Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 10 квітня 2021, 20:53
3875
0

7 чемпіонів UFC, які добровільно відмовилися від титулу

Сергій Лебедєв - про чемпіонів, які пішли самі

| Оновлено 10 квітня 2021, 20:53
3875
0
7 чемпіонів UFC, які добровільно відмовилися від титулу
Getty Images/Global Images Ukraine

Найчастіше чемпіони UFC розлучаються зі своїм титулом у клітці, програючи претендентам. Іноді промоушен особисто позбавляє чемпіона пояса через неможливість захищати його або будь-які проступки з його боку. Однак є кілька людей, які з власної ініціативи відмовлялися від поясу UFC.

Саме про таких чемпіонів піде сьогодні мова.

Френк Шемрок

Шемрок у 1997 році став першим в історії UFC чемпіоном у напівважкій вазі, хоч тоді цей дивізіон називався середнім. Він чотири рази захистив це звання, і після дострокової перемоги над Тіто Ортісом два роки по тому Шемрок раптово вирішив відмовитися від титулу і повісити рукавички на цвях, посилаючись на відсутність конкуренції.

У 2000 році Шемрок все ж відновив свою кар'єру, але вже за межами UFC, куди не хотів повертатися, поки промоушеном управляє Дейна Вайт.

Бас Руттен

У 1999 році на UFC 20 Бас Руттен переміг Кевіна Рендлмана роздільним рішенням суддів у поєдинку за вакантний титул у важкій вазі. Суддівський вердикт викликав запеклі суперечки, більшість фанатів схилялася до того, що Рендлман заслужив перемогу. У своєму наступному бою на UFC 23 він, нарешті, завоював цей титул після того, як Руттен залишив його вакантним.

Руттен планував опуститися до середньої (напівважкої) ваги, що було для нього більш природною категорією. Однак в процесі підготовки до дебюту в новому дивізіоні він отримав декілька важких травм, включаючи пошкодження шиї, коліна і біцепса, що практично призвело до завершення його кар'єри.

Жорж Сен-П’єр

Getty Images/Global Images Ukraine

Сен-П'єр у своїй кар'єрі мав три чемпіонських правління. Перше було перервано сенсаційним нокаутом від Метта Серри в дебютному захисті канадцем титулу в напівсередній вазі. А ось у двох інших випадках Сен-П'єр за власною ініціативою розлучався з «золотом».

У грудні 2013, незабаром після важкої перемоги над Джоні Хендриксом, «GSP» вирішив трохи відпочити після десяти послідовних захистів поясу в вельтервейті та 5,5 років перебування на троні.

Через чотири роки, в листопаді 2017-го, Сен-П'єр тріумфально повертається, перемагаючи Майкла Біспінга і стаючи чемпіоном UFC у середній вазі. Але в цьому статусі він пробув усього 34 дні, швидко склавши з себе повноваження через виразковий коліт, що докучав йому.

Деніел Корм’є

У липні 2018 року чемпіон UFC у напівважкій вазі Корм’є відправив у нокаут Стіпе Міочіча, ставши чемпіоном ще й у важкому дивізіоні. У грудні того ж року Корм’є, вирішивши зосередитися на виступах у важкій вазі, звільняє титул у категорії нижче.

Поясом у напівважкій вазі Корм’є володів з травня 2015 року, захищаючи його тричі. У хевівейті чемпіонська кар'єра Корм’є склалася менш успішно - всього один успішний захист регалії перед тим, як програти Міочічу дві сутички поспіль і завершити кар'єру.

Генрі Сехудо

Getty Images/Global Images Ukraine

Сехудо - ще один чемпіон у цьому списку, який сам вирішив розлучитися з двома різними поясами. У 2018 році Сехудо зміщує з насидженого місця Деметріуса Джонсона і стає новим чемпіоном у найлегшій вазі. Через рік і один захист поясу, йому підкоряється вершина в найлегшому дивізіоні. Саме у 135-фунтовому дивізіоні Сехудо має намір продовжити виступати, тому 29 лютого 2020 року він відмовляється від титулу в найлегшій вазі.

9 травня на UFC 249 Сехудо за 32 секунд нокаутує ветерана Домініка Круса і оголошує про свою відставку, залишаючи вакантним пояс у найлегшому дивізіоні.

Джон Джонс

Джон Джонс в цілому тричі позбавлявся чемпіонського звання UFC у напівважкій вазі. У першому випадку UFC пішов на такий крок після того, як боєць влаштував скандальне ДТП, в якому травму отримала вагітна жінка, в двох інших причиною ставали провалені допінг-тести Джонса.

Однак свій останній чемпіонський забіг Джонс припинив сам. У грудні 2018 року він впевнено побив у реванші Александра Густафссона, а потім послідовно пройшов Ентоні Сміта, Тіаго Сантоса і Домініка Рейєса в чемпіонських захистах. Але 17 серпня цього року Джонс вирішив зняти з талії пояс, мотивуючи своє рішення проблемами з UFC у переговорному процесі з приводу грошей і бажанням виступати у важкій вазі.

Хабіб Нурмагомедов

Getty Images/Global Images Ukraine

На UFC 254 Хабіб Нурмагомедов переміг Джастіна Гейджі, провівши трикутник у другому раунді. Росіянин втретє захистив титул в легкій вазі, довівши свій рекорд до 29-0. Після бою Хабіб розплакався, віддаючи данину пам'яті своєму батькові Абдулманапу Нурмагомедову, і зробив сенсаційну заяву про відхід з UFC.

Дейна Вайт зробив кілька спроб повернути росіянина в UFC, але той був непохитним. Глава UFC оголосив, що Нурмагомедов сто відсотків завершив кар'єру і санкціонував бій Чарльза Олівейри і Майкла Чендлера за титул в легкій вазі.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну
Бокс | 29 квітня 2024, 22:46 0
Трагедія у сім'ї чемпіона. Помер 18-місячний син Нганну

Франсіс у своїх соціальних мережах підтвердив інформацію...

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.