Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 07 квітня 2021, 16:45
1572
0

Металіст 1925 вдруге в сезоні втрачає очки в грі з Поліссям

У 20-му турі 6-матчева переможна серія харків'ян закінчилася, але безпрограшна триває

| Оновлено 07 квітня 2021, 16:45
1572
0
Металіст 1925 вдруге в сезоні втрачає очки в грі з Поліссям

У 20-му турі харківський «Металіст 1925» вирушив в Житомир на гру проти місцевого «Полісся». Ясна річ, харків'яни їхали за трьома очками, і будь-який інший результат став би для них розчаруванням. Боротьба за вихід в УПЛ розгорілася неабияка, кілька клубів задекларували своє бажання за підсумками сезону підвищитися в класі.

Харківська команда перед матчем йшла на третьому місці з відставанням від «Вереса» на 2 очки, і від «Чорноморця» на одне очко, при цьому у рівненського клубу дві гри в запасі. А на п'яти «Металісту 1925» наступають «Агробізнес» і «Волинь». Харків'яни дуже непогано стартували у весняній частині чемпіонату, здобувши 4 перемоги поспіль навесні, а з урахуванням осені у них вже 6 поспіль переможних матчів!

У житомирській команди навесні справи йдуть не найкращим чином. У трьох зіграних матчах – з «Вересом» та «Прикарпаттям» на виїзді, а також з «Кристалом» вдома – видобуто лише два очка з дев'яти можливих. У зимове міжсезоння команду «Полісся» поповнило одразу сім нових виконавців. Це воротар Антон Яшков (екс-гравець «Колоса»), хавбек Василь Грицук (з «Олександрії»), 28-річний захисник Бадрі Акубардія, хавбек Максим Андрущенко (вихованець житомирського футболу), екс-гравці «Оболоні» Артем Терехов і Денис Островський, а також 23-річний півзахисник Олександр Глагола (останнім клубом якого був «Минай»).

Харківську команду поповнило також 7 новачків, і п'ятеро з них вийшли в стартовому складі. Це Ткачук, Западня, Голодюк, Батюшин і Пономар. Причому перші 4 гравців, як то кажуть, «залізобетонно» є гравцями стартового складу, і двоє з них (Ткачук та Западня) попередні 4 гри зіграли повністю без замін. Пономар вже другу гру виходить зі старту. Шостий новачок – Габелок вийшов на заміну в кінці гри, а сьомий Блажко весь матч провів на лаві запасних. Можна сказати, новачки відмінно вписалися до складу харківської команди.

До Житомиру не приїхав головний тренер харків'ян Кривенцов, він прихворів. Крім коуча, були відсутні у харківської команди два гравця основного складу – бразилець Дерек і набравший навесні хорошу форму півзахисник Савін. Жодного разу не з'являлися на полі у весняній частині чемпіонату травмовані Ямполь, Кравченко, Ченбай, які були гравцями основи «Металіста 1925» зразка осені-2020.

Стартовий склад «Полісся» у порівнянні з трьома попередніми матчами був ґрунтовно перекроєний головним тренером житомирян Сергієм Шищенком. Причому зміни відбулися не тільки через дискваліфікацію провідного гравця Максима Гавриленка, але й через невдоволення наставника останніми результатами команди. У заявці у житомирській команди не було Ярослава Галенка та Андрія Понєдєльніка.

З першої ж хвилини харків'яни кинулися атакувати ворота господарів. Криськів вже на десятій хвилині з правого флангу вискочив на воротаря житомирян і сильним ударом добре перевірив Маханькова. Першим на підбиранні був Батюшин, але не влучив по воротах. Тут же «Полісся» відповіло вельми гідно. На 16-й хвилині на флангову подачу Терехова відгукнувся Коваль і при повному потуранні Кольцова зумів пробити – м'яч просвистів над поперечиною. На 22-й хвилині житомирянам довелося провести вимушену заміну – Власик, який навесні ще не грав, замінив на правому фланзі захисту Акубардію, який отримав травму.

