Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 15 квітня 2021, 13:50
1067
0

Альянс і Металіст 1925 зіграли внічию на Ювілейному

Харків'яни у 2-му поспіль матчі втрачають очки, але, як і раніше, йдуть на 3-му місці

| Оновлено 15 квітня 2021, 13:50
1067
0
Альянс і Металіст 1925 зіграли внічию на Ювілейному

У суботу через п'ять днів після матчу «Металіста 1925» з «Поліссям», який сміливо можна назвати матчем «фатальної невдачі» харківської команди (0:0 при купі нереалізованих моментів харків'янами), футболісти з Першої столиці вирушили в Суми на зустріч з «Альянсом».

З командою з Липової Долини харків'яни грали всього 26 днів тому в Харкові. Це був незіграний матч першого кола. Тоді 15 березня підопічні Кривенцова здобули мінімальну перемогу 2:1. «Альянс» проводив перший в році матч на полі «Ювілейного». Після Байрака зі штучним покриттям належало зіграти на натуральному газоні, який простоював тривалий час. У порівнянні з березневим матчем стартовий склад господарів поля дуже сильно змінився. Тільки троє з тих, хто був в стартовому складі «Альянсу» в суботньому матчі на сумському стадіоні «Ювілейний», виходили в старті на поле ОСК «Металіст» в березні. Це – Пікуль, Рогозінський і Агапов.

У «Металіста 1925» у порівнянні з матчем в Харкові в старті було всього дві зміни. Замість Ткачука на поле в центрі захисту вийшов Максим Цвіренко, а в півзахисті Голодюка, який грав з перших хвилин в першому матчі з липоводолинцями, змінив Криськів. Також варто сказати про появу в складі «Альянсу» новачка. Причому, новачок з'явився через форс-мажор. У «Альянсу» в строю залишився лише один воротар, з двома колишніми клуб з Сумщини вирішив розпрощатися. І в попередньому матчі з херсонським «Кристалом» в заявці у липоводолинської команди був присутній лише один голкіпер (природно, він був на полі). І ось новий воротар Іван Богдан в терміновому порядку був дозаявлений командою з Липової Долини. Раніше цей голкіпер захищав ворота «Нікополя», але з 5 вересня і домашньої поразки від «Металурга» (0:3) на полі він не з'являвся.

Почав «Металіст 1925» здорово. Дуже активно діяли фланги. Після передачі Жичикова з флангу зобов'язані були відкривати рахунок Дерек і Батюшин. А на 15-й хвилині забійний момент був у Савіна. Антон сам собі його створив, пройшовши суперника по правому флангу, і завдавши удар з гострого кута. Круглий вдарився об хрестовину і полетів назад у поле. До речі, Савін, для якого сумської стадіон добре знайомий, бо він два сезони грав за місцеву команду «Суми», проводив на «Ювілейному» свій ювілейний 50-й матч у футболці «Металіста 1925» (треба ж, який збіг, ювілейна гра на стадіоні з такою ось назвою).

Команда з Липової Долини відповіла на натиск гостей дуже гідно. Загострювали ситуацію біля воріт Сидоренка вихованці харківського футболу Агапов і Загинайлов. А ще Костянтин Ярошенко зі штрафного міг відкрити рахунок. Підсумком першого тайму стала нульова нічия, і це, в загалі-то, не в докір командам, які діяли активно і яскраво.

Відразу після перерви моментище був у бразильця Дерека. Після ауту на 50-й хвилині швидкісний легіонер харківської команди прокинув суперника, потім і воротаря, але просто не наздогнав м'яч, щоб відправити в порожні ворота. У відповідь Загинайлов після скидання м’яча Агаповим міг розпечатати ворота гостей, але опорник Кольцов встиг кинутися під вірний удар колишнього гравця футбольного клубу «Металіст». Потім Агапов протягнув м'яч через правий фланг, але Загинайлову замкнути простріл завадив бездоганний підкат досвідченого захисника Артура Западні.

Варто визнати, що в другому таймі «Металіст 1925» розчаровував організацією атак. Закиди на Дерека захистом «Альянсу» легко читалися. Тренер Котов, який замінює вже третій матч поспіль прихворілого Кривенцова, змінює бразильця на Пономаря. Але і у нього мало що виходило в атаці, ніяк до удару справа не доходила. А ось «Альянс» на ті випадки, коли гості сильно відкривалися і йшли уперед, приберігав швидкісні контратаки. В одній з них Агапов пробивав з правого краю – Сидоренко виручив. Страж воріт харківської команди виручив свій колектив і на 86-й хвилині, коли пробивав Станіслав Шарай. У нервовій кінцівці матчу обидві команди намагалися забити, але матч закінчився внічию.

Якщо для господарів, дебютантів Першої ліги, цей результат цілком можна розглядати, як досягнення, то для гостей, як прикра втрата очок, причому друга поспіль незапланована втрата. З 39 очками «Металіст 1925» залишається третім, розуміючи, що конкуренти не втрачають очки, а переслідувачі, на щастя для харків'ян, вже оступилися. «Альянс» же набирає 29 очок, нарощуючи свою перевагу над командами з нижньої частини таблиці.

«Альянс» – «Металіст 1925» – 0:0

«Альянс»: Єфанов, Пікуль, Неплях, Пісний, Рогозінський, Лебеденко, Піднебенний (Шарай С. 60), Ярошенко (Шпирьонок 67), Агапов (Сидоренко Я. 86), Шарай В. (Лучик 90+2), Загинайлов ( Зубков 73).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Цвіренко, Западня, Кольцов (Голодюк 84), Савін (Холод 60), Криськів, Батюшин, Дмитренко (Габелок 70), Дерек (Пономар 70).

Попередження: Шарай В. (49), Шарай С. (63) – Савін (45 + 1), Кольцов (79), Западня (85), Голодюк (90+1).

Анатолій Хамаев
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 7
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

ВІДЕО. Збірна України U-19 почала збори перед іграми еліт-раунду Євро-2024
Футбол | 18 березня 2024, 22:10 0
ВІДЕО. Збірна України U-19 почала збори перед іграми еліт-раунду Євро-2024

Міні-турнір за вихід до фінального раунду ЧЄ пройде 20–26 березня у Скоп'є

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.