Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 25 квітня 2021, 00:13
25149
0

Камару Усман – Хорхе Масвідаль 2. Прогноз і анонс на бій

Головний бій турніру UFC 261

| Оновлено 25 квітня 2021, 00:13
25149
0
Камару Усман – Хорхе Масвідаль 2. Прогноз і анонс на бій
Parimatch

У неділю вранці, 25 квітня, в Джексонвіллі, що у штаті Флорида (США), UFC проведе свій номерний івент з глядачами на «Вістар Ветеранс Меморіал Арені». Турнір UFC 261 обіцяє стати одним з найграндіозніших у 2021 році, включаючи в себе відразу три титульні поєдинки, в найголовнішому з яких чемпіон у напівсередній вазі Камару Усман проведе реванш з Хорхе Масвідалем. У прямому ефірі поєдинок покаже телеканал Setanta Sports. Орієнтовний початок бою - 07:00 за київським часом.

На думку аналітиків Parimatch, Масвідаль і в поєдинку-реванші є андердогом. Коефіцієнт на перемогу Хорхе 4,48, в той час як на виграш Камару Усмана 1,28.

Прогноз амбасадора Parimatch, бійця Bellator Ярослава Амосова:

Дуже цікаве протистояння, з нетерпінням чекаю на цей бій! Минулий поєдинок Усман виграв, але Масвідаль вийшов на заміну, маючи на підготовку всього 6 днів. Усман фізично дуже сильний, добре викидає лівий прямий, добре бореться. Масвідаль відмінно вміє комбінувати різні удари, добре розраховує свої сили на бій. Цей хлопець вміти дивувати. Прогноз: перемога чемпіона.

Прогноз на бій першої українки в UFC, амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Усман - найпотужніший напівсередньоваговик. Фізична сила, виснажливий клінч і повний контроль в партері - козирі чемпіона. Плюс Тревор Уітман зробив Камару не менш небезпечним в стійці. Чого вартий його силовий джеб, який поставив крапку в бою з Бернсом. Чемпіон дуже помітно додав у технічному плані.

Масвідаль - агресивний і стійкий боєць, але не володіє фізичною міццю, щоб нейтралізувати боротьбу чемпіона. Його ударна техніка виглядаж кращою, ніж у Камару, але, думаю, в цьому бою він буде мати проблеми як в партері, так і в стійці.

Перемога чемпіона однозначно. Можливо, ми побачимо ще одну поразку в кар'єрі Масвідаля нокаутом. Прогноз: чемпіон фінішує претендента в пізніх раундах».

Прогноз на бій

Сила Масвідаля - в його «ударці». Він є одним з найкращих боксерів в UFC, він зв'язує свої панчі в комбінації, у нього хороший захист у стійці і міцне підборіддя. І ще він вміє завдавати ударів ногами і колінами, коли йому це потрібно. Але, незважаючи на те, що Масвідаль має непоганий грепплерський набір навичок, він ніколи не був відмінним борцем. Якщо не брати до уваги Томпсона, який перебив його в стійці, більшість поразок Масвідаля в UFC припали на бійців, здатних повалити його в партер.

А Усман - це один з найкращих борців в історії UFC. «Нігерійський кошмар» рано чи пізно переводить своїх суперників на землю, і при цьому ніхто у відповідь не проводив йому тейкдаун. І що більш важливо, Усман - просто феноменальний атлет, який також здатний познущатися над противником у клінчі, що він зробив з Вудлі, повністю зламавши дух колишнього чемпіона.

Усман не настільки крутий на ногах, як Масвідаль, але його ударна техніка з роками значно покращилася. Він був відправлений в нокдаун Бернсом на початку їхнього бою, але потім повністю відновився після падіння і зупинив «Дуріньо» кількома власними жорсткими ударами.

Усману, ймовірно, не варто дуже вже покладатися на свої ударні навички в бою з Масвідалем. Це занадто ризиковано, і той факт, що минулого разу він благополучно переборов його, говорить про те, що йому, ймовірно, не потрібно міняти свій гейм-план.

Маючи це на увазі, все повинно зводитися до того, чи зможе Масвідаль зупинити тейкдауни чемпіона на початку бою. Якщо у нього це вийде, і він зможе втягнути «Нігерійський кошмар» або в рубку, або в затяжний обмін ударами - у нього є шанс. Але якщо він не зуміє зупинити тейкдауни або стримати Усмана в клінчах, то Масвідаль майже напевно знову програє.

В цілому в порівнянні з їхньою першою зустріччю, схоже, мало що змінилося, і ніщо не вказує на те, що пізнє повідомлення було основною причиною програшу Масвідаля.

Коротка історія протистояння Усман vs Масвідаль

Getty Images/Global Images Ukraine

12 липня 2020 року на «Бійцівському острові» в ОАЕ на турнірі UFC 251 Усман впевнено захистив свій титул, що називається, «в одну хвіртку» вигравши у Масвідаля в п'яти раундах.

Спочатку Усман на цій події повинен був битися з Гілбертом Бернсом, але 3 липня стало відомо про захворювання бразильця на COVID-19, а 5 липня було анонсовано, що його замінює Масвідаль. Таким чином, у Хорхе на підготовку до бою був усього тиждень.

UFC рідко призначає реванш, коли перший бій був дуже одностороннім і його переможець з тих пір не знає поразок. Однак у випадку з реваншем Усмана і Масвідаля є кілька «але».

По-перше, Масвідаль зараз є однією з головних зірок UFC, і його бій з Усманом на UFC 251 зібрав понад мільйон pay-per-view. По-друге, «Gamebred» має серйозне виправдання свого програшу. Він вступив у бій дуже пізно і не міг належним чином підготуватися до такого «монстра», як Усман. Можливо, повноцінний табір позитивно позначиться на його виступі.

Камару Усман - домінатор дивізіону

Усман, прийшовши в UFC шість років тому, практично не зустрічав гідного опору. З відходом зі спорту Хабіба Нурмагомедова Усман виглядає одним з найбільш домінуючих бійців в UFC. Він захопив свій титул два роки тому, розбивши за 25 хвилин Тайрона Вудлі. А потім провів три успішних захисти титулу, односторонньо вигравши за очками у Масвідаля і зупинивши ТКО Колбі Ковінгтона і Гілберта Бернса на лютневому івенті UFC 258.

Хорхе Масвідаль - теж чемпіон UFC

Не будемо забувати, що Масвідаль, як і раніше, є чемпіоном UFC з приставкою «BMF», що означає «baddest motherfucker» і це можна перекласти як «найкрутіший чувак», в UFC, зрозуміло.

Цей титул дістався Масвідалю в його поки що останньому виграному поєдинку в листопаді 2019 року на UFC 244, де він виграв у Нейта Діаса технічним нокаутом - доктор зняв Діаса через розсічення перед 4-м раундом.

Перемога стала для Хорхе третьою поспіль, до цього він відправляв в нокаут Даррена Тілла і Бена Аскрена. Останнього учасник UFC 261 фінішував за 5 секунд, тим самим увійшовши в історію, як автор найшвидшого нокауту в UFC. Цій переможній серії передували програші Деміану Майї і Стівену Томпсону, і тривала пауза у виступах.

Прогноз Sport.ua: перемога Камару Усмана одноголосним рішенням суддів

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.