Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 08 квітня 2021, 20:38
3206
0

Аякс - Рома. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи

Клуби з'ясують відносини між собою вперше за 19 років

| Оновлено 08 квітня 2021, 20:38
3206
0
Аякс - Рома. Прогноз і анонс на матч Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

У четвер, 8 квітня, у Амстердамі на полі стадіону «Йохан Кройфф Арена» відбудеться перший матч 1/4 фіналу Ліги Європи, в якому «Аякс» прийме «Рому».

«Аякс»

Команда Еріка тен Хага на стадії плей-оф поточного розіграшу Ліги Європи виступає без будь-яких втрат. У 1/16 фіналу вона двічі розібралася з французьким «Ліллем» - по 2:1 спочатку на виїзді, а потім на своєму полі. Після цього «Аякс» двічі здолав швейцарський «Янг Бойз» - 3:0 в рідних стінах та 2:0 на виїзді.

Взагалі ж до нокаут-раунду турніру амстердамці пробилися у статусі третьої команди одного з квартетів груповій стадії Ліги чемпіонів. У групі D вони фінішували слідом за «Ліверпулем» (13 очок) та «Аталантою» (11 пунктів), але вище за «Мідтьюлланн» (2 очки). У шести матчах «Аякс» набрав 7 очок, здобувши 2 перемоги, 1 раз зігравши внічию та тричі програвши.

Наразі у турнірній таблиці національного чемпіонату підопічні тен Хага займають перше місце, маючи у активі 69 очок після 27 проведених зустрічей (22 перемоги, 3 нічиї, 2 поразки). У чотирьох крайніх поєдинках амстердамці здобули виключно перемоги («Гронінген» - 3:1 вдома, «Зволле» - 2:0 на виїзді, «Ден Хаг» - 5:0 вдома, «Херенвен» - 2:1 на виїзді).

«Рома»

Команда Паулу Фонсеки у плей-оф раунді нинішньої кампанії також має у активі 4 перемоги, як і «Аякс». У 1/16 фіналу «вовки» прибрали зі свого шляху португальську «Брагу» - 2:0 у гостях та 3:1 на своєму полі. Потім поваленим виявився донецький «Шахтар», що пав у Римі з рахунком 0:3, а в домашній грі у Києві з рахунком 1:2.

Учасником плей-оф Ліги Європи «Рома» стала після переконливого виступу у груповій стадії розіграшу. У шести поєдинках вона набрала 13 очок (4 перемоги, 1 нічия, 1 поразка), та зайняла у підсумковій таблиці групи А перше місце. Позаду італійців залишилися «Янг Бойз» (10 очок), румунський «ЧФР Клуж» та болгарський ЦСКА із Софії (по 5 пунктів).

У поточній таблиці чемпіонату Італії «Рома» займає 7 позицію. Вона має у своєму активі 51 очко після 29 зіграних поєдинків (15 перемог, 6 нічиїх, 8 поразок). У трьох останніх зустрічах римляни обходяться без перемог - 1 нічия та 2 поразки («Парма» - 0:2 на виїзді, «Наполі» - 0:2 вдома, «Сассуоло» - 2:2 на виїзді).

Історія зустрічей

Команди провели між собою два офіційні матчі. Раніше їхні шляхи-дороги перетиналися у другому груповому етапі Ліги чемпіонів сезону-2002/2003. У першій грі «Аякс» відсвяткував домашню перемогу з рахунком 2:1, а у матчі-відповіді в Римі була зафіксована нічия 1:1.

Орієнтовні склади:

«Аякс»: Стекеленбург, Тімбер, Альварес, Мартінес, Тальяфіко, Ренч, Гравенберх, Ентоні, Клаасен, Нерес, Тадич.

«Рома»: Лопес, Манчіні, Крістанте, Ібаньєс, Перес, Верету, Діавара, Спінаццола, Пеллегріні, Перес, Майораль.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що в цьому матчі переможуть господарі, а тому нашою ставкою буде позиція - П1 з коефіцієнтом 2.04 по лінії Parimatch.

8 травня, четвер

«Аякс» - «Рома»
Амстердам. Стадіон «Йохан Кройфф Арена». Початок - о 22:00
Пряма ТБ-трансляція - Футбол 2
Прогноз Sport.ua - 2:0

 

 
  • 2.05
  • 3.75
  • 3.55
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.