Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс в Україні
| Оновлено 15 квітня 2021, 17:26
2205
0

Billie Jean King Cup. Україна - Японія. Краса ніколи не давалася легко

Блог Всеволода Кевлича - про тенісне протистояння України та Японії

| Оновлено 15 квітня 2021, 17:26
2205
0
Billie Jean King Cup. Україна - Японія. Краса ніколи не давалася легко
Getty Images/Global Images Ukraine

Напередодні матчу в Чорноморську хочеться поміркувати про шанси. Не крутіть біля скроні пальцем. Мовляв, що за нісенітниця! Які можуть бути міркування? Бери, та перемагай! А якщо не насуху – значить, ганьба, на контору зіграли або Монатік винен. Але давайте не будемо так сміливо відсікати всі шанси гостів. Їх не так багато. Але і у наших не всі. Особливо, з такою аудиторією власних «уболівальників» - які знають, розуміють і передбачають на рівні «а я попереджав». «На фіга нам вороги, якщо у нас є такі друзі», - співав Борис Борисич Гребенщиков. Але згадаємо і ще одну його незабутню фразу, щоб продовжити цей невигадливий опус: «Краса ніколи не давалася легко».

Згадаймо кілька знакових для збірної України матчів. У тому ж Чорноморську у 2004-му році наша команда приймала німкень. Приблизно на цьому ж етапі розіграшу трофею. У складі команди Німеччини найкращою тоді була Марлен Вайнгартнер. Вона не приїхала. Так само, як і ті, що грали напередодні в матчах своєї команди, Мартіна Мюллер і Анка Барна. Чи стала та команда слабшою? Можливо. Але зуміла перемогти силами її недавнього капітана Барбари Ріттнер і зовсім молодої ще Анни Лєни Гренефельд.

У 2008-му році перший домашній матч збірної України в Харкові проти Бельгії. Лідер гостей Жюстін Енен акурат перед цією зустріччю завершила кар'єру. І що, стало легше? Зовсім ні. Яніна Вікмайер зіграла на максимумі. І наша зіркова тоді пара сестер Бондаренко вирвала перемогу у вирішальній парній грі. У тому ж році у виїзному матчі з Італією не змогла зіграти лідер наших суперниць Флавія Пеннетта. А у 2009-му вже в матчі плей-оф у Мар дель Плата лідер аргентинок Хісела Дулко. У Олбіі ми програли, хоч і чинили опір серйозно. А в Аргентині був дуже непростий стартовий матч, в якому Марія Коритцева у вирішальному сеті здолала-таки Хорхеліну Краверо. Загалом, всі матчі були досить близькими. І вже точно не легкими!

Що буде на цей раз - нам не дано передбачити. Хочеться сподіватися, що до нервування не дійде. Скільки б не говорили, що японкам нічого втрачати, вони вийдуть нахабно і сміливо здобувати свої очки, але ніхто не відміняв синдрому дебютанта. Емоційне перенапруження ніколи не давало натхнення. Воно може позбавити почуття самозбереження і зробити людину сміливою і безстрашною. Але додаткових сил навряд чи додасть. Особливо на довгій дистанції.

Хочу побажати нашій команді перемоги. І пам'ятати про те, що перемоги легкими не бувають!

Всеволод КЕВЛИЧ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 57
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.