Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 квітня 2021, 23:27
5318
9

Чемпіонське Динамо, ніякий Шахтар, крута Ворскла, сенсаційний Минай

Найцікавіші події 22-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 19 квітня 2021, 23:27
5318
9
Чемпіонське Динамо, ніякий Шахтар, крута Ворскла, сенсаційний Минай
ФК Шахтар

Тур пройшов під знаком українського дербі. На «Олімпійському» зійшлися «Шахтар» і «Динамо». Гра вийшла бідною і на події, і на емоції. Проте, динамівці здобули мінімальну перемогу, яку сміливо можна вважати чемпіонською. За чотири тури до кінця сезону кияни випереджають «гірників» вже на десять очок. У ще одному статусному поєдинку «Ворскла» впевнено переграла «Зорю». Відзначимо також і синхронні перемоги аутсайдерів - «Львова» і «Миная» - над «Олександрією» та «Десною» відповідно.

Самостріл туру

Переломний момент в матчі «Львів» - «Олександрія» трапився за дві хвилини до кінця першої половини зустрічі. Тоді господарі отримали право на кутовий, який завершував непоганим ударом головою Брікнер. Удар у Івана дійсно був непоганим, але аж ніяк не таким, який прийнято вважати «мертвим»: здавалося, що голкіпер Білик повністю контролює ситуацію, і або забере м'яч в руки, або переправить його за межі поля. Олег вибрав другий шлях. Але замість того, щоб переправити м'яч над поперечиною, за ворота, він підправив його в сітку воріт. Схоже, в тій ситуації воротар «Олександрії» просто «загубив» ворота.

Сенсація туру

17 квітня 1960 був заснований футбольний клуб «Десна». Рівно через 61 рік футболісти нинішньої «Десни» вийшли на гру проти «Минаю» в статусі явного фаворита, маючи намір нав'язати боротьбу «Зорі» за третє місце. Але нічого нав'язати не вийшло. Закарпатці дуже грамотно побудували свою тактику: зіграли другим номером, але дуже компактно, «зубасто», при першій же можливості вибігаючи в контратаку. «Десна» ж зіграла дуже академічно. І була покарана. Уже в першому таймі дублем відзначився Нурієв, а коли на початку другого тайму господарі забили третій гол, стало зрозуміло, що аутсайдер свого не упустить. Так і вийшло: красива і заслужена перемога «Минаю», яка до краю загострила боротьбу і внизу турнірної таблиці, і в єврокубковій зоні.

Зв'язок туру

Формально діями «Минаю» керує Микола Цимбал. У всякому разі, саме прізвище цього наставника значиться в протоколах ігор за участю закарпатського колективу. Але поряд з цим дуже живучою є версія, що товариш в білому плащі, чи то пак Цимбал - це лише для прикриття. А справжній наставник «Минаю» зараз - Олександр Севидов. На користь цієї версії можна зарахувати і гру минайців проти «Десни». У всякому разі, «телекартинка» постійно вихоплювала Севидова, що знаходився за склом ВІП-ложі стадіону, який регулярно щось «телеграфував» асистентові Цимбала, після чого номінальний головний тренер оперативно вносив корективи. Потрібно віддати належне «учасникам переговорів»: судячи з підсумкового результату, підказки Севидова були слушними.

Гол туру

Відмінний гол забив «Десні» атакуючий півзахисник «Минаю» Пиняшко. Мініатюрний, але «збитий» футболіст сам же почав атаку, сам же її і завершив. Здавалося, що чернігівці, відтіснивши Василя в кут штрафного майданчика, позбавили суперника можливості для хорошого удару. Але Пиняшко був іншої думки. Він завдав сильного удару з гострого кута, і м'яч без шансів для голкіпера гостей Литовки залетів у верхній дальній кут воріт.

Видовище туру

Якщо винести за дужки Класичне, то центральний матч туру - і за змістом, і за видовищністю - був зіграний в Полтаві, де до команди Юрія Максимова приїхали підопічні його давнього приятеля Віктора Скрипника. Досі «Зоря» привчила всіх нас, що саме вона «диктує моду», граючи красиво і змістовно. Але не цього разу. Тому що красиво і змістовно зіграла «Ворскла». Господарі діяли з трьома центрбеками, і до цієї моделі гри гості так і не пристосувалися. До того ж, «Зоря» повністю програла центр поля. Та й в швидкості поступилася ворсклянам. Як підсумок - уже на початку другого тайму головний претендент на третє місце «горів» 0:4. Правда, зумів уникнути ганьби, забивши два голи престижу. Після цієї перемоги «Ворскла» перемістилася на четверте місце, відстаючи від «Зорі» лише на один бал (але луганчани мають гру в запасі).

Герой туру

Першим хет-триком у кар'єрі відзначився форвард «Ворскли» Кулач. А ще він, чи то пак хет-трик, цінний тим, що всі свої м'ячі Влад забивав з гри, та ще й в ворота такого небезпечного суперника, як «Зоря». Завдяки цьому досягненню, Кулач вийшов на перше місце в бомбардирських перегонах: тепер на його рахунку 13 голів. До речі, м'яч, який після удару полтавського форварда тричі побував у воротах Василя, Кулач після гри забрав собі як сувенір.

