Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 27 квітня 2021, 18:09
1456
0

Металіст 1925 привозить три очки з Краматорська

Після трьох поспіль нічиїх у чемпіонаті харків'яни здобули перемогу на виїзді

| Оновлено 27 квітня 2021, 18:09
1456
0
Металіст 1925 привозить три очки з Краматорська

У суботу, 24 квітня, «Металіст 1925» в гостях, в Краматорську, грав проти місцевого «Авангарду».

Краматорська команда до суботньої зустрічі з харків'янами не програвала в чемпіонаті 5 матчів поспіль, переможна серія розпочалася 31 березня і включала в себе 3 перемоги і 2 нічиї, різниця м'ячів в цих матчах +4, забито 8 і пропущено 4. Завершував осінню частину «Авангард» жахливо – 4 поспіль поразки і різниця м'ячів в цих чотирьох матчах – мінус 12 (1 гол забитий і 13 пропущено). Взагалі ж, першу частину чемпіонату «Авангард» завершив на 15-му передостанньому місці, маючи в своєму активі всього 8 очок в 14 матчах і всього 9 забитих голів. Причому після зимової перерви сумна програшна серія авангардовців продовжилася. До чотирьох поспіль програшів в кінцівці осінньої частини чемпіонату додалися ще дві поразки. Але потім пішла ця серія без поразок. Виходить, що «Авангард» в семи матчах весни набирає 11 очок і забиває в цих семи іграх 10 голів. І вже команда з Краматорська на 13-му місці.

Що цікаво, за «Авангард» грають 4 колишніх гравці «Металіста 1925». Вони приєдналися до команди з Краматорська під час зимової паузи. Це захисник Чідера Келіт, півзахисник Толочко і двоє нападників – Єрмоленко та Скотаренко. Причому перші троє грали за харків'ян в осінній частині чемпіонату. Єрмоленко та Толочко добре влилися в свій новий колектив, кожен з них забив по два голи і обидва стали гравцями основного складу. Скотаренко і Чідера Келіт регулярно виходять на заміну. У суботньому матчі Єрмоленко та Толочко знову вийшли в основі, а Денис Скотаренко знову з лави, нігерієць залишився незатребуваним в цьому матчі.

Підопічні Кривенцова після трьох поспіль нічиїх, зрозуміло, їхали в Краматорськ виключно за перемогою. Будь-який інший результат практично не залишав харків'янам ніяких реальних шансів на вихід в УПЛ. До речі, суперники були дуже добре знайомі, адже регулярно грають між собою в силу географічної близькості не тільки в чемпіонаті, але і в контрольних матчах. В офіційних матчах статистика напередодні зустрічі була така – три перемоги у харків'ян, дві у «Авангарду», жодного нічийного результату і різниця м'ячів 4:3 на користь «Металіста 1925».

Гості з самого початку постаралися захопити ініціативу, і їм це вдалося повною мірою. Перші удари Криськіва і Дерека по воротах гостей не були небезпечними. А ось на 16-й хвилині бразилець отримав поперечний пас від Жичикова і наважився пробити здалеку. Голкіпер господарів поля Поспєлов з труднощами перевів м'яч на кутовий. Відчувалося, що харків'янам явно не вистачало на полі двох креативних півзахисників Савіна та Дмитренко, що  знають толк в організації гострих проривів. Тренерський штаб вирішив їх залишити на лаві запасних, а без них в діях гостей явно не вистачало темпу.

Дерек в цьому матчі діяв з глибини, і хоч він часто бив по воротах, але всі удари були дуже неточними. Що стосується «Авангарду», то у них моментів у першому таймі не було взагалі. Хіба що можна згадати момент на 33-й хвилині, коли по черзі не змогли нормально пробити Коста Тенеріо і Дорошенко. На 35-й хвилині Пономар низом з середньої дистанції завдав удар по воротах гостей, Поспєлов був напоготові і заволодів м'ячем. Потім Батюшин здалеку пробив, але повз ворота. На 40-й хвилині він наносив удар зі штрафного, і знову мимо. На перерву команди пішли з нулями на табло.

Натхненні результатом першого тайму, господарі в другій половині матчу з перших хвилин пішли уперед, але удари Дорошенко і Сеніцького були неточними. У цей момент харків'янам важливо було скористатися зонами, що відкривалися. І це, в принципі, «Металісту 1925», вдалося. Спочатку досить близько від воріт пробив Савін, котрий вийшов на заміну. А потім він же на 60-й хвилині вирізав подачу з флангу на лінію воротарського, де Пономар, пробивши головою, «парашутом» відправив шкіряний снаряд у ворота гостей – 0:1. Це був дебютний гол для новачка харків'ян в новій команді. І дуже своєчасний, адже гол додав впевненості гостям і вони відчули, що у них за такої беззубої атакуючої гри краматорчан є хороший шанс відвезти додому три очки.

На 76-й хвилині Віталій Пономар знову забив м'яч у ворота гостей, але арбітр відмінив цей гол, зафіксувавши гру рукою у нападника гостей. Господарі ж, при всьому бажанні, з великими труднощами комбінували біля воріт «Металіста 1925». За рахунок організації гри та більш високого класу і досвіду гості не допускали навіть ударів по своїх воротах. Був лише напівмомент у Трояновського, коли він не дотягнувся до м'яча після прострілу свого партнера.

Дуже важлива перемога для харків'ян – перша після трьох поспіль нічиїх. Підопічні Кривенцова вже 10 матчів не знають поразок у чемпіонаті. Тепер 43 очка у «Металіста 1925» – і він, як і раніше, залишається на третьому місці за підсумками туру. Харків'ян в наступному турі чекає зустріч з ще одним незручним для них суперником – з командою «Гірник-Спорт». Що стосується «Авангарду», то команда з 13-го місця опускається на 14-те, і зона вильоту знову стає близькою.

«Авангард» – «Металіст 1925» – 0:1

Гол: Пономар (60).

«Авангард»: Поспєлов, Ховбоша, Шинкаренко, Коста Теноріо (Трояновський 57), Зубков, Єрмоленко (Гуничев 63), Козлов (Піско 74), Підручний, Сеніцький, Толочко (Скотаренко 89), Дорошенко (Дучев 82).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Цвіренко, Шершень, Западня, Габелок, Дерек (Дмитренко 72), Голодюк (Савін 46), Батюшин (Кольцов 84), Криськів, Пономар.

Попередження: Коста Теноріо (27), Шинкаренко (90+4).

Анатолій Хамаев
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.