Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 25 квітня 2021, 10:04
18568
24

Світоліна програла першій ракетці світу на шляху до фіналу в Штутгарті

Найкраща українська тенісистка в трьох сетах поступилася австралійці Ешлі Барті

| Оновлено 25 квітня 2021, 10:04
18568
24
Світоліна програла першій ракетці світу на шляху до фіналу в Штутгарті
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) не змогла вийти до фіналу грунтового турніру WTA 500 в Штутгарті.
 
У матчі 1/2 фіналу українка, яка отримала від організаторів четвертий номер посіву, поступилася лідеру світового рейтингу австралійці Ешлі Барті.
 
Штутгарт. Півфінал
Еліна Світоліна (Україна) - Ешлі Барті (Австралія) - 6:4, 6:7(5), 2:6

Перший сет Світоліна провела практично ідеально. Еліна подавала на фантастичному рівні, взагалі не даючи шансів суперниці, під час розіграшів діяла активно і сміливо. Барті розпочала не гірше, але в сьомому геймі у неї трапився провал. Це дозволило українці зачепитися на прийомі, вигравши гейм на більше-менше. Після цього до кінця партії Ешлі зуміла виграти лише три розіграші.
 
У другій партії австралійка повела 3:0 і довгий час лідирувала з брейком. Але з рахунку 1:4 Еліна почала оформляти ще один камбек на цьому турнірі. Вигравши чотири гейми поспіль, Світоліна вийшла подавати на матч. На превеликий жаль, на цей раз нічого не вийшло. Завершилася партія на тай-брейку, де перший міні-брейк оформила українка. Але після переходу Барті взяла чотири очки з п’яти, зрівнявши рахунок у матчі.
 
Доля третього сету вирішилася в третьому геймі. Еліна відіграла потрійний брейкпойнт, але в боротьбі на більше-менше все ж поступилася. До кінця матчу австралійка не давала шансів українці на брейкпойнти, а в сьомому оформила ще один брейк.
 
Прикра поразка, адже щастя було зовсім близько. Еліна гідно розпочала і могла завершувати у двох партіях. Але варто віддати належне Барті, як тільки з'явилися шанси, вона за них відразу ж вхопилася. Тому залишається тільки привітати Ешлі з 25-річчям і побажати удачі в фіналі.
 
Це була восьма зустріч тенісисток, Барті виграла в третій раз.
 
У фіналі Ешлі змагатиметься з Аріною Соболенко з Білорусі (№7 WTA).
 
Світоліна збереже п'яту сходинку світового рейтингу.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначено першу півфінальну пару на Мастерсі в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:34 0
Визначено першу півфінальну пару на Мастерсі в Маямі

Одну з путівок до фіналу розіграють Даніїл Медведєв і Яннік Сіннер

Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника
Інші види | 28 березня 2024, 07:00 0
Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника

