Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 17 травня 2021, 02:38
3957
0

Каноніри під ударом. 5 гравців Арсенала, яких Артета готовий відпустити

Але спершу іспанському фахівцю потрібно самому зберегти посаду головного тренера...

| Оновлено 17 травня 2021, 02:38
3957
0
Каноніри під ударом. 5 гравців Арсенала, яких Артета готовий відпустити
Getty Images/Global Images Ukraine

Нинішній сезон для головного тренера Арсенала Мікеля Артети є першим, який він проводить від початку і до кінця в статусі наставника команди. Якщо в минулому чемпіонаті багато невдач фахівці списували на необхідність іспанця притертися до лондонського клубу, то зараз від Артети, по-хорошому, чекають на результат. На жаль, поки похвалитися «канонірам» нічим, і вони всерйоз ризикують навіть пролетіти повз путівки в єврокубки на сезон-2021/22.

Втім, якщо вірити британській пресі, відставка Мікелю Артета найближчим часом не загрожує. Це означає, що іспанський фахівець зможе продовжити політику оновлення складу, і прийдешнім літом клуб, ймовірно, покине відразу кілька футболістів. Про тих, чиї позиції нині бачаться нам найбільш хиткими, і поговоримо...

Давід ЛУЇС

Getty Images/Global Images Ukraine

Бразильський центральний захисник виступає за Арсенал з літа 2019 року. У команді Мікеля Артети 33-річний бек є важливою фігурою, а тому на перший погляд його присутність в цьому списку може викликати здивування. Однак, якщо копнути глибше, то можна побачити картину з іншого ракурсу.

22 квітня Давид Луїс відсвяткує свій 34-й день народження, а його контракт з «канонірами» закінчується 30 червня. Поки переговори щодо пролонгації угоди не ведуться, і фактично відкладені на останній момент. В Артети є непоганий кадровий резерв на позицію центрбека в особі Роба Холдінга, Габріела, Пабло Марі та Калума Чеймберса, а тому керівництво клубу напевно задумається над доцільністю продовження співпраці з віковим Давідом Луїсом.

З іншого боку, існує велика ймовірність, що влітку Арсенал спробує підписати висококласного центрального захисника, який би зумів з ходу заграти в стартовому складі. Це означає, що місце для Давіда Луїса не буде, тому як «посунутися» доведеться саме «дідку». Плюс до всього бухгалтерія Арсенала напевно зітхне з полегшенням, коли зарплатна відомість клубу буде розвантажена новиною про відхід Давіда Луїса. Як бачимо, факторів, які виступають проти логіки подальшого перебування бразильського центрбека в стані «канонірів», вистачає...

Мохамед ЕЛЬНЕНІ

Єгипетський хавбек перейшов в Арсенал в січні 2016 року з Базеля, і обійшовся клубу в 12,5 мільйонів євро. Ельнені був креатурою Арсена Венгера, який на той момент був головним тренером «канонірів», і бачив в африканцеві гравця, здатного підійти під гру його команди. Але повноцінно закріпитися в лондонській команді Мохамеду не вдалося ні за Венгера, ні за його наступників...

Нинішній сезон є, мабуть, найбільш успішним для Ельнені в Арсеналі. Півзахисник досить регулярно з'являється на полі і ніби як користується довірою Артети. Принаймні, сам іспанський наставник нещодавно в досить позитивному ключі відгукувався про гру єгиптянина, але питання його перебування в клубі може впертися в інший фактор. Справа в тому, що контракт Ельнені з «канонірами» закінчується наступного літа, а переговори про підписання нової угоди між сторонами поки ніяк не просунулися.

У пресі навіть промайнули чутки про інтерес до Ельнені з Туреччини, які, можливо, потрапили у видання з легкої руки агентів гравця. Однак існує ймовірність, при якій Арсенал не погодиться йти на помітне поліпшення умов для, по суті, гравця ротації, і прийдешнім літом віддасть перевагу продати того, виручивши від його відходу хоч якісь кошти. Тому, торгуючись з «канонірами», Ельнені та його агентам вкрай важливо не проторгуватися...

Ектор БЕЛЬЄРІН

Getty Images/Global Images Ukraine

У колишні роки навколо іспанського легіонера Арсенала Ектора Бельєріна чутки роїлися, мов бджоли навколо пахучих садів. Однак останнім часом в грі 26-річного правого фулбека спостерігається спад, а ось його потенційні конкуренти в особі Седріка Соареса і Калума Чеймберса несподівано доводять Артеті свою здатність підмінити колишнього лідера.