«Металіст 1925», тим часом, продовжив нарощувати тиск на ворота господарів поля. На 26-й хвилині Голодюк із забійної позиції пробив над поперечиною. Прекрасний шанс був у Паламаря на 33-й хвилині, але він теж програв дуель Маханькову, потім було поспішне добивання від Криськіва, і воно вийшло неточним. У кінцівці тайму Батюшін і Дмитренко не використали свої моменти, обидва пробивали головою, але що перший, що другий півзахисник харків'ян елементарно промахувалися, круглий не влучав у ворота. Сила-силенна моментів – і без голів!

Якщо для житомирян 0:0 після першого тайму було досягненням, то для харків'ян по такій грі це було явним провалом в плані реалізації забійних моментів. Денис Сидоренко, треба віддати йому належне, не дивлячись на те, що роботи у нього в першому таймі практично не було, на 44-й хвилині врятував свою команду. Це гравець господарів поля Галенков протягнув м'яч через всю половину поля харків'ян і сильно пробив з кута воротарського – Сидоренко виручив.

Відразу після перерви воротар гостей знову вступив в гру і відбив удар Андрущенка, який щойно вийшов на заміну. Потім, переживши невеликий навал житомирян на початку тайму, гості знову захопили ініціативу в свої руки, і почалася облога воріт Маханькова. З різних позицій пробивали Голодюк, Дмитренко, Криськів. А на 74-й хвилині «Металіст 1925» мав просто-таки забійний момент. До сих пір незрозуміло, як же можна було забити в цій ситуації! Після подачі Голодюка на дальню штангу Батюшин не зміг занести м'яча в порожні ворота, а влучив у поперечину. По такій грі – найважливіший епізод, треба було обов'язково реалізовувати такий супермомент.

Без Дерека і Савіна харків'янам явно не вистачало швидкості та гостроти, а дальні удари, на жаль, не виходили. Після таких ударів шкіряний пролітав повз ворота, що захищав Маханьков. Завдавши за матч 20 ударів по воротах гостей, харків'яни не змогли їх розпечатати, і везуть з Житомира лише одне очко. Набравши шикарний хід, «Металіст 1925» вдруге в сезоні оступився в протистоянні з «Поліссям», двічі зігравши з підопічними Шищенка 0:0.

Цих ненабраних очок в матчах з міцним середняком чемпіонату може не вистачити на фініші. Можна навіть сказати, що нічия на користь конкурентів харків'ян, що борються за путівки в УПЛ. Тренерському штабу «Металіста 1925» необхідно донести до гравців найважливішу аксіому футболу – «немає голів, немає перемог». Так бездарно тринькати гольові моменти не можна. А стадіон «Центральний» в Житомирі після реконструкції знову залишається для житомирської команди «нічийним», бо другий матч поспіль «Полісся» тут поділяє очки з суперниками (1:1 з «Кристалом», 0:0 з «Металістом 1925»).

Попереду у харків'ян ще 10 матчів в чемпіонаті, і я впевнений, що уроки, отримані підопічними Кривенцова в житомирському матчі, підуть на користь команді. Поки що команда з Харкова, як і раніше, займає третій рядок у турнірній таблиці. Конкуренти «Металіста 1925», що стоять в таблиці вище за харків'ян, «Верес» і «Чорноморець», взяли в цьому турі по три очки, а ті, що йдуть нижче від харківської команди, «Агробізнес» і «Волинь», зіграли між собою внічию, що на руку третій на сьогодні команді чемпіонату.

«Полісся» – «Металіст 1925» – 0:0

«Полісся»: Маханьков, Акубардія (Власюк 21), Терехов, Прокопчук, Шевченко, Швець, Глагола (Андрущенко 46), Грицук, Галенков, Островський (Ковальов 46), Коваль.

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Ткачук (Цвіренко 81), Шершень, Западня, Кольцов, Криськів, Голодюк (Габелок 85), Батюшин, Дмитренко, Пономар.

Попередження: Акубардія (14), Глагола (34), Коваль (75) – Кольцов (42), Ткачук (69).

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 11
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 03:01 0
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.