Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 21 квітня 2021, 13:42
1699
3

Металіст 1925 не зміг вдома обіграти Волинь

Харків'яни в третьому поспіль матчі грають внічию але за підсумками туру залишаються в трійці кращих

| Оновлено 21 квітня 2021, 13:42
1699
3
Металіст 1925 не зміг вдома обіграти Волинь

У суботу, 17-го квітня, на стадіоні «Металіст» у центральному матчі 22-го туру зустрічалися «Металіст 1925» та луцька «Волинь». Матч був архіважливим для обох команд. Напередодні гри 39 очок і третє місце було у господарів і 35 очок і шосте місце у гостей, причому у волинян було на дві гри менше, ніж у харківської команди. Це був матч, умовно кажучи, за 6 очок. З урахуванням того, що напередодні, в п'ятницю, конкуренти в боротьбі за путівку в УПЛ втратили очки, у обох команд з'явився хороший шанс, в разі завоювання трьох очок в очному поєдинку, зміцнити свої позиції в боротьбі за такий заповітний пропуск в елітний дивізіон. Питання тільки в тому, хто цим шансом скористається сповна.

Варто згадати і про те, що мав місце і тренерський фактор: земляки Сачко і Кривенцов – родом обидва з Донецької області, а в сезоні 2002/2003 вони разом виступали за «Волинь». Думаю, обидва змогли відчути тренерські методи Кварцяного в якості гравців луцького клубу. Взагалі, для луцького футболу Василь Сачко є особистістю знаковою, він забив за команду «Волинь» 63 голи, що є четвертим результатом за всю історію клубу.

У зв'язку з дискваліфікацією капітана господарів поля Кольцова його місце в середині поля зайняв Габелок, якому були покликані допомагати Голодюк і Батюшин. Не було на полі і Антона Савіна, який в весняних матчах показує дуже добротну гру. Він з Пономарем і ще кількома молодими хлопцями починав гру в запасі. «Волинь» теж провела кілька змін у порівнянні з матчем проти «Кристала», Чачуа в опорній зоні замінив Рябов, який проводить потужний сезон, а замість Климця з перших хвилин вийшов Шарпар. До речі, В'ячеславу Шарпару харківський стадіон хорошо знайомий, він на ньому грав у 2011-2012 роках, будучи гравцем харківського «Металіста».

Ставка Василя Сачка була зрозумілою – стримувати суперника на флангах і не допускати гостроти при подачах зі стандартів. «Металіст 1925» на правах господарів поля зобов'язаний був грати першим номером, плюс до того харківська команда повинна була виходити на поле після двох поспіль нічиїх на виїзді з великим позамежним бажанням реабілітуватися за незаплановану втрату очок в Житомирі та Сумах.

Початок гри вийшов рівним, хоча з м'ячем більше був «Металіст 1925». Перший удар нанесли гості – Шарпар головою запустив відчутно вище воріт після кутового, а ось харків'ян до ударних позицій гості довго не допускали. Хоча на третій хвилині матчу бразильця Дерека явно штовхнув у спину захисник гостей перед самою лінією штрафного майданчика. Арбітр міг призначити небезпечний штрафний удар і навіть вилучити захисника, адже бразильський легіонер міг вийти сам на сам з Леванідовим. Але свисток судді промовчав.

А ось на 22-й хвилині Дерек вже зміг прорватися на побачення з кіпером гостей і мав відкривати рахунок. Бразилець відгукнувся на пас з глибини від Батюшина, виграв забіг і з лівої ноги цілив точно у ворота, але Леванідов перевів м'яч на кутовий. «Волинь» гідно відповіла на 34-й хвилині. Атаку, яку розганяли Протасов і Хагназарі, завершував Оринчак, але його удар прийшовся в захисника харків'ян. Коли гра котилася до перерви, «Металіст 1925» вийшов уперед. Центральний захисник харківської команди Максим Цвіренко видав чудову довгу передачу від центрального кола до штрафного майданчика гостей, на яку відгукнувся, вискочивши несподівано між двома захисниками «Волині», Голодюк. Олег ефектно кивком голови перекинув м'яч у ворота гостей.

На те, що відбувалося в першому таймі Сачко відреагував посиленням атаки – замість Хагназарі з'явився на полі Коломоєць. Якщо чесно, атаки «Металіста 1925» після перерви були більш гострими, ніж контратаки «Волині». На 51-й хвилині Дмитренко після тонкого пасу Дерека з лівого флангу виривався на Леванідова. Бив під кутом, голкіпер гостей виручив свою команду. А слідом Западня зіграв на перехопленні і запустив у прорив бразильця, але і Дерек програв дуель луцькому воротарю. Потім вже сам Леванідов начудив: вискочивши назустріч супернику, залишивши м'яч за спиною. Добре для луцької команди, що Дмитренко через спину Сімініна не встиг дістатися до «здобичі» і забити в порожні ворота.