Свого часу багато фахівців називали Бельєріна кращим правим захисником Європи, а тому списувати з рахунків цього футболіста передчасно. Можливо, він просто має потребу в зміні обстановки, яка стане каталізатором для перезавантаження його кар'єри. Звичайно, для Артети втрачати гравця калібру Бельєріна не стане найкращою новиною з можливих, проте наступного літа «каноніри» цілком можуть непогано заробити на трансфері іспанця.

Інтерес до Бельєріна з боку фінансово потужних клубів континенту все ще існує, а тому вигідний продаж іспанця поповнить бюджет «канонірів», і дасть шанс Артеті вкластися в покупку інших виконавців. Можливо, Арсеналу просто потрібно продати Бельєріна заради можливості купити йому змінника, для якого виступи за лондонську команду будуть набагато більшим викликом, ніж для Ектора, який встиг, здається, порядком розчаруватися в перспективах колективу реально сперечатися за серйозні трофеї.

Александр ЛЯКАЗЕТТ

Як і в ситуації з Ельнені, цього літа у Арсенала буде маневр для продажу свого форварда Александра Ляказетта, якщо з тим не буде узгоджений і підписаний новий контракт. Чинне співробітництво сторін, згідно з договором, розраховане до літа 2022 року, а тому «канонірам» впору вже зараз замислитися над питанням майбутнього французького легіонера.

У нинішньому розіграші Прем'єр-ліги саме Ляказетт є найкращим бомбардиром команди, але в англійській пресі весь сезон спливають чутки про те, що боси «канонірів» всерйоз сумніваються в здібностях Александра допомогти команді повернутися в реальну боротьбу за титул з Манчестер Сіті, Ліверпулем, Манчестер Юнайтед та Челсі.

Крім того, в кінці травня Ляказетту виповниться 30 років, а тому для «канонірів» теоретично настає хороший момент, щоб вигідно продати француза, який підходить до фінальних років своєї професійної кар'єри. Важливо, що за Александра все ще можна виручити 30-40 мільйонів на ринку, які відразу ж реінвестувати в підписання більш молодого і перспективного гравця атаки, котрий зможе скласти ударний тандем з П'єр-Емеріком Обамеянгом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Едді НКЕТІА

Молодий форвард, який дебютував за першу команду Арсенала ще за Арсена Венгера, по ходу сезону отримував високі оцінки в пресі від Мікеля Артети. Однак слова іспанського тренера найчастіше розходилися зі справою. Насправді, ситуація нині, навіть незважаючи на певні проблеми в атаці «канонірів», не виглядає обнадійливою для Нкетіа. Едді провів в АПЛ 15 матчів, в яких забив лише один м'яч і тільки тричі з'являвся на полі зі стартових хвилин.

Говорячи прямо, Нкетіа - людина найближчого резерву для Артети, а його контракт, як і у деяких інших футболістів команди, закінчується вже через рік з невеликим. Для «канонірів» існує небезпека втратити молодого гравця безкоштовно, хоча зараз за нього можна виручити цілком пристойні гроші (скажімо, Transfermarkt оцінює Нкетіа у 18 мільйонів євро).

Очевидно й те, що сам Нкетіа є досить амбітним гравцем, а тому животіти на «банці», нехай і в клубі статусу Арсенала - це навряд чи межа мрій для форварда, що є, до того ж, капітаном молодіжної збірної Англії, де Едді має чудову статистику (16 забитих м'ячів в 17 матчах). Тому незабаром Артеті та керівництву клуба доведеться якось вирішувати питання з Нкетіа - ситуація вимагає досить екстреного втручання, якщо «каноніри» не хочуть залишитися біля розбитого корита.

Текст: Meta.ua/sport

Юрій Штембєрг
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу
Футбол | 18 березня 2024, 13:45 2
ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу

Жахливий удар по горобцях став об'єктом тролінгу в соцмережах

«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку
Футбол | 19 березня 2024, 03:00 0
«Буде можливість проявити себе». Бущан і Шапаренко розповіли про підготовку

Гранці національної збірної України взяли участь в ефірі з Владою Зінченко

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.