Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 квітня 2021, 21:48
10865
94

Шахтар vs Динамо: за і проти

Sport.ua - про класичне, в якому свої резони є і у «гірників», і у динамівців

| Оновлено 16 квітня 2021, 21:48
10865
94
Шахтар vs Динамо: за і проти
ФК Шахтар

Відставання поки чинного чемпіона країни «Шахтаря» від «Динамо», що міцно закріпилося на першому місці - сім очок. За п'ять турів до фінішу сезону. Подібні гандикапи в УПЛ не відіграються. Однак в найближчий ігровий день, 17 квітня, відбудеться очна зустріч двох головних претендентів на «золото». І цей поєдинок здатний або по-справжньому оживити чемпіонську гонку, або по-справжньому її остаточно угробити.

У поєдинках такого рівня, де суперники приблизно одного масштабу і однієї мотивації, як правило, вирішальними виявляються нюанси. Хто врахує всі можливі дрібниці, той і виявиться в підсумку на коні.

Напередодні матчу Sport.ua виділяє по п'ять деталей з обох сторін, здатних принести перемогу.

П'ять причин, чому переможе «Динамо»

1. Без перемоги чемпіонство «біло-синіх» буде виглядати «картонним»

Всі ми пам'ятаємо не таке вже й далеке резонансне висловлювання нинішнього тренера киян, а тоді ще тренера «Шахтаря», що, мовляв, «без перемоги над «Шахтарем» чемпіонство «Динамо» виглядає неповноцінним». Можете не сумніватися: Мірча Луческу ці свої слова теж не забув. І для нього особисто дуже важливо, як мінімум не програти своїй колишній команді. Тим більше, що в першому колі поразка була дуже болючою - 0:3. Вбачається, що, незважаючи на наявність семиочкової переваги, і Луческу, і його підопічні не гратимуть в економ-режимі, а навпаки, захочуть в грі проти найлютішого ворога фактично вбити чемпіонську інтригу.

2. Високий ігровий тонус

Шість останніх матчів кияни незмінно вигравали, а безпрограшна серія налічує 12 матчів, причому з них - лише дві нічиї, інші - перемоги. Показово, що значну частину своїх вікторій динамівці здобувають на класі, дожимаючи суперника у других таймах. Команда не тільки керована і дисциплінована, але і здатна по ходу матчу виправлятися, додавати. Це однозначно не те «Динамо», що в минулому сезоні. Особливо відчутна різниця на прикладі яскравого прогресу Жерсона Родрігеша. Цьому «Динамо» велике по плечу. У всякому разі, на рівні УПЛ.

3. Одужав Циганков

Лідер динамівської атаки теоретично міг зіграти і в минулому турі, проти «Дніпра-1», але Луческу вирішив поберегти свій головний козир. І тепер, за офіційною інформацією, Віктор повністю оклигав від наслідків неприємної травми і рветься в бій. Безумовно, наявність віце-капітана в строю, а за відсутності Сидорчука - напевно капітана - буде додатковою опцією на користь номінальних гостей.

4. Проблеми «гірників» в центрі і на лівому фланзі захисту

Бідолаха Ісмаїлі продовжує свою боротьбу з травмами, Корнієнко позбавлений ігрової практики. Втім, як і Сіпріано. Словом, на лівий фланг захисту «Шахтаря» Каштру, швидше за все, відправить Матвієнка. А якщо так, то проблемним виявиться і центр захисту «гірників». Кривцов, Бондар, Вітао - жодного з цієї трійці не можна назвати зразком надійності і міцності.

5. Невміння «Шахтаря» зламувати щільну оборону суперника

Горезвісне володіння м'ячем заради володіння в нинішньому сезоні стало справжнім бичом для «Шахтаря». Почалося все, до речі, з матчу за Суперкубок, в якому «гірники» за сімдесяти відсотків володіння програли «Динамо» 1:3. Надалі подібні проблеми команди Каштру нікуди не поділися: левову частку своїх недорахованих турнірних балів вона втратила саме в такому стилі - не знаходячи аргументів проти щільної оборони опонентів. Луческу навряд чи в майбутньому поєдинку захоче винаходити велосипед і зіграє «від пічки». І така нехитра схема апріорі загрожує «Шахтарю» великими неприємностями.

