Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 26 квітня 2021, 14:37
5710
0

Донбас знову став чемпіоном України

Донеччани завоювали восьме чемпіонство в історії клубу

| Оновлено 26 квітня 2021, 14:37
5710
0
Донбас знову став чемпіоном України

«Донбас» повернув собі титул чемпіона України, який у минулому сезоні програв «Кременчуку». У фінальній серії Української хокейної ліги Паріматч чотири рази поспіль (2:1, 5:1, 3:1, 4:3 (3:3)) обіграв «Сокіл», який повернувся в чемпіонат після тривалої паузи.

Нагадаємо, що перші дві зустрічі команди провели в Дружківці, а потім перебралися до Києва. Незважаючи на результат, у «Сокола» був шанс в рідних стінах повернути інтригу, але бажання «Донбасу» знову оформити чемпіонство виявилося сильнішим. Останній матч виявився найбільш напруженим - київська команда до останнього намагалася відтягнути чемпіонство «Донбасу», двічі виграючи по ходу гри. Але досвід і майстерність гравців взяли своє. До речі, команди минулого разу зустрічалися у фінальній серії в 2012 році і тоді успіх також святкували донеччани.

Таким чином, черговий сезон Української хокейної ліги Паріматч завершено. Як відзначають хокеїсти, тренери і вболівальники, він вийшов найцікавішим за останні роки. Напередодні старту фінальної серії, УХЛ запустила челлендж з метою об'єднати фанатів українського хокею у всьому світі. У підсумку до Челленджу приєдналися вболівальники з Туреччини, Австралії, Німеччини, Єгипту, Ізраїлю, Індії, Франції, Чехії та Еквадору.

Найкориснішим гравцем плей-оф у сезоні 2020/21 став захисник «Донбасу» Пилип Пангелов-Юлдашев. Відповідну нагороду після матчу з «Соколом» захисник отримав з рук генерального директора УХЛ Сергія Варламова.

Тепер команди відправляються на заслужений відпочинок, щоб потім повернутися і подарувати нам ще один вражаючий чемпіонат. І боротьба в новому сезоні, безсумнівно, буде ще більш захоплюючою.

Під час нагородження виконавчий директор УХЛ Олексій Брага не стримував емоцій:

«Завершився п'ятий ювілейний сезон чемпіонату УХЛ Паріматч і я хочу подякувати всім команди-учасниці чемпіонату за цей хоч і складний, але дуже яскравий і насичений спортивний рік.

Звичайно ж, нічого б не вдалося без наших друзів і партнерів - компанії Parimatch, яка підтримує нас ось уже п'ять років і допомагає в реалізації наших спільних планів. Цей сезон - великий крок вперед для всього українського хокею і я радий, що цей крок ми зробили разом. Так що до зустрічі в шостому сезоні УХЛ Паріматч!»

Сергій Варламов, генеральний директор УХЛ поділився своїм враженням від сезону:

«Це був найкращий чемпіонат України за весь час. Боротьба була з перших же матчів. У першій половині чемпіонату деякі команди вирвалися вперед, але по ходу сезону решта команд набирали хід, і чемпіонат вирівнявся. Окрасою чемпіонату стала дуже яскрава й емоційна кінцівка до цього напруженням.

У плей-оф усі раунди пройшли досить-таки цікаво, на межі можливостей. Всі команди намагалися показати свій кращий хокей. В одній півфінальній парі переміг «Донбас», а в інший «Кременчук» був фаворитом, але програв «Соколу». Я скажу, що «Сокіл» в півфіналі грав всі матчі рівно, стабільно і заслужив вийти в фінал. А в фіналі на стороні «Донбасу» був досвід, тому що це вже не перший фінал для багатьох хлопців. Я думаю, що досвід зіграв ключову роль для «Донбасу».

«Ми бачимо, як український хокей розвивається. Цей сезон і справді вийшов найцікавішим за останні роки, чого тільки коштує фінальна серія і завершальний матч. Раді поверненню «Сокола», який в першому ж сезоні зміг дійти до такого високого етапу і кинути виклик в фіналі своєму принциповому супернику, появі інших команд і розширенню ліги. 

Також вітаємо «Донбас» з успішним поверненням собі чемпіонства і сподіваємося ще на більшу інтригу в наступному сезоні. Parimatch вже не перший рік йде нога в ногу з українським хокеєм, підтримує його і допомагає розвиватися, тому плоди такої співпраці не можуть не радувати. Все буде хокей!», - оцінив сезон 2020/2021 директор зі зв'язків з громадськістю Parimatch Вадим Місюра.

 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.