Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Збірна України
| Оновлено 08 квітня 2021, 11:23
18115
10

Важливий крок до успіху. Збірна України з футзалу обіграла Данію

Підопічні Олександра Косенка зуміли переломити хід непростого поєдинку

| Оновлено 08 квітня 2021, 11:23
18115
10
Важливий крок до успіху. Збірна України з футзалу обіграла Данію
futsal.com.ua

Уже під час березневої частини відбіркового раунду до чемпіонату Європи-2022 з футзалу збірна України втратила навіть математичні шанси на те, щоб зайняти першу сходинку у своїй відбірковій підгрупі. Два болісні поразки від Хорватії, за умови лідерства за рахунком за ходом кожного з цих поєдинків, не повинні були підкосити бойовий настрій команди Олександра Косенка, адже у неї все ще була опція для потрапляння до міжнародного форуму в якості другої команди свого квартету.

У будь-якому разі, у це хотілося вірити перед спареними іграми проти національної команди Данії, яка славиться своєю непоступливістю. Із місцем проведення зустрічей – палацом спорту «Юність» в Запоріжжі – українцям у чомусь пощастило, адже ми грали в рідних стінах, нехай і досвід виступів на паркеті цієї арени був досить неоднозначним. Проте, останнє місце в рейтингу команд, що займають другі місця у своїх підгрупах підштовхувало команду Косенко до досягнення успіху в обох прийдешніх іграх.

Однак, перша зустріч на запорізькому паркеті вийшла для нашої національної команди набагато важчою, ніж до того підштовхували передматчеві розклади. Команда Косенко почала досить сміливо, розігрувала швидкі трикутники, регулярно виходила на ударні позиції, намагалася завершувати, і навіть забила першою! Пас Журби на хід Педяшу в лівий фланг атаки завершився ударом в дальній кут. Але тут же ми пропустили через незібраність під час проходу правим флангом від Ель-Каза, після чого Фальк замкнув дальню.

Цей епізод ознаменував початок непростого періоду для збірної України. Почалися футзальні гойдалки, під час яких ми могли як прибити суперників остаточно, так і нахапатися пропущених м'ячів у контратаках, як це було в іграх проти Хорватії до цього. Данія здивувала частими змінами своїх четвірок, що змушувало наших футболістів постійно підлаштовувати свій стиль під «силовий» і «технічний» варіант від суперників. На щастя, вистояли. Та ще й завершили перший тайм важливим ударом зі штрафного від Лебедя, після якого Вейс підрізав м'яч у свої ворота.

У другій половині гра пішла куди легше через те, що номінальні господарі почали багато часу витрачати на незрозумілі емоції. У той самий час – команда Косенко забивала свої м'ячі. Абакшина своїм вибуховим дублем зробив перевагу в рахунку більш комфортною, після чого Україна перейшла на глибоке стримування з мінімумом загострення, повернувшись до атак лише в кінці поєдинку.

Очевидний акцент на запас сил перед завтрашньою грою. Завершували гру дві однакові успішні контратаки через ноги Журби і Фаренюка, після чого Сергій ще й встиг зрізати м'яч у свої ворота під час метушні на останніх секундах. Гарне закінчення непростої за своїм початком гри.

Уже завтра, 8 квітня, збірна України знову зіграє проти Данії на цьому ж паркеті, але вже в статусі офіційних господарів. Початок, також, о 19:00.

Чемпіонат Європи-2022. Кваліфікація. Груповий етап. Група 1. 4-й тур.

Данія – Україна - 2:6

Фальк, 6, Журба, 40 (авт.) – Педяш, 5, Вейс, 17 (авт.), Абакшин, 21, 26, Фаренюк, 38, 39

  Йенсен, 23, Йоргенсен, 28 – Єрьомін, 37

Данія: Хог – Ель-Каз, Фальк, Вейс, Скотт-Расмуссен – Андерсен, Лаурсен, Йенсен, Юссеф, Туонг, Хабібі, Йоргенсен, Бадран, Хансен.

Україна: Сухов – Разуванов, Корсун, Шотурма, Зварич – Войтович, Малишко, Єрьомін, Лебідь, Микитюк, Абакшин, Журба, Педяш, Фаренюк.

Арбітр: Лукаш Пешко (Словаччина).

Стадіон: ПС «Юність» (Запоріжжя).

Удары (в створ): 24 (11) – 42 (18)
Угловые: 6 – 10

ДАНІЯ-УКРАЇНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів
Футбол | 18 квітня 2024, 06:30 13
З ким зіграє Лунін? Визначено другу півфінальну пару Ліги чемпіонів

У півфіналах ЛЧ зустрінуться: Боруссія Д – ПСЖ, Баварія – Реал

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 5
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Очередная невнятная игра нашей сборной. Таким командам надо десяточку спокойно ложить, а тут могли троечку только в первом тайме пропустить от глухой команды... А что будет в финале Европы? Там команд типа Дании не будет. Самое страшное, что напрочь отсутствует какая либо мысль в атаке, как повезет, все на авось... После игр с хорватами положительных сдвигов не появилось, увы..
Lazio
Ураган рулить!!!👍👍👍
var
Какой то нелох обещал нам разницу в 10 мячей.)
Но и так неплохо пока.
ser_nat
форма как у казахов)
Андрей Саламаха
Риба гниє з голови! Гнати в три шиї "піджака" Косенка зі збірної!
Игорь Левченко
2-6, непростой поединок!?)