Головні новини за 27 березня на Sport.ua

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zeka23
Боролась Элина. Браво за старания, чуть не хватило на тай-брейке 2-го сета. Но это не Квитова с её "истерическим" теннисом, а Барти, номер один, она всегда хладнокровна и сконцентрирована. Прекрасный матч.
Stanislav Matusevych
От що буває, коли на корті сходяться дві топові тенісистки з сильним характером. Тільки Барті ще й спокійніша, Удав, одним словом. А перший сет Еліна відіграла майже ідеально, статистика перших подач і виграшів з них дуже красномовна. Другий почався з провалу, 0:3 та 1:4, Та витримати такий рівень у настільки рівному матчі важко навіть першій ракетці світу. Еліна переламує гру, і... як завжди, не подає на матч. Перевагу 4:2 на таї теж реалізувати не вдалося. На третю партію емоцій вже не вистачило, як учора Квітовій.
Тим не менше, цей турнір варто записати Еліні в актив. В перших двох сетах, особливо, у стартовому, ми нарешті побачили Еліну 3-4-річної давнини. Навіть трохи покращену, яка вдало атакує сама.Так, на три сети з лідеркою світового рейтингу її не вистачило. Але це вже щось. У нинішньому і минулому роках нічого подібного ми не бачили, та Еліна й не діставалася до таких пізніх раундів, щоб з топами грати. Відправна точка є, а чи вдасться Еліні з неї стартувати вгору, будемо дивитися у Мадриді, улюбленому Римі та на РГ. Поки констатую, що Світоліна на поточну мить потрапляє у топ-8 Чемпіонської Гонки.
Александр Ад
Все рівно позитив.В зрівнянні з тім що було в грі з Барті в Майями,то нєбо і земля.І хай трохі не вистачило Єліні за Штутгарт можна ставіти великий плюс!Хай щастить в наступних турнірах!
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sashamar
Просто вчора Еліна зіграла більш важкий матч, ніж Еш. Барті з Плішковой зіграли фактично один сет, а Світоліна з Квітовой дійсно рубилися. От воно сьогодні й далося взнаки. А у війні нервів Барті не перемогти.
Але якщо не зважати на результат... От дивишся Світоліна - Квітова, або Світоліна - Барті і в голові різні думки на кшталт тенісної суперліги з круговими рандами . Бо якщо порівнювати з тим, що паралельно коїлося в Стамбулі (і перший півфінал, і другий), це ж зовсім інший рівень.
Вадім Рубік
Шикарный матч, але от знову.. Не вистачило елементарної холоднокровності при подачі на матч. І справді це інша більш атакуюча Світоліна
.. Тепер найнеулюбленіший Мадрид чекає..
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Publius
После того, как эмоции улеглись, осталось одно довольно позитивное впечатление. А именно в таком состоянии Свитолина может на равных бороться с любым топом, кроме Барти и возможно Осаки. Да и с этими - хватило бы сегодня во второй партии стабильности ещё на один гейм, и победа. Так что в другой раз может и получиться. Так что главное сейчас для неё сохранить эту форму и уверенность в себе и тогда мы в этом сезоне много интересного ещё увидим.
samird
Был бы у Эли инстинкт убийцы, как у Барти - давно был бы и Шлем, и первый номер. Не хватает хладнокровия в решающие моменты в ключевых матчах. Когда надо просто сделать привычную работу и добрать подранка. Эля волнуется. Халеп смогла с этим справиться в итоге. Очень надеюсь, что и Свитолина тоже сможет. А в целом уровень игры сегодня был отличный. Я получил огромное удовольствие. Если бы не эти досадные ошибки в ключевых моментах! Эх!
pike1
Жаль, последние два года как-то не хватает Элине совсем немного
Vladlen
Да 33 ошибки это перебор, против топ теннисисток надо играть чище.
Сергей Чёрный
Очень жаль , так близко была от финала, всего навсего взять свою подачу , но к сожалению то что получилось в игре против Квитовой тоже самое Барти сделала с Элиной .
AleksMih
Пока от струн летело с обеих сторон на корте был креативный атакующий игрок, загляденье. Как только под давлением Эшли в третьм форхенд превратился в тыкву только с одним надежным бэкхендом снова беготня. А улучшать ведь можно не только фор.
SASHA 202 SPORT TENNIS AND BIATLON
Elis
Тим часом Сабалєнка виносить Халеп в 2 сетах: 6:3, 6:2.
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sashamar
З думками про тенісну суперлігу дещо поквапився . Халеп грала погано, а Соболенко як завжди . Завтра у Барті не повинно бути проблем.
Sauron
Есть фаны Элины, которые следят за ней много лет без остановки?
Я не такой, но много матчей видел.
Такое чувство, что Элина в лучшей форме за всю карьеру.
KirTheKing
разминкой Элины удовлетворен. получилась качественная тренировка с повышенной ответственностью. Штутгарт-470 это не тот турнир, где надо выкладываться по полной, учитывая что впереди грунтовые 1000-Мадрид и сразу за ним 1000-Рим..
introvert
Квитова где-то в отеле злорадно улыбнулась: ну что, аукнулись кошке мышкины слезы! У Эшли та же динамика с Элиной, что у самой Элины с Петрой. До поры до времени чешка ее не замечала, а теперь проигрывает все подряд, пусть и в борьбе. Так же и у Эли с австралийкой. И с каждым проигранным матчем надежды на обратный перелом все меньше и меньше.