Матч туру


ФК Динамо

«Шахтар» і «Динамо» в лобовому матчі фактично розіграли чемпіонство. До гри розрив між командами становив сім очок - на користь підопічних Луческу. Після гри розрив збільшився до десяти очок. Практично вже зараз можна вітати киян із завоюванням золотих нагород. Щоб оформити титул, в останніх чотирьох турах «біло-синім» потрібно здобути лише одну перемогу. Радше за все, вже в найближчій зустрічі, домашній проти «Інгульця», кияни це зроблять. Що ж стосується безпосередньо матчу, то він не став ні видовищним (команди на двох завдали три удари в площину), ні бойовитим. І звинувачувати в цьому можна лише номінальних господарів. «Шахтарю» кров з носу потрібна була перемога, але він чомусь не збирався її добувати. А ось «Динамо» зіграло від суперника - прагматично, розумно і змістовно.

Маска туру


ФК Шахтер

Тиждень тому, в матчі проти «Дніпра-1», захиснику «Динамо» Забарному зламали ніс (трапилося це в зіткненні з Довбиком). Відразу після того поєдинку Мірча Луческу нарікав, що Ілля може пропустити Класичне. Але медики свою роботу зробили: ніс вправили, і центрбек готувався до сутички з «Шахтарем» в загальній групі. На українське дербі він вийшов в захисній масці. Але, погравши кілька хвилин в образі Зорро, швидко її зняв. Напевно, було не дуже зручно.

Пенальті туру

Результат протистояння «Шахтар» - «Динамо» вирішив один єдиний епізод. На 33 хвилині в штрафному майданчику «помаранчево-чорних» впав Андрієвський. Упав не просто так - після контакту з Антоніо. Арбітр зустрічі Монзуль оперативно призначила пенальті. Але бразилець доводив, що неправомірних намірів з його боку не було. Епізод був переглянутий рефері ВАР Балакіним, який підтвердив правоту судді в полі. Суддівський вирок чітко виконав Де Пена.

Слова туру

Луїшу Каштру після фінального свистка було нелегко, хоча головний тренер «гірників» і намагався триматися гідно. Про можливість своєї відставки тренер сказав: «Я готовий до всього, моє життя завжди будувалося навколо роботи. Я завжди жив нею з дуже юного віку - з 17 років. Я в 17 років пішов з дому і ніколи вже не повертався. Хто працює все життя, як я, той не боїться нічого. Я готовий до всього».

Емоції туру

Непросто після закінчення матчу на «Олімпійському» було і головному тренеру «Динамо» Мірчі Луческу. Але з іншої причини. По гарячих слідах він проаналізував поєдинок, зазначивши, що «Чемпіонат виграється за рахунок організації гри в обороні і переходу в швидкі контратаки зі взяттям воріт». Але на питання, чому він не виявляв особливої ​​радості після матчу, тренер відповів так: «Мені зараз нелегко». І ретирувався з флеш-інтерв'ю.

Фантом туру

Гра «Інгульця» і «Руху» - типова гра за виживання двох команд, котрі не хапають зірок з неба. Краси в цьому поєдинку було небагато. Все більше боротьба. Матч завершився нульовою нічиєю, яку, втім, по обидва боки барикад сприйняли по-різному. Зокрема, гості мають всі підстави вважати, що вони втратили два очки, а не придбали одне. Зокрема, на початку гри Білий після «свічки» Синьогуба непогано пробив головою. Здалося, що м'яч перетнув лінію воріт, а вже потім його вибив голкіпер. Але арбітр Новохатній взяття воріт не зафіксував.

Промах туру

У «Руху» була ще одна можливість відкрити рахунок. Причому явна: з пенальті. Салем зніс Климчука, і цього разу арбітр прийняв сторону гостей. До «точки» підійшов сам потерпілий - Климчук - але пробив геть погано: повз ворота.

Радість туру


ФК Олімпік

Нарешті! Після восьми поспіль поразок «Олімпік» не програв. Команда Юрія Калитвинцева поділила очки з командою Остапа Маркевича. «Маріуполь» першим відкрив рахунок - вже в дебюті зустрічі (відзначився Кулаков). Здавалося, що і в цей раз «олімпійці» не підуть від поразки. Але в середині першого тайму Нкенг відновив рівновагу ударом з пенальті. Надалі опоненти мали шанси не раз змінити рахунок на табло, але він залишився таким же. 

Збірна туру

Кудрик - Якубу, Яворський, Попов, Пасіч - Скляр, Андрієвський, Де Пена, Чуже, Нурієв - Кулач.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 15
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Вы не забывайте о том что Динамо играло без трансферов практически имея в составе в среднем 7 украинцев.
Это дорогого стоит.
А шахтер играл людьми которые стоят по 5 7 16 млн евро.
Точнее заплачены за них.
И это Динамо только растет это первый год Луческу.
Посмотрим дальше что будет.
yuriy_kent
А самое прискорбное то, что Динамо никакое. За Шахтер вообще молчу. Киевлян с чемпионством.
Michael Savchyn
Чувак, який писав це матеріал, бігме, ніколи не грав футбол -- м'яч якраз нирнув і в таких ситуаціях воротареві складно вирахувати його траекторію і Білик банально промахнувся по мячу, який він хотів вибити кулаком (саме кулаками мяч воротар має вибивати у таких ситуаціях)
Ches123
Та і динамо не сильно блестало цього року,повезло, цікаво буде подивитись на наступний чемпіонат.
FcShubi
как там ваш косогласый лизун говорил после прошлогоднего колоса, что им мешало забить в конце, тогда бы их не засудили, из этой же оперы.
FcShubi
никакой шахтёр это дырявые оправдывают шубное судейство