Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 15 квітня 2021, 13:55
6284
1

Історія не завершена: де продовжить кар'єру Жиру

Блогер Sport.ua розмірковує над тим, де може опинитися іменитий француз через кілька місяців

| Оновлено 15 квітня 2021, 13:55
6284
1
Історія не завершена: де продовжить кар'єру Жиру
Getty Images/Global Images Ukraine

Олів’є Жиру за свою кар’єру виграв багато трофеїв і отримав титул чемпіона світу. У свої 34 роки він, як і раніше, голодний до перемог і трофеїв. Нинішній стан речей не може влаштовувати професіонала з великими амбіціями. У поточному сезоні Жиру зіграв 25 матчів і забив 11 голів. Пристойний показник для футболіста, який проводить на полі в середньому 51 хвилину за матч. Але в цілому француз отримує все менше часу на полі. В АПЛ він взагалі не грає вже більше місяця.

Нападник ще 1,5 роки назад був близький до того, щоб покинути «Челсі». Однак тодішній наставник «синіх» Френк Лемпард умовив француза залишитися. Минулої зими тема відходу досвідченого форварда «Челсі» в черговий раз стала актуальною, але футболіст знову нікуди не пішов. Цього разу, схоже, Жиру вже покине лондонський клуб. Контракт гравця із «синіми» розрахований до кінця поточного сезону, після чого він стане вільним агентом. Далі розглянемо різні країни і клуби, в яких іменитий француз може продовжити (або завершити) кар’єру.

Італія

Серія А виглядає найбільш імовірним місцем продовження кар'єри для Жиру. В Італії вікові нападники відчувають себе дуже добре. Чого вартий один лише Златан Ібрагімович. У Серії А головним претендентом на француза є «Інтер». «Нерадзуррі» раніше вже намагалися отримати Жиру в свої ряди, але не змогли домовитися з «Челсі» про суму відступних за гравця. Влітку вони зможуть отримати його безкоштовно. За даними журналіста Джанлуки Ді Марціо, «Інтер» уже погодив умови контракту з потенційним новачком. Антоніо Конте хоче отримати в свій склад досвідчених виконавців для більш успішних виступів у Європі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Усні домовленості – це одна справа, але контракт ще не підписаний. Значить, Жиру можуть перехопити інші клуби, наприклад, «Ювентус». У «б’янконері» виникли фінансові труднощі, через які вони можуть повернути Альваро Морату в «Атлетіко». Туринці вже почали шукати відносно недорогу заміну іспанцеві. «Стара синьйора» поглядає на Агуеро, але не випускає з уваги і Жиру. Наставник «Ювентуса» Андреа Пірло раніше високо відгукувався про ігрові якості француза. Високий і потужний форвард не завадив би «б’янконері», тому туринці цілком можуть перехопити нападника, якщо вчасно вступлять в боротьбу.

Ще один італійський претендент на Жиру – «Рома». Римляни шукають заміну Едіну Джеко, який, швидше за все, покине столицю Італії після закінчення сезону. Француз – один із кандидатів на місце боснійця. Генеральний директор «вовків» Тьягу Пінту уже провів переговори з агентом гравця. У «Роми» є й інші кандидати на заміну Джеко: Андреа Белотті («Торіно»), Душан Влахович («Фіорентина»), Лука Йович («Реал») і Александр Ляказетт («Арсенал»). Але трансфер кожного з цих футболістів потрібно узгоджувати з іншими клубами і платити гроші за перехід. У випадку з Жиру, достатньо буде домовитися з ним самим, і його агентом, але проект повинен зацікавити француза.

