Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 23 квітня 2021, 15:14
6415
12

ВІДЕО. Комітет арбітрів пояснив, чому не був зарахований другий гол Зорі

Арбітр допустив грубу помилку, яку не можна було виправити

| Оновлено 23 квітня 2021, 15:14
6415
12
ВІДЕО. Комітет арбітрів пояснив, чому не був зарахований другий гол Зорі
ФК Зоря Луганськ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив, чому не був зарахований гол «Зорі», забитий у додатковий час матчу 1/2 фіналу Кубку України-2020/2021 проти «Олександрії»
 
«105+1 хв. Ігрова ситуація пов’язана з визначенням компенсованого часу та завершенням тайму/матчу при цьому.
 
У цьому ігровому епізоді арбітр матчу визначив та компенсував одну хвилину до завершення першого тайму додаткового часу гри, що є додатковим мінімальним ігровим часом. Керуючись вимогами п. 3 Правила 7, 4-й арбітр на останній хвилині першого тайму додаткового часу гри продемонстрував глядачам електронне табло із зазначеною цифрою на ньому. Як правило, згідно з відповідними рекомендаціями, арбітри мають надати можливість команді, що атакує, завершити активну фазу атакувальних дій, і якщо при завершенні компенсованого (мінімального) ігрового часу команда отримує право на виконання стандартного положення (11-метрового, штрафного, кутового ударів та ін.), вони також мають надати час на виконання цього стандарту, що й відбулося в цій ситуації.
 
Перед виконанням кутового удару арбітр матчу оголосив гравцям обох команд, які перебували поруч, що таке право команда «Зоря» отримує на одномоментне виконання кутового та безпосереднього удару по воротах, у короткотривалий проміжок часу. Після подачі м’яча до штрафного майданчику ФК «Олександрія» відбулося три короткотривалих дотики до м’яча, після чого він потрапив у ворота господарів, що й було завершенням цього (одномоментного) стандартного положення. Практично, після першого дотика до м’яча (у межах штрафного майданчику) пролунав сигнал арбітра про завершення першого тайму додаткового часу, що не відповідало головним принципам «здорового глузду» та «духу Правил гри». Такі дії арбітра не дали жодного шансу ВАА (VAR) виправити цю ситуацію та зарахувати гол, тому що м’яч перетнув лінію воріт уже після того, як пролунав сигнал свистком від арбітра про завершення тайму, і зміна будь-якого рішення арбітра стала неможливою», – сказано в поясненні.

Епізод на відео з 0:22

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 20
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Павел СН
так Луччи объяснял,что там Вернидуб фолил.Они,негодяи(УАФ), даже единного объяснения не соизвоили придумать,Полностью уверены в своей безнаказанности,скоты
sergio_terry
Пожизненная дисквалификация Пасхала.
Видно что "не просто так" он судил в пользу Александрии...
Владимир Копяк
Народ уже понял, что их всех держат за лохов. Комитет арбитров может объяснить любую ситуацию с ошибкой арбитра,перекрутив правила футбола и назвав белое черным... И им ничего не будет. Это началось при Колине и благополучно продолжается до сегодняшнего дня. Нам остается только возмущаться на трибунах и возле телевизоров,проклиная продажных арбитров и их руководителей, но это наш украинский футбол...
KOT
А как же история о послематчевом пенальти, когда арбитр дал свисток про конец игры, а потом посмотрел вар и назначил пенальти
dadlismit
Интересно, это мурло Пасхал получит ли какое-либо наказание ? Или наоборот, благодаря скотам в УАФ получит назначение на финал кубка ?
kylt_lichnosti
Ну т.е. бок арбитра признали?
Fangold
Тут корупцією смердить за километр
bsdmk13
Такого беспредела еще никогда не было!
Нестор
теперь это уже никому не интересно
а Пасхал пусть едет отменяет выстрелы снайперов
avk2307
Выходит, что даже при наличии Вар, арбитр может умышленно судить в сторону одной из команд и вариантов у него много.
Может свистеть раньше, может не свистеть вообще и на Вар забить, может Вар забить и не подсказывать.Короче если у людей Вар это помощник, то у нас тупо зат,жка времени.