Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 12 травня 2021, 18:46
2675
3

За крок до фіналу. Як Сокіл втретє побив Кременчук у півфіналі

Кияни виграли третій поспіль матч у чемпіона УХЛ

| Оновлено 12 травня 2021, 18:46
2675
3
За крок до фіналу. Як Сокіл втретє побив Кременчук у півфіналі
Фото Івана Вербицького

Київський «Сокіл» наблизився впритул до фіналу Української хокейної ліги. Команда Олега Шафаренка продовжує несподівано переконливо грати у півфінальній серії проти чинних чемпіонів країни, «Кременчука». Після двох виїзних перемог «соколята» зміцнили перевагу в протистоянні в першому домашньому матчі. Щоб закрити серію, киянам залишається виграти один поєдинок.

«Сокіл» у порівнянні з матчами в Кременчуку зазнав однієї суттєвої втрати – через травму випав один із ключових оборонців Алєксєй Платонов. Натомість наставник «Кременчука» Олександр Савицький після провального другого поєдинку вирішив замінити голкіперів. На цей раз місце у воротах зайняв не В’ячеслав Новицький, який у попередньому матчі пропустив чотири шайби, і не Микита Гордюшин, який вийшов на заміну і не врятував команду, коли Богдан Ступак закидав уп’яте. Ворота чемпіонів захищав Ігор Давлетшин.

Перший період російський воротар провів бездоганно. Він кілька разів врятував команду в надскладних ситуаціях, а відбитий з-під поперечини кидок Дмитра Німенка взагалі можна назвати суперсейвом. Найперше надійна гра Давлетшина допомогла «Кременчуку» піти на перерву з перевагою в рахунку. Загалом попереду «Сокіл» грав цікавіше й активніше, однак єдину шайбу в першій 20-хвилинці провів Віктор Тютченко.

Перевернути хід гри на свою користь киянам вдалося на старті другого періоду, коли з інтервалом у 45 секунд два поспіль голи провели оборонець першої ланки Ілля Олендаренко і нападник другої п’ятірки Алєксандр Павленко. При цьому вини Давлетшина в обох пропущених шайбах теж немає.

Варто зазначити, що попри те, що в «Кременчука» на порятунок було майже два повних періоди чистого часу, чемпіони особливих труднощів суперникові не створили. Навпаки склалося враження, що «Кременчук», навіть наступаючи, діяв якось приречено. Схоже, дві домашніх поразки вразили команду Олександра Савицького морально.

«У попередніх двох матчах не грав, бо трохи прихворів, мав підвищену температуру, тому сил у мене – вагон, - каже після матчу автор переможної шайби Алєксандр Павленко. – Для мене це була звичайна гра. Звісно, попередніх два поєдинки дивився, але порівнювати, наскільки вони були напруженими у порівнянні з цим, не можу. Добре, що виграли.  Хоча ми з «Кременчуком» непогано грали й у «регулярці». Нічим вони нас вже здивувати не здатні. Втім, переконаний, у четвертому матчі «Кременчук» буде особливо небезпечним. Суперникам вже втрачати нічого, тому будемо очікувати на бійню».

«Не можу сказати, що шанси на потрапляння в фінал вже втрачені, але маємо ситуацію, за якої не всі в нашій команді до кінця розуміють, де знаходяться і як треба грати плей-оф, - констатує наставник «Кременчука» Олександр Савицький. – Можливо, хлопці трохи підсіли, але одначе нам бракує тієї міці, якою ми відзначалися наприкінці регулярного чемпіонату. Її, а також чвертьфінальну серію з «Білим Барсом» ми провели дуже впевнено. Не думаю, що команда на цьому тлі «піймала зірочку», але мушу визнати, що в діях підопічних іноді спостерігається розхлябаність. Ми граємо не так відповідально, не так потужно, як би хотілося б, діємо в атаці. Та гра, яка нам приносила результат, притупилася. В регулярному чемпіонаті ми більше часу проводили в зоні суперника. Нам бракує звичної націленості на ворота, контролю над шайбою, завдяки якому створювалися моменти». 

При цьому Олександр Савицький віддає належне суперникові.

«Сокіл» не дає нам грати так, як би ми хотіли, - каже тренер. – Не сказав би, що в плей-оф ми граємо з киянами обережніше. «Сокіл» справді виглядає дуже добре. Вони грають дисциплінованіше, ніж ми. Ми здійснюємо неприпустимі помилки. При цьому не думаю, що перемога 8:1 над киянами в заключній грі регулярного чемпіонату якось вплинула на наше ставлення до суперника в півфінальній серії. Той поєдинок був давно. Радше варто вести мову про втому. Ми зобов’язані грати сконцентрованіше, простіше в обороні. Не буду приховувати, що десь не відчув, кого ставити, а кого притримати, я. Зрештою, ми не здаємося, рук не опускаємо, будемо старатися виправити ситуацію. В нас ще є гра, в якій спробуємо перевернути хід протистояння в інший бік. Для початку спробуємо повернути серію додому. 6 квітня перепочинемо, залижемо рани, а на четвертий матч вийдемо в повній бойовій готовності».

Четвертий матч серії відбудеться у середу, 7 квітня, починаючи з 18:00 на льоду спорткомплексу АТЕК.

«Сокіл» (Київ) – «Кременчук» - 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Рахунок у серії – 3:0

Шайби: 0:1 – Тютченко (Ілля Смирнов), 09:35. 1:1 – Олендаренко (Антон Рубан, Андрій Міхнов), 20:30. 2:1 – Алєксандр Павленко (Андрєй Смирнов), 21:15

«Сокіл»: Георгій Дубровський; Олендаренко – Голубич, Белинський – Чолач, Букарєв – Андрейків, Сисак; Антон Рубан – Єгор Кузьменко – Андрій Міхнов, Фелікс Морозов – Єгор Курбатов – Алєксандр Павленко, Гільманов – Андрєй Смирнов – Німенко, Ступак – Ярослав Панченко – Малетін, Денис Гончаренко. Тренер – Олег Шафаренко

«Кременчук»: Давлетшин; Олександр Александров – Давид Григорян, Хришпенц – Бойових, Грицких – Толстушко, Тимофій Савицький – Варава; Алєксандр Коробов – Артем Дубінін – Денискін, Ілля Смирнов – Серанов – Тютченко, Дмітрій Созонов – Пукс – Дмітрій Орлов, Іван Савченко – Тимур Гриценко – Олексій Ворона. Тренер – Олександр Савицький

5 квітня. Київ. Спорткомплекс АТЕК. Без глядачів

Іван ВЕРБИЦЬКИЙ, фото автора

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
yatsiykvova
Ви не СОКОЛИ ви ОРЛИ - так тримати і у фіналі
Tеllur
Из каких резерв сформированы Сокол, Мариуполь, Краматорск?
Беларусь и РФ? Вот не было, и вдруг возродились и родились.))