П'ять причин, чому переможе «Шахтар»

1. Або пан, або пропав

«Шахтар» загнав себе майже в безвихідне становище. «Гірники» розуміють, що динамівці - без п'яти хвилин чемпіони, але, тим не менш, очний матч проти «біло-синіх» - це як червона ганчірка для бика. «Шахтар» буде лізти зі шкіри геть, щоб довести, що він сильніший, а перше місце опонента - то наслідок швидше проблем «гірників», ніж заслуга команди Луческу. До того ж, персона нинішнього керманича «Динамо» все ще є відмінним подразником для багатьох його колишніх підопічних. Крім усього іншого, за перемогу над «Динамо» команді, за чутками, обіцяні підвищені преміальні.

2. Вищий індивідуальний клас

Це як раз той випадок, коли різницю між суперниками вимірювальними приладами не оцінити. Це скоріше шаблон мислення, усталена догма. Але, тим не менше, візуально дійсно здається, що такою технікою, як у Соломона, Тете, Антоніо чи Марлоса, футболісти «Динамо» похвалитися не можуть. Безумовно, сама по собі індивідуальна майстерність не завжди є ключем до перемоги, якщо кульгає загальнокомандна гра, але і в зв'язку з цим зрушення в кращу сторону у «помаранчо-чорних» є.

3. Стабілізація гри

Після несподіваної, але закономірної поразки від «Львова», Каштру трохи видозмінив гру своєї команди. І показовим у цьому плані може бути виїзний матч проти «Ворскли». Донеччани відмовилися від тотального володіння м'ячем, а практично всі свої небезпечні моменти біля чужих воріт створили на контратаках. Схоже, нарешті прийшов до тями головний бомбардир команди Мораес. Напевно в матчі проти своїх колишніх одноклубників натуралізований бразилець буде надмотивований. У відмінній формі зараз Соломон, непоганий Тете. Та й Степаненко хоч і повільно, але наближається до своєї бойової форми. Нарешті, з першої команди прибрали головного баламута - Тайсона. Начебто як «Шахтар» на шляху одужання.

4. Відсутність в складі суперника Сидорчука

Луческу після гри з «Дніпром-1» дуже журився з приводу жовтої картки Сидорчука, яка автоматично ставила хрест на можливості Сергія зіграти в класичному. Мірча тоді не лукавив. Швидше навпаки: капітан грає дуже помітну роль в побудові гри команди. Незважаючи на відсутність високої швидкості, якої, до речі, у Сергія зроду не було, цей опорник класно «цементує» середину поля, а ще практично незамінний на початковій стадії розвитку атак, а часто і на їх завершальній фазі. Відсутність Сидорчука - дійсно втрата для «Динамо». І аргумент на користь «Шахтаря».

5. Проблеми опонентів в центрі захисту

А ще в матчі проти «дніпрян» основному центрбеку динамівців Забарному розбили ніс, і участь Іллі в грі проти «Шахтаря» - під питанням. У всякому разі, саме так після гри в Дніпрі сказав динамівський тренер. З огляду на те, що центральний захисний плацдарм складно назвати найсильнішою динамівською ланкою, можлива відсутність Забарного стає серйозною проблемою для «біло-синіх». І навіть якщо Ілля зможе зіграти, проблема від того навряд чи стане меншою: Забарний - Сирота, Забарний - Попов чи Попов - Сирота - будь-яка варіація центрбеків передбачає для динамівських уболівальників опцію запастися валідолом.

