Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
|
2630
0

Екс-легіонер Динамо: «Футбол - це не НБА. Знищувати ЛЧ - помилка»

Папе Діакате висловився щодо створення європейської Суперліги

Екс-легіонер Динамо: «Футбол - це не НБА. Знищувати ЛЧ - помилка»
Getty Images/Global Images Ukraine. Папе Діакате

Сенегальський екс-захисник «Динамо» Папе Діакате поділився думкою про створення у футбольній Європі турніру під назвою Суперліга.

«Мене не дивує ідея Суперліги. Думаю, що більш заможні клуби, як і багато людей, переживають дуже важкі з фінансової точки зору часи через пандемію. Вони бачать в цій Суперлізі можливість заробляти більше грошей, тому йдуть на це, не думаючи про інших. Я шкодую про це і сподіваюся, що футбол не прийде до такого кінця. Те, що такий європейський гігант, як «Баварія», не йде за ними - це добре. При всій повазі до «Арсенала», який, звичайно ж, великий клуб, але зі спортивної точки зору йому не місце в числі дванадцяти кращих команд Європи за підсумками останніх декількох сезонів».

«На якийсь час ми зрозуміли, що бізнес-частина дуже важлива у футболі, але є межі, які не варто переступати. Футбол - це не НБА. Чарівність нашого виду спорту - це невизначеність, яка присутня в кожній грі протягом року. Якщо Суперліга почне грати, то це ще більше збільшить розрив між тими, у кого багато грошей, і тими, у кого їх мало. Це не піде на користь популярності футболу. Якщо ви приберете невизначеність, то заберете інтерес до змагань. Принадність футболу в його непередбачуваності. З дуже багатими і відомими клубами можуть грати бідні команди, у яких є шанс на успіх. Думаю, що Ліга чемпіонів - великий турнір. Це найкраще змагання в світі, і було б помилкою знищувати його», - сказав Діакате.

Нагадаємо, за «Динамо» Папе Діакате грав з 2007 по 2011 роки.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.