 році, провівши в Мюнхені 12 років.

У Німеччині він чудово зігрався з Роббеном, ставши частиною дуету «Роббері». В його активі вісім чемпіонських титулів, шість кубків Німеччини і золото ЛЧ. А на його рахунку 124 голи і 182 результативні передачі.

Після цього француз переїхав до Італії, де став частиною Фіорентини. У новій для себе лізі він продемонстрував гідний результат, вийшовши на поле 44 рази. На його рахунку 2 голи і 6 асистів у нинішньому сезоні. Свого часу він казав, що після відходу з Баварії пограє максимум два роки, але ми сподіваємося, що він передумає.

Ар’єн Роббен, Гронінген

А ось і друга частина дуету «Роббері». Роббен приєднався до Баварії через два роки після Рібері, і разом вони стали нерозлучні.

Провівши рік без футболу після відходу з Баварії в тому ж сезоні, що і Рібері, Роббен перейшов у Гронінген, де зайняв свій улюблений правий фланг. Зараз Гронінген займає шосту позицію в чемпіонаті, проте самого Роббена майже не видно. З огляду на те, що за весь час він провів на полі всього 56 хвилин, можна припустити, що незабаром і він повісить бутси на цвях.

Сумний відхід для автора 144 голів у «Баварії» і фіналіста чемпіонату світу.

Андрес Іньєста, Віссел Кобе

Андрес Іньєста асоціюється у нас із найбільшим періодом в історії Барселони, коли команда під проводом Пепа Гвардіоли була просто непереможною.

В останні десять років лише Баварія і Барселона змогли взяти требл, і без Іньєсти в центрі поля таке досягнення було б неможливим. Вихованець академії Ла Масія майже відразу став незамінним у команді, якій присвятив майже всю свою кар'єру. Тому всіх так здивувало, коли у 2018 році він покинув Каталонію і перебрався в японський Віссел Кобе, де вже вийшов на поле 74 рази, зробивши 34 результативні передачі.

Текст: meta.ua

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Archangel Michael
Ну я бы не сказал что Сан-Паулу и Бока - "маленькі команди".
и уж тем более Сан-Паулу и Буэнос-Айрес "далекі від великого футболу" города...
umnuy2
тоже не понимал иньесту---мог ещё лет 5 попылить в европе в топах