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Коментарі 94
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Roger
Очень жду матч. Надеюсь Динамо как минимум не проиграет, и отправит Шахтер в досрочный отпуск.
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юрий Карпенко
Если будет победа болельщики должны извинится и сказать спасибо что дед вытащил их клуб из ямы позора, физруков , и отвратительной игры
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BaZia
1. Без победы ДК чемпионство будет картонным? т.е. если ничья то чемпион не настоящий? Ну так давайте сразу проведем два матча между ШД и ДК, зачем это прелюдие в УПЛ?
3.Цыганков долго не играл, врядли он сыграет с первых минут, разве что на замену.
4.Сколько игр уже Шахтер играет без Исмаили? это что вчера случилось?
5.В первом круге выиграли 3:0, какое неумение? То что качество игры оставляет желать лучшего, это да, а так то они всё умеют и могут, особенно когда в помощь приходит удаление или пенальти.
обыкновенная игра
Да многие чемпионы кого то не обыгрывают в своих чемпионатах. Мирча правильно сказал, что чемпионство выигрывают с аутсайдерами и середняками.
Этот же матч в данный момент никакой интриги не несёт. Только для статистики общей. А Динамо будет чемпионом. Ведь это не баскетбольная Суперлига, где тупые плей-оффы 1-8, 2-7, 3-6 и 4-5. Там можно всё потерять сразу.
fifadinamo
Как ни странно но почему то хочется продолжения чемпионской гонки до последнего тура. Хотя и понимаю, что кротов уже ничего не реанимирует, даже Катька вар. Еще и Цыганков в составе
Ну что ты поделаешь, не хотел я лицезреть очередную порку Максика в чате, можно было бы просто отшлепать как АГРОБИЗНЕС отшлепал Шахтер . Ну да ладно будут кроты повторять подвиг Дзюбы вспоминая чемпионство 4 раза подряд и вразумевая что 16 чемпионств это 4 в квадрате
Ossa8860
Да какая разница как сложится игра? Уже и так всё ясно. Просто кто-то в этом сезоне сэкономил на "работе с судьями", и вот результат.
fifadinamo
Как ни странно но почему то хочется продолжения чемпионской гонки до последнего тура. Хотя и понимаю, что кротов уже ничего не реанимирует, даже Катька вар. Еще и Цыганков в составе
Ну что ты поделаешь, не хотел я лицезреть очередную порку Максика в чате, можно было бы просто отшлепать как АГРОБИЗНЕС отшлепал Шахтер . Ну да ладно будут кроты повторять подвиг Дзюбы вспоминая чемпионство 4 раза подряд и вразумевая что 16 чемпионств это 4 в квадрате
Віталік Коропецький
1-2 Динамо виграє полюбе
Syrik2012
ШАХТЁР ГОВНО!!!!!!!!!!!!!!!😏😁😁😁😁😁😁😁
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Динамо как минимум не проиграет,игра эта для них как тренировка с повышенной ответственностью,поэтому играть будут раскованно,а вот кротам в этой игре нужно смыть несмываемый позор,причём выиграть нужно по заказу,а это трудно сделать с равным соперником
Fitness063
Вингер "Арсенала" Виллиан рассказал, что ранее в этом сезоне пережил худший период в своей карьере.
"За исключением того первого матча против "Фулхэма", когда я сыграл хорош, начало в "Арсенале" выдалось очень сложным для меня. Даже после того матча у нас были кое-какие победы, а я временами был неплох, но затем у нас случилась плохая серия.
Плохой период был и у меня лично. Это был худший период в моей профессиональной карьере. Период, который мне несомненно еще не доводилось переживать со времен, как я вырос в "Коринтиансе", был продан в Украину, затем перешел в "Челси". Это было худшее время для меня как для профессионала, но теперь это позади.
Конечно, в такие сложные времена ты бываешь очень расстроен и стараешься искать решения, чтобы прибавить, стараешься помогать команде. Я рад, что снова нащупал свою игру", — цитирует Виллиана ESPN Brazil
Аууууууууууууууу Шахтер никому не нужен забыли его бедного даже название забыли
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
source02
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fanat-FCSD
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Вполне мб что дк подловит шахту на контрах и победит, румын точно попробует перехитрить португала, который наверняка понесётся вперёд