Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 08 квітня 2021, 19:39
3584
3

Мєшков Брест – Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Головна гра сезону для чемпіона України

| Оновлено 08 квітня 2021, 19:39
3584
3
Мєшков Брест – Мотор. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Мєшков Брест» - «Мотор» відбудеться у четвер, 8 квітня, в Білорусі. Початок зустрічі о 19.45 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Сьогодні запорізький «Мотор» проведе свій головний матч сезону і один з найважливіших поєдинків в історії клубу в цілому. У гостьовій грі проти білоруського «Мєшков Брест» буде розіграна путівка до чвертьфінальної стадії Ліги чемпіонів, яка аж до сьогоднішнього дня є недосяжною метою для українського клубу. І вперше запоріжці підібралися до своєї мети настільки близько.

Для «Мотора» нинішній плей-оф вже четвертий в історії лігочемпіонських виступів. Але українська команда завжди була аутсайдером протистоянь і закономірно програвала боротьбу за вісімку найсильніших. У своїй дебютній Лізі чемпіонів (у сезоні 2013/2014) чемпіони України двічі програли німецькому «Кілю» - 28:31 (вдома) і - 28:40 (в гостях). У розіграші 2015/2016 жереб на даній стадії звів запоріжців з грізним угорським «Веспремом». Після домашньої поразки - 24:29 виїзна гра перетворилася на формальність. Програв «Мотор» і в Угорщині - 28:41. У сезоні 2018/2019 український клуб змагався з польським «Віве Кельце». У домашньому матчі «Мотор» здивував гандбольну громадськість, зігравши внічию - 30:30, але в матчі-відповіді запоріжці поступилися маститому польському клубу - 29:34.

І ось в нинішньому сезоні вперше в суперниках у чемпіонів України не європейський топ-клуб, а цілком прохідний суперник, якого запоріжці вже обіграли на домашньому майданчику - 32:30. «Мотор» вже переписав історію, здобувши першу перемогу в раунді плей-оф, але це лише локальне досягнення. Незважаючи на те, що для «Мотора» ще попереду вирішальні поєдинки в СЕХА-Лізі, де у запорізької команди дуже непогані шанси на вихід у Фінал Чотирьох, саме гра в Бресті і визначить успішність нинішнього євросезону.

Результат першого матчу дає «Мотору» невелику перевагу. Однак будьмо відвертими, вона настільки маленька, що може розтанути за одну ігрову хвилину. Тренерський штаб і гандболісти запорізького клубу перед грою в унісон говорили, що потрібно грати без думок про результат першого матчу і в цьому складно з ними не погодитися. Втім, завжди краще на один м'яч вигравати, ніж програвати, і саме цей мінімальний гандикап може зіграти для українського клубу вирішальну роль.

У штаб-квартирі ЄГФ високо оцінили майстерність окремих виконавців у першому поєдинку між командами. За підсумками гри в Запоріжжі розігруючий «Мотора» Айденас Малашинскас і правий крайній «Мєшков Бреста» Максим Баранов були обрані до символічної збірної тижня. Хочеться вірити, що і після матчу-відповіді в символічній топ-сімці будуть присутні гравці з українського колективу.

Одним з основних козирів для «Мєшков Бреста» стане глядацька підтримка. У Білорусі немає обмежень на кількість глядачів на трибунах і можна не сумніватися, що місцеві фани будуть несамовито підтримувати свою команду.

Але, незважаючи на домашні трибуни з підтримкою уболівальників, у «Мотора» є цілком реальні шанси пройти до чвертьфіналу. Суперники рівні, що і підтвердив перший матч між ними, і нашому клубу цілком під силу вибити з розіграшу Ліги чемпіонів білоруський колектив. Залишається тільки побажати запоріжцям показати свою кращу гру в найважливішому матчі. І тоді «Мотор» візьме нову для себе планку в найсильнішому європейському клубному турнірі.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Мєшков Брест - Мотор

 
  • 1,30
  • 13,00
  • 4,76
Сделать ставку
 
  • 1,26
  • 13,50
  • 4,85
Сделать ставку
 
  • 1,23
  • 16,00
  • 5,20
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Michael Savchyn
опупезна аналітика
Mykhailo Orlovskyi
Я чося очкуваю бо сябри дуже кремезні та відчайдухані....
Trollface
Мешков нужно проходить.