Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 07 квітня 2021, 01:19
29240
12

Ветерани в блискучій формі. 7 футболістів, які можуть грати до 45 років

Хоча передбачати майбутнє завжди складно...

| Оновлено 07 квітня 2021, 01:19
29240
12
Ветерани в блискучій формі. 7 футболістів, які можуть грати до 45 років
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Напередодні в італійській пресі з'явилася інформація про те, що Ювентус не планує пропонувати своєму ветерану-голкіперу Джанлуїджі Буффону новий контракт, у зв'язку з чим той нібито може вже прийдешнім літом завершити кар'єру. Ці відомості якось не дуже вписуються в слова Буффона, які раніше неодноразово звучали з його вуст, про бажання грати як мінімум до 2023 року, тобто до моменту, коли йому виповниться 45 років. Тому вже зараз у пресі пліткують про можливий відхід Джіджі з Юве в Аталанту, Наполі, Порту або Лілль, але сумнівів у здатності Буффона провести ще як мінімум пару сезонів на пристойному рівні, дивлячись на фізичну готовність воротаря, виникати не повинно.

З цього приводу ми вирішили оформити добірку з досвідчених футболістів, яким при їхньому ставленні до справи цілком під силу грати мінімум до 45 років на досить пристойному рівні.

Джанлуїджі БУФФОН

Вік: 43 роки
Клуб: Ювентус

Getty Images/Global Images Ukraine

Буффон - це не просто воротар, а справжнісінький символ нинішнього Ювентуса. Так, туринці потребують перезавантаження, оновлення та омолодження, але в нинішній ситуації Джанлуїджі уособлює кадровий підхід «Старої синьйори», коли серйозна ставка робиться на досвідчених футболістів - Кріштіану Роналду, Леонардо Бонуччі, Джорджо К'єлліні, Хуана Куадрадо... На рахунку Буффона на цей момент 681 матч за туринську команду, з якою він не тільки виграв десять чемпіонських титулів в Італії, але й пройшов складний період вигнання в Серії Б після гучного корупційного скандалу, який отримав назву Кальчополі.

Нині 43-річний Буффон програє конкуренцію куди більш молодому поляку Войцеху Щенсни, але в перспективі Джанлуїджі цілком здатний провести ще кілька років на хорошому рівні. Можливо, це буде в Аталанті, про яку вже згадувалося вище, або в іншому клубі, який поступається Ювентусу в статусності, але вкрай не хочеться, щоб Буффон йшов зараз на такій ноті - в статусі резервіста. Джанлуїджі гідний того, щоб залишати футбол з високо піднятою головою в ролі важливого виконавця для своєї команди, нехай навіть такою виявиться рідна для кіпера Парма, що переживає нині складні часи.

Себастьян АБРЕУ

Вік: 44 роки
Клуб: Суд Америка

Екс-форвард збірної Уругваю Себастьян Абреу почав професійну кар'єру футболіста в далекому вже 1996 році, і на цей момент є рекордсменом за кількістю змін клубної прописки, яких у Абреу набралося вже 33! Найбільш значущих досягнень Себастьян домігся за океаном, хоча і в Європі йому вдалося трохи пограти за іспанські Депортіво та Реал Сосьєдад, ізраїльський Бейтар і грецький Аріс.

На даний момент Абреу вже 44 роки, а восени виповниться 45. З початку 2021-го Себастьян встиг поміняти два клуби - спершу в лютому прийшов в бразильський Атлетик, а нещодавно, вже наприкінці березня, підписав контракт з уругвайською Суд Америкою. Можливо, саме цей клуб і стане останнім в насиченій кар'єрі Абреу, а можливо, ветеран продовжить грати, лише збільшуючи свій рекордний показник трансферних переходів, який, як здається, в певний момент і став головним сенсом у кар'єрі Себастьяна.

Дані АЛВЕС

Вік: 37 років
Клуб: Сан-Паулу

Getty Images/Global Images Ukraine

Дані Алвесу вдалося вибудувати чудову кар'єру в Європі в складі Севільї та Барселони. З першою він двічі вигравав Кубок УЄФА, з другою здобув шість чемпіонських титулів в Ла Лізі, і тричі піднімав над головою трофей Ліги чемпіонів. Після цього Алвес відбув на рік в Ювентус, де взяв чемпіонат і Кубок Італії, а потім два сезони провів у Парі Сен-Жермен, ставши володарем ще шести різних трофеїв.

З літа 2019 року Дані Алвес грає на батьківщині за Сан-Паулу. На початку травня захиснику виповниться вже 38, але його контракт з «триколірними» розрахований до грудня 2022-го, а тому закінчувати кар'єру в найближчому майбутньому Дані точно не планує. Найімовірніше, навіть на початку 2023 року Алвес не задумається про відхід на пенсію, оскільки сильно хоче виграти чемпіонат Бразилії, і продовжувати отримувати задоволення від футболу. Подейкують, що останній сезон в кар'єрі Дані хотів би провести в рідній Байї, і якщо цьому вірити, то поки говорити про завершення виступів з боку Алвеса відверто передчасно.

Самір ХАНДАНОВИЧ

Вік: 36 років
Клуб: Інтер

Getty Images/Global Images Ukraine

Влітку 2012 року Самір Ханданович за 12 мільйонів євро перейшов з Удінезе в Інтер, і з тих пір є ключовим воротарем для «нерадзуррі». У стані міланської команди кіпер відіграв вже 379 поєдинків, і напевно наростить цей показник як мінімум за рахунок наступного сезону, до кінця якого у нього розрахований нинішній контракт. Втім, в Інтері не виявляють будь-якого невдоволення Хандановичем, а тому словенець, швидше за все, отримає можливість перепідписати трудову угоду на більш тривалий термін.

