Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 квітня 2021, 14:37
8958
0

ШОВКОВСЬКИЙ: «Кожен повинен розуміти своє завдання і бути готовим на 100%»

Легендарний український голкіпер Олександр Шовковський розповів про найвизначніші моменти кар'єри

| Оновлено 22 квітня 2021, 14:37
8958
0
ШОВКОВСЬКИЙ: «Кожен повинен розуміти своє завдання і бути готовим на 100%»

«У 17 років я почав грати за «Динамо-2». А у 18 років — виступав за «Динамо». З 2003 на мене чекав новий підйом. Я почав виходити на матчі Чемпіонату України та Ліги чемпіонів. Один із найскладніших етапів того періоду — Мундіаль-2006. Якраз напередодні цього прориву я отримав важку травму — перелом ключиці. Аби вийти тоді на поле, довелось відновлюватись в прискореному режимі. Тоді я вперше почав працювати з психологом, щоб правильно налаштуватися на гру в турнірі. Як результат, під час серії пенальті зі Швейцарією я зміг повністю опанувати свої емоції. На щастя, робота над власним емоційним станом в такі напружені моменти допомогла мені впоратись із задачею — і не пропустити жодного пенальті. Наша збірна дійшла до чвертьфіналу. Це був успіх для всіх».

«Я гравець одного клубу. Всю професійну кар’єру присвятив київському «Динамо». Який би етап мій футбольний клуб не переживав — злет чи виклик — команда працювала на результат. Бути частиною команди такого рівня — не тільки престижно. Це ще й виклик. Адже підсумки гри залежать від синергії величезної кількості людей. Кожен має розуміти свою задачу та бути готовим викладатись на 100%. Я скрупульозно аналізував кожну гру та прокручував події кожного матчу в голові сотні разів. Це дало мені можливість залишатися у футболі до 42 років».

«Помилитися аби виграти» — новий спецпроєкт головного меценату українського спорту Parimatch та видання Na chasi. У межах проєкту представники українського спорту, розповідають про те, з чим свого часу не впоралися, та які життєві уроки засвоїли зі своїх невдач.

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.