Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 квітня 2021, 20:28
3272
1

Еліна СВІТОЛІНА: «Міняю стиль гри, бо не стаю молодшою»

Українська тенісистка розповіла, що мотивує її міняти свій стиль ведення матчів

| Оновлено 22 квітня 2021, 20:28
3272
1
Еліна СВІТОЛІНА: «Міняю стиль гри, бо не стаю молодшою»
Getty Images/Global Images Ukraine

26-річна українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) розповіла про зміни у своїй грі.

- Ти говориш про зміну гри. Зараз все більше ігор, де ти намагаєшся грати агресивніше за суперницю, вести гру першим номером. Яка основна мотивація для тебе міняти свій оборонний стиль тенісу?
- Це пов'язано і з тим, що я не стаю молодшою, а тільки старшою і старшою. У мене такий стиль гри, що дуже багато витрат енергії у кожному матчі. Це один з факторів. Ще один фактор — це те, що вже декілька років як в тенісі стали більше атакувати, грати агресивніше, сильніше фізично стали. Все просувається вперед, і я не хочу залишатися на тому рівні, де я була рік тому або два роки тому. Практично кожен місяць хтось привносить щось нове, виграє турніри, Шоломи. Потрібно себе покращувати постійно і привносити нове у гру, інакше ти будеш топтатися на одному місці, а якщо тупцюєш, то ти відвалюєшся назад. Це два головні чинники, які вплинули на те, що я повинна була себе пересилити, багато працювати, щоб це приносило свої плоди у грі. Граючи стільки років у теніс, досить складно щось поміняти повністю. Можна тільки щось додати і десь бути більш стійкою психологічно, щоб вірити, що зміни принесуть тобі успіх.

- Коли ти ставиш для себе завдання грати в матчі першим номером, тобі комфортно на корті?
- Зараз вже комфортно, був час, коли це було некомфортно. Багато років пішло на те, щоб бути там, де я зараз. Я хочу покращувати свою гру, просуватися ще далі, ще є місце для вдосконалення, воно є завжди. Зараз я відчуваю себе набагато комфортніше, коли граю з гравцями, які екстремально агресивні. За останні два роки цієї роботи зараз вже видно, що багато чого змінилося в моїй грі, хоча насправді я працюю над цим набагато довше.

- Ти говориш про мотивацію, зміну стилю тенісу і бажання поліпшуватися. Але за півроку спокійного життя під час локдауну не було думок завершити кар'єру і насолоджуватися цікавими подорожами і звичайним життям без стресів?
- Ми, звичайно, жартували, я думаю, що всі тенісисти над цим жартували: що пора вже з цим зав'язувати, що і так вже добре. Але для мене важливі мої завдання. Коли ми вийшли з карантину, я вже була і зараз залишаюся вмотивованою на титули, на перемоги. Це мотивує мене досі, це пересилило бажання залишатися вдома. Поки що для мене це в пріоритеті.

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Костюк розповіла, як їй вдалося відіграти 5 матчболів у 7-ї ракетки світу
Теніс | 19 квітня 2024, 12:15 0
Костюк розповіла, як їй вдалося відіграти 5 матчболів у 7-ї ракетки світу

Марта прокоментувала перемогу над китаянкою Чжен Ціньвень

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
"Еще один фактор — это то, что уже несколько лет как в теннисе стали больше атаковать, играть агрессивнее, сильнее физически стали."
-------------
В общем, Элина в интервью подтвердила и мои ощущения.
Элина развивается, играет лучше и разнообразнее, чем раньше. Держать уровень удается, но трансформировать это в большие победы не получается из-за возросшей конкуренции. Много девчонок - соперниц, играющих в мощный силовой теннис, а у Элины потолок есть, как не крути. Все же надеюсь, что звезды когда-нибудь сложаться и придет к Элине большая победа.... шлемчик