Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 12 квітня 2021, 14:46
787
1

Олександр ПОБЄДОНОСЦЕВ: «Це найцікавіший і інтригуючий сезон»

Учасник фіналу «Сокіл» - «Донбас» в сезоні 2011/12 - про принципове дербі і рівень чемпіонату

| Оновлено 12 квітня 2021, 14:46
787
1
Олександр ПОБЄДОНОСЦЕВ: «Це найцікавіший і інтригуючий сезон»

Учасник фіналу 2011/12 між «Соколом» та «Донбасом», а нині спортивний директор УХЛ, Олександр Побєдоносцев розповів sport.ua про принциповість зустрічей донецького і київського клубів, а також рівні чемпіонату УХЛ Паріматч в сезоні 2020/21.

- Ви були учасником останнього фіналу між «Донбасом» і «Соколом» в сезоні 2011/12. Що можете згадати про тих матчах?

- Це була хороша фінальна серія. Кожен матч того фіналу був напруженим і непередбачуваним. Склади обох команд були добре укомплектовані, думаю, уболівальникам сподобалися матчі фіналу.

- За сезон до цього «Донбас» вже обігравав «Сокіл» у фіналі. У тій серії відчувалося, що київський клуб хоче взяти реванш?

- Не думаю, що справа була тільки в реванші. У фіналі завдання будь-якої команди, хто доходить до цієї стадії, тільки перемогти.

- Тоді, що в складі «Донбасу», що в складі «Сокола» грало багато хокеїстів, які виступають в цих же командах і зараз. Наприклад, Дмитро Німенко та Андрій Міхнов в тому сезоні взяли чемпіонство разом з «Донбасом». Що можете сказати про ці гравців?

- Діма і Андрій гравці хорошого рівня. Сьогодні це лідери своєї команди, які допомагають більш молодим гравцям, підказують і діляться своїм досвідом, особливо що стосується матчів плей-оф.

- Тоді в складі «Сокола» грав Костянтин Симчук. Як думаєте, є у нього зараз мета взяти реванш за фінал десятирічної давності?

- Для Костянтина Симчука в якості тренера це вже далеко не перший фінал. Думаю тут мета не реванш, а перемога в плей-оф чемпіонату.

- Історія «Сокола» і «Донбасу» дуже тісно переплетена в українському хокеї. Як думаєте, наскільки це важливо для самого чемпіонату, що зараз в фіналі зіграють саме ці клуби?

- У фіналі грає той, хто заслуговує на це на даний момент. Так склалося, що «Сокіл» і «Донбас» сьогодні виявилися сильнішими за своїх суперників. Якщо в парі «Донбас» - «Дніпро» перевага віддавалася переможцю регулярного чемпіонату, то в парі «Кременчук» - «Сокіл» все говорили про рівні шанси команд, але з невеликою перевагою команди з Кременчука. Переконуємося в який раз, що в плей-оф команди можуть продемонструвати зовсім інший хокей, так що чекаємо з нетерпінням фінальної серії ігор.

- Чемпіонат УХЛ Паріматч вже впритул наблизився до своєї завершальної стадії. Як в цілому зараз можна оцінити його рівень?

- Більш докладні підсумки ми вже будемо проводити після завершення сезону. Але зараз з упевненістю можна сказати, що рівень самої гри істотно зріс. Це найцікавіший, непередбачуваний і інтригуючий сезон за останні кілька років. Не було жодної гри, де заздалегідь можна було визначити переможця матчу.

А зараз напередодні фіналу, бажаю уболівальникам підтримувати свої команди, а від команд ми чекаємо цікавої і безкомпромісної боротьби.

Фінальна серія плей-оф УХЛ Паріматч стартує в Дружківці, де 16 і 18 квітня о 18:00 і 17:00 відповідно команди зіграють стартові матчі. Після цього 21 і 23 квітня фінал переїде до Києва, де о 18:00 клуби зіграють у відповідь зустрічі. Трансляції всіх поєдинків будуть доступні в ефірі телеканалу XSPORT.

У разі потреби, команди проведуть вирішальні матчі 26, 28 і 30 квітня для визначення чемпіона. Відзначимо, що п'ятий і сьомий матчі будуть зіграні на домашній арені донецького клубу.

Нагадаємо, що фінальна серія плей-оф чемпіонату УХЛ Паріматч буде зіграна до 4 перемог однієї з команд.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tеllur
Где тут дерби? Донецкая и Киевская область не граничат.
Классика сейчас тоже другая.
Так что всё с нуля. Да и составы)))