Прямо скажемо, в ті хвилини здавалося, що назріває другий гол (а з ним – і неминуча перемога «Металіста 1925»). Але вже незабаром господарям довелося пошкодувати про марнотратство в завершенні своїх атак. Дерек фолом зупинив на фланзі Оринчака. Подача Сімініна перервалася – Цвіренко головою виніс м'яч за межі штрафного майданчика. Але, на жаль, для харків'ян, саме туди, де чергував півзахисник «Волині» Рябов. Артур прийняв м'яч і потужно пробив. М'яч, ударившись об одну штангу, зрикошетив у іншу стійку воріт і закотився за лінію воріт. Такі голи прийнято називати шаленими або дивовижними. Зрозуміло, розгубилися харків'яни, які вели в рахунку, і працювали над тим, як його збільшити. Зате підбадьорилися гості. Дуже небезпечно пробивав Приндета, Сидоренко виявився на місці. У відповідь відразу два рази пробивав з середньої дистанції Дерек: спершу занадто сильно і неточно, потім занадто слабо, хоч і точно.

Тренери «Металіста 1925» кидають в бій замість лівого вінгера Дмитренка чистого форварда Пономаря, який розмістився в атакуючих побудовах господарів поля трохи вище за бразильця. І вже незабаром нападник пережив момент розчарування: на 77-ій хвилині він швидко відгукнувся на навіс Жичикова і забив головою, але рефері підняв руку – офсайд. Рано радів колишній гравець «Волині». Щоб не втратити перемогу, тренерський штаб харків'ян випустив і Савіна – але марно. Навпаки, тут же могла забивати «Волинь», і лише слабкість удару Войтиховського врятувала господарів, Сидоренко впевнено взяв м'яч в руки.

Тепер у харків'ян 40 очок і 36 очок у волинян. Підопічні Кривенцова знову, як і в першому колі, зіграли внічию з луцькою командою (в Луцьку було 0:0), і, як і раніше, на третьому рядку в турнірній таблиці. Вийшов вкрай невдалий результат для «Металіста 1925» і «Волині», але дуже зручний для «Чорноморця», що знаходиться на другому місці, так і для команд, які переслідують першу трійку.

Провівши хорошу гру і маючи ряд моментів для взяття воріт, харків'яни не змогли взяти повноцінних три очки. Підопічні Сачка теж не взяли три очки, на які вони розраховували і за якими, за словами головного тренера, вони їхали до Харкова. Інтрига в Першій лізі на предмет, хто стане володарі трьох путівок до вищого дивізіону, впевнений, буде присутня до останнього туру.

«Металіст 1925» – «Волинь» – 1:1

Голи: Голодюк (36) – Рябов (68)

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Цвіренко, Западня, Криськів, Голодюк, Габелок (Савін 89), Батюшин, Дмитренко (Пономар 73), Дерек.

«Волинь»: Леванідов, Сімінін, Цюпа, Мартинюк, Приндета, Рябов, Приймак, Протасов (Климець 81), Хагназарі (Коломоєць 46), Шарпар, Оринчак (Войтиховський 90).

Попередження: Кривенцов (29, гол. тренер), Габелок (54), Голодюк (81) – Цюпа (20), Приймак (58), Коломоєць (88).

Вилучення: Кривенцов (в перерві матчу гол. тренер).

Анатолій Хамаев
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України
Футбол | 19 березня 2024, 00:40 0
Скаути Манчестер Сіті переглядатимуть воротаря збірної України

В поле зору скаутів чемпіона Англії потрапив голкіпер юнацької збірної України U-19 Давид Фесюк

ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу
Футбол | 18 березня 2024, 13:45 2
ВІДЕО. Рахім Стерлінг пробив найкращий штрафний в історії футболу

Жахливий удар по горобцях став об'єктом тролінгу в соцмережах

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
лом
кабу то в тройке потому что у Волыни игры в запасе
fedd1979
Повна брехня! "Волинь" явно краще грала в останні хвилин 20, насідаючи на ворота "Металіста", і це абсолютна дурня: "Якщо чесно, атаки «Металіста 1925» після перерви були більш гострими, ніж контратаки «Волині»". Нічого тут чесного нема
fedd1979
Не знаю, що там пишуть, але в другому таймі "Волинь" була явно кращою, як і в попередньому вихному матчі ще з одним конкурентом "Агробізнесом". Але забити більше не вдалося