Навіть коли в топ-клубі доведеться закінчувати, Ханданович цілком здатний пограти за менш амбітні колективи в прекрасно знайомій йому Італії, або ж повернутися в рідну Словенію, де Самір на професійному рівні відіграв зовсім небагато в сезоні-2003/04, після чого його запримітили скаути і забрали в Серію А. Сприяє збереженню форми і завершення Хандановичем міжнародної кар'єри в 2015 році. Завдяки цьому віковий кіпер має можливість краще готуватися і відновлюватися, і напевно спробує довести, що довголіття Буффона - це те, до чого повинні прагнути всі топ-воротарі сучасності.

ХОАКІН Санчес

Вік: 39 років
Клуб: Бетіс

Getty Images/Global Images Ukraine

Вихованець академії Бетіса Хоакін Санчес здається вже ледве не вічним у іспанському футболі. Професійну кар'єру цей хавбек почав в 1999 році в рідному клубі, паузу у виступах за який взяв в 2006 році терміном на дев'ять років. Цей період вмістив виступи Хоакіна за Валенсію, Малагу та Фіорентину. Вочевидь, якби не дворічний вояж до Італії в 2013-2015 роках, то хавбек вже зараз міг би претендувати на підкорення рекорду Андоні Субісаррети за кількістю зіграних матчів в Ла Лізі, який здавався колись вічним. На рахунку екс-кіпера Атлетика, Барселони і Валенсії таких 622, в той час як у Хоакіна нині тільки 572.

Щоб побити рекорд Субісаррети, Хоакіну потрібно відіграти в Ла Лізі ще мінімум два сезони. Дивлячись на форму і результати хавбека, ця цифра зовсім не виглядає граничною. Очевидно, що з кожним роком Хоакін все рідше й рідше буде потрапляти до стартового складу, але як мінімум з лави запасних здатний допомогти Бетісу ще кілька сезонів. Зрештою, присутність гравця з таким досвідом і харизмою вкрай корисне для воцаріння правильної атмосфери в роздягальні, де один з футболістів, який є фактично живою легендою, завжди може виступити повноцінною опорою для тренера та його рішень.

Златан ІБРАГІМОВИЧ

Вік: 39 років
Клуб: Мілан

Getty Images/Global Images Ukraine

У жовтні нинішнього року Златан Ібрагімович відсвяткує свій 40-й день народження, але, як здається зараз, зупинятися на цьому швед не має наміру. Нещодавно форвард повернувся в національну збірну, з якою як мінімум планує зіграти у фінальній частині Євро-2020, а ось на клубному рівні Ібрагімович поки витримує інтригу. Ні, питання не в тому, чи закінчить Златан грати цього літа, а в тому, в якому клубі він продовжить це робити.

Згідно останніх даних з преси, Мілан довгий час не поспішав пропонувати Ібрагімовичу новий контракт, так як боси клубу не були впевнені в здатності команди завоювати путівку в Лігу чемпіонів на наступний сезон, від чого значною мірою залежить бюджет клубу. Тепер, коли подібних побоювань майже не залишилося, керівництво Мілана націлене провести переговори зі Златаном, і утрясти з ним договір ще на сезон. За яким, можливо, послідує другий і навіть третій. А завершити кар'єру форвард практично напевно відправиться на батьківщину - або в рідний Мальме, або в Хаммарбю, співвласником якого він є з недавніх пір, що викликало серед фанатів в Швеції чималий резонанс в 2020-му.

Кріштіану РОНАЛДУ

Вік: 36 років
Клуб: Ювентус

Getty Images/Global Images Ukraine

Блискучий португалець вже давно вписав своє ім'я золотими літерами в історію футболу. Відтепер про нього говоритимуть, як про одного з найбільш великих, поряд з Пеле, Марадоною, Кройфом... У свої 36 років Роналду продовжує залишатися одним з найбільш яскравих форвардів європейського континенту, і навіть чутки про ймовірний відхід з Ювентуса не ставлять під сумнів сам факт того, що Кріштіану буде продовжувати грати. Причому не десь там, а неодмінно в топ-клубі, про інтерес яких до португальця поки і повідомляється.

Вочевидь, через два-три роки, коли Роналду буде вже під сорок, він задумається про зміну місця проживання, і, можливо, вирішить поїхати за океан, де на рівні МЛС зуміє без особливих проблем провести ще чотири-п'ять хороших сезонів, радуючи публіку своїми фінтами, точними ударами і шикарними передачами. Такі гравці, як Роналду, на відміну від не менш геніального Ліонеля Мессі, мають величезну перевагу у вигляді феноменальної фізичної готовності. Саме ця якість дозволяє Крішу й нині практично на рівних змагатися з куди більш молодими опонентами, а в майбутньому – максимально продовжити свою ігрову кар'єру.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(200)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Brian
Роналду можно смело предложить 5-летний контракт, он его отработает, ещё и лучшим футблоистом клуба станет. Ибра чуть более старый, ему всего 2-3 года осталось(
Tеllur
Кравченко, Пятов, Панькив, Ребенок, Полевой, Бандура, Милько...... Вот кто меня интересует.
Владимир Копяк
Очень жаль,что ФИФА является ярым противником ветеранских чемпионатов мира (я понимаю, что чисто по медицинским показателям имеется больший риск подхватить во время игры инфаркт или инсульт), но как бы не играли ветераны, стадионы были бы полные...
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yura Юрий
из тех что по памяти навскидку, Диего Годин -35, Давид Сильва -35, Фалькао -35
Виталий Островой
А Милевский?