Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
|
4229
0

Михайло ХАРАЧУРА: «У Варшаві відчували себе, як на вулкані»

Українська чоловіча збірна з вільної боротьби на ЧЄ посіла друге загальнокомандне місце

Михайло ХАРАЧУРА: «У Варшаві відчували себе, як на вулкані»
ukrwrestling.com.ua

Українська чоловіча збірна з вільної боротьби на чемпіонаті Європи, який у суботу завершився в Варшаві, посіла друге загальнокомандне місце. Головний тренер збірної Михайло Харачура підвів підсумки виступу українських борців на Євро.

«Змагання в умовах пандемії – це, звичайно, не те, до чого ми звикли. Всі ці обмеження дуже тиснуть і тримають в напрузі. Весь час тести, весь час під питанням хворий чи здоровий, вся команда почувається, як на вулкані. Всі нервуються: і спортсмени, і тренери. Напередодні поїздки до Варшави ми ледве встигли замінити Василя Михайлова, в якого виявився позитивний тест на Covid 19. А потім інший тест показав, що він здоровий. Відсутність глядачів також впливає на емоційний стан хлопців. Вони опиняються в умовах «готель-зал», весь час в масках, немає можливості вийти подихати свіжим повітрям. А це при тому, що хлопці зганяють вагу. Тому враження від чемпіонату неоднозначні. Але зараз усі країни в рівних умовах і на цю ситуацію ніхто не може вплинути. Тому ми не скаржимось, нам залишається лише працювати і показувати результат.

Читайте також: Беленюк завоював бронзу на чемпіонаті Європи

Щодо складу учасників, то чемпіонат був досить сильним. Були практично всі, в кого вже є олімпійські ліцензії. Майже всі країни приїхали першим складом, деякі команди одну-дві людини готують на ліцензійний турнір. Але оскільки цей чемпіонат є рейтинговим, тому лідерам також було важливо виступити у Варшаві.

Найкраще виступив борець з Прикарпаття Андрій Джелеп. Молодий хлопець, дуже перспективний. Незважаючи на те, що він вперше виступав на дорослому чемпіонаті – гідно пройшов дуже сильних суперників. В першій сутичці переміг дуже досвідченого якутського борця, що виступає за Македонію. На київському турнірі він програв призеру світу азербайджанцю Ахмеднабі Гварзатілову, але у Варшаві в чвертьфіналі взяв реванш. Також переміг чемпіона світу Беку Ломтадзе.

У підсумку команда здобула чотири медалі та посіла друге місце в командному заліку. Але попереду Олімпіада і наша першочергова мета зараз - ліцензії. Наразі в нас лише одна ліцензія, тому ми зараз зосередженні на майбутньому світовому відборі».

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.