Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 квітня 2021, 16:51
4384
2

Україна – Швеція. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧС

Наші гандболістки розіграють путівку на світову першість з однією з найсильніших збірних Європи

| Оновлено 17 квітня 2021, 16:51
4384
2
Україна – Швеція. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧС
ФГУ

Поєдинок Україна - Швеція відбудеться в суботу, 17 квітня, в київському Палаці Спорту. Початок зустрічі о 17:00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

Після успішно проведеного групового раунду відбору на планетарний форум українською збірною має бути зроблено останній крок для того, щоб в грудні нинішнього року зіграти на чемпіонаті світу в Іспанії. Але цей крок буде неймовірно складним. Наші дівчата в двоматчевому протистоянні повинні всього-на-всього обіграти національну команду Швеції, яка знаходиться в числі провідних збірних континенту.

Безумовно, березневий жереб раунду плей-оф міг бути до нашої команди і більш прихильним. Шведки не були найсильнішими з можливих опонентів, але й назвати наших суперниць вдалим варіантом язик не повертається. Тим більше, що серед потенційних варіантів для нашої команди були Польща, Словенія або ж збірна Сербії, яка затіяла перебудову. Однак це все в минулому і боротися за вихід на світову першість нам належить зі скандинавками.

В останні роки шведки не радують своїх шанувальників медалями на великих турнірах, хоча постійно перед їх стартом вони рахуються в числі претендентів на п'єдестал пошани. На чемпіонаті Європи-2018 скандинавки фінішували шостими, чемпіонат світу-2019 наші суперниці завершили сьомими, а на торішньому континентальному форумі Швеція і зовсім зайняла 11 місце, що було розцінено як провал.

Останні офіційні поєдинки шведки, як і українки, провели зовсім нещодавно. На відміну від нашої збірної, яка боролася з командами рівня Словаччини, Ізраїлю та Люксембургу, скандинавки боролися за пропуск на Олімпіаду в Токіо. На олімпійському кваліфікаційному турнірі в Іспанії збірна Швеції розгромила Аргентину - 34:21 і зіграла внічию з господарками - 28:28, що дозволило гандболісткам з півночі Європи вирішити поставлене завдання. Так що, крім усього іншого, в суперниках у збірної України буде учасник найближчих Олімпійських ігор.

Було б дуже непогано, щоб Україна підійшла до дуелі з таким серйозним опонентом в своєму оптимальному складі, проте не обійшлося без травм. У порівнянні з турніром в Люксембурзі місячної давності нашій збірній не допоможуть відразу п'ять гандболісток. Особливо відчутними є втрати наших легіонерок зі Словаччини (Ірина Компанієць) і Польщі (Владислава Бельмас). Також з різних причин майку національної команди не одягнуть такі досвідчені гандболістки як воротар Юдіт Балог, лінійна Лілія Горільська, крайня Вікторія Борщенко, гравець задньої лінії Ірина Глібко.

З іншого боку, зможуть підсилити нашу команду досвідчені Ольга Передерій та Євгенія Левченко, які були відсутні на турнірі в Люксембурзі. В цілому, склад нашої збірної на протистояння зі шведками виглядає наступним чином:

Воротарі: Марія Гладун, Вікторія Салтанюк (обидві - «Галичанка»), Єлизавета Воронько («Карпати»)

Ліві крайні: Юлія Головко («Галичанка»), Дар'я Каганець ( «Реал»)

Задня лінія: Наталя Савчин («Глорія 2018», Румунія), Яна Борисевич («Львівська Політехніка»), Тетяна Поляк, Мар'яна Маркевич (обидві - «Галичанка»), Ірина Павлик («Дніпрянка»), Леся Смолінг («Кошалін», Польща), Вікторія Бельмас («Заглембе», Польща)

Праві крайні: Наталія Воловник («Кошалін», Польща), Євгенія Левченко («Астраханочка», Росія)

Лінійні: Анастасія Мелекесцева («Галичанка»), Ірина Стельмах («Астраханочка», Росія), Ольга Передерій («Мец», Франція)

Перед іграми зі збірною Швеції наша команда в Мінську провела дві товариські зустрічі з місцевою збірною. У першому поєдинку, який відбувся 13 квітня, підопічні Бориса Чижова перемогли з рахунком - 27:24, а на наступний день зазнали поразки - 21:29. Причому у другій зустрічі тренерський штаб надав більше ігрового часу гравцям запасу.

Безумовно, Україна є явним андердогом в дуелі з командою Швеції. Відверто кажучи, у нас було б небагато шансів і в ідеальному складі, а за нинішніх кадрових втрат нашій команді буде дуже важко. Однак у великому спорті завжди є місце для сенсації. Залишається побажати нашим дівчатам показати хороший рівень гри в матчі з дуже сильним суперником, а з ним цілком може прийти і результат.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Швеції

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна - Швеція

 
  • 12.5
  • 23
  • 1.068
Сделать ставку
 
  • 14.00
  • 23.00
  • 1.05
Сделать ставку
 
  • 13.0
  • 27.0
  • 1.06
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Ніякої Баварії. Нагельсманн продовжить контракт зі збірною Німеччини
Футбол | 19 квітня 2024, 12:07 4
Ніякої Баварії. Нагельсманн продовжить контракт зі збірною Німеччини

Тренер визначився зі своїм майбутнім

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
будет вынос мячей в 15
Elaiz
шведки хорошая команда европейского уровня, автор слегка преувеличил написав что на каждом турнире они претендентки на пьедестал почета, их последний медальный результат это бронза Евро 14 года, команда 5-10 мест,
сейчас у них перестройка, ушла из команды Изабель Гульден, многолетний лидер, много молодых девчонок из местного чемпионата, хорошая задняя линия, мощные девчонки которые хорошо бросают издали,
В целом если говорить о перспективах, они небольшие, но в домашней игре можно попробовать по цепляться за результат,