Англія

Є варіанти, при яких Жиру може залишитися в Англії. Один із них –«Тоттенхем». У січні минулого року «шпори» активно намагалися підписати француза після того, як Гаррі Кейн вибув з ладу на тривалий термін. Лондонцям, як і раніше, потрібен досвідчений нападник, тому вони можуть повернутися до кандидатури Жиру. Орендований у «Бенфіки» Карлос Вінісіус, швидше за все, повернеться до Португалії, після чого у «Тоттенхема» залишиться тільки 1 центрфорвард. У «шпор» ніким буде замінити Кейна. Та й майбутнє самого Гаррі в Лондоні залишається під питанням. Загалом, кандидатура Жиру стає все більш явною для «Тоттенхема», а самому футболісту не доведеться навіть міняти місто проживання.

Getty Images/Global Images Ukraine

Не позбавлений сенсу і варіант, при якому Жиру може перейти в «Манчестер Юнайтед». Якщо Едінсон Кавані не продовжить контракт з «МЮ», у манкуніанців залишиться тільки 1 центрфорвард – Антоні Марсьяль. Сподіватися на одного француза попереду – ризикована справа, тому до нього на допомогу може прийти співвітчизник. Люк Шоу на прикладі Кавані відзначав важливість наявності досвідченого нападника в команді, на якого можуть орієнтуватися молоді гравці. Жиру теж великий професіонал. Чемпіон світу може багато дати молодим хлопцям з Манчестера. Для самого француза варіант з «МЮ» теж був би цікавим, адже манкуніанці в наступному сезоні, швидше за все, знову будуть виступати в Лізі чемпіонів.

Ще один варіант для Жиру в Англії – «Вест Хем». «Молотобійці» вже давно придивляються до досвідченого нападника. Раніше лондонці нічого не могли запропонувати французу в спортивному плані. Зараз же вони є серйозними претендентами на Лігу чемпіонів. Жиру і «Вест Хем» могли б доповнити один одного. У цьому випадку «молотобійці» отримають якісного форварда, який здорово допоможе команді і в єврокубках, і в національній першості. Сам гравець зможе бути на провідних ролях в новому клубі. У француза хороші шанси виграти конкуренцію у Майкла Антоніо, який молодший за нього на 3 роки. Але багато що залежатиме від того, на якому місці в турнірній таблиці фінішує «Вест Хем».

США

МЛС вже кілька років є привабливою лігою для вікових футболістів. Хоча далеко не всі залишають Європу лише у віці 35-ти років і старше. Наприклад, Чічаріто в 31 рік перейшов у «Лос-Анджелес Гелаксі». Блез Матюїді став гравцем «Інтер Маямі» в 33. Саме з цим клубом ЗМІ пов’язують Жиру останнім часом. Кілька років тому француз заявляв, що бачить себе в МЛС ближче до завершення кар’єри. Футболіст вважає Америку хорошим варіантом і для себе, і для дітей, які вільно розмовляють англійською. З тих пір пройшло чимало часу, але інтерес до нападника з-за океану зберігся. У США люблять зіркових форвардів і з радістю їх зустрічають.

Getty Images/Global Images Ukraine

З кінця минулого року послугами Жиру активно цікавиться «Інтер Маямі». Клуб Девіда Бекхема стоїть першим у черзі на іменитих європейців і латиноамериканців. У «Інтері» всерйоз мають намір підписати француза, та ще й на правах вільного агента. Не останню роль в цьому (потенційному) трансфері повинен зіграти Матюїді, який допоможе співвітчизнику швидше адаптуватися в новому місті і новій команді. Але переїзд Жиру в МЛС буде залежати від планів самого футболіста. Поки не схоже на те, що француз збирається закінчувати кар'єру, тому Маямі-Біч, швидше за все, почекає. У чемпіона світу є незавершені справи в Європі.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 18:25 2
ФОТО. Перес та Анчелотті привітали Луніна після шаленого матчу з Ман Сіті

Український воротар допоміг «Реалу» вийти у півфінал Ліги чемпіонів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
D.Lanskoy
Такой именитый игрок, что, судя по количеству комментариев, всем накласть. Но я к нему неравнодушен, если он в составе сборной Франции на матч, у соперника появляются шансы деревяшка высокого класса!