Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2021, 01:45
81243
153

За тур до фінішу сезону Динамо стане чемпіоном, Шахтар буде другим

Sport.ua - про чемпіонські розклади в УПЛ

| Оновлено 03 травня 2021, 01:45
81243
153
За тур до фінішу сезону Динамо стане чемпіоном, Шахтар буде другим
ФК Шахтар

Після 20-го туру розрив між першим і другим місцем в чемпіонаті України не змінився: все ті ж сім очок. Як не старалася «Олександрія», як не пихкала «Ворскла», проте відібрати очки у двох наших грандів ці «зацікавлені сторони» не змогли.

Чим ближче до фінішу сезону, тим все більше буде цих самих «зацікавлених сторін». Тому що «Шахтар», не зважаючи на істотне відставання від заклятого друга, все одно буде намагатися наздогнати потяг. І не вірте тим, хто вам буде говорити зворотне - мовляв, «гірники» не стимулюватимуть суперників «Динамо» по УПЛ. У нас інша інформація. Кардинально протилежна.

Продовжуватиме «дути на воду» і «Динамо». Тому що, не зважаючи на такий серйозний очковий гандикап, будь-яка помилка - це удар під дих, мандраж, враховуючи, що є ще й «класико», де суперник обов'язково буде гризти землю.

Загалом, в поєдинках, що залишилися, і лідер, і його переслідувач будуть робити все від них залежне і навіть більше, щоб фінішувати на першій сходинці. Тому що ціна питання надто висока: понад тридцять мільйонів євро бонусів від УЄФА за пряме потрапляння в груповий турнір Ліги чемпіонів (в сезоні 2021/2022 Україна ще матиме пряму путівку в чемпіонську Лігу). На ці гроші можна спокійно і безболісно жити цілий рік.

Хто ж їх отримає? Давайте розкриємо карти. І крок за кроком, тур за туром, розглянемо «під мікроскопом» чемпіонську гонку.

Розглядати будемо лише матчі за участю «Динамо» і «Шахтаря». При всій повазі до «Зорі», яка наразі на третьому місці і потенційно відстає від «гірників» лише на чотири очки (за умови, що команда Скрипника виграє відкладений матч проти «Олімпіка»), на наш суб'єктивний погляд, луганська команда вже не зможе поборотися за зону ЛЧ. Теоретично це можливо, але ось практично - навряд чи. Дві поразки поспіль - від «Динамо» і «Колоса» - фактично поставили хрест на лігочемпіонських амбіціях «Зорі». Знаючи кон'юнктуру нашого футбольного господарства, а також орудуючи логікою, можна стверджувати, що «Динамо» нижче другого місця вже не фінішує. Тобто одна путівка в ЛЧ відома. «Зоря» навряд чи зможе нав'язати «Шахтарю» боротьбу за другу путівку винятково через неігрові моменти. Тому що в разі крайньої необхідності все ще чинний чемпіон може стимулювати і суперників луганчан. Подібного інструментарію, подібної «харизми» у «Зорі» поки що немає. Так що хоч би якою була симпатичною ця команда, яким би геніальним був її тренер, але варіант з чемпіонством «Лестера» у нас пройде лише в самому шалено крайньому випадку. Поки що цей випадок не настав. На жаль, мабуть.

21-й тур

Отже, в 21 турі «Шахтар» в гостях зіграє проти «Маріуполя», а «Динамо» хоч і буде вважатися номінальним господарем поля, але теж зіграє на виїзді з «Дніпром-1». За підсумковий результат «гірників» свічку за визначенням ставити не потрібно: вибачте, там все зрозуміло. Крім того, що за «Маріуполь» не зіграють всі орендовані у «Шахтаря» футболісти, так ще й не до сентиментів зараз команді Каштру. Це раніше, маючи комфортну перевагу над конкурентами, «Шахтар» міг собі дозволити ділити очки з приазовською командою. На даний момент не до проблем «молодшого брата». Тому без варіантів - плюс три очки «гірникам». Кияни свій матч проти «дніпрян» почнуть після гри «Шахтаря», тобто, вони вже будуть знати підсумок того матчу. Підсумок передбачуваний, тому динамівцям теж кров з носу потрібно буде брати три очки. І вони їх візьмуть. Навіть без крові. Тому що яким би не був зараз хорошим з точки зору гри «Дніпро-1», але допомогти «далекому родичу» все одно доведеться. Разом: 52 очки у «Динамо», 45 очок у «Шахтаря».

22-й тур


ФК Шахтар

Ось вона, вишенька на торті: лобове зіткнення. Проблемний, знекровлений, але все одно класово трохи вищий за свого головного суперника «Шахтар» поставить все, що можна і не можна, на цю гру. І, швидше за все, досягне свого. У «Динамо» не буде фатальної необхідності в тій зустрічі ставити абсолютно все на кін, можна буде зіграти від суперника, як в Суперкубку. Словом, Луческу ризикувати не обов'язково. Краще поберегти сили на фініш. Разом: у «Динамо» 52 очка, у «Шахтаря» - 48.

23-й тур

У киян проблем бути не повинно: вдома грають проти «Інгульця». Команда Лавриненка напевно буде впиратися, але рівень і клас динамівців на порядок вище. Законні плюс три очки господарям. А ось «гірники» відправляться в гості до непоступливої «Олександрії». І той матч буде практично таким же за змістом, як і недавня гра «Динамо» на «Ніці». Є великий ризик для «Шахтаря» втратити очки. Дуже великий. Але все ж припустимо, що донеччани вимучать перемогу. Разом: «Динамо» - 55 очок, «Шахтар» - 51.

24-й тур


ФК Шахтар

На наш погляд, цей тур стане визначальним у боротьбі за чемпіонство. «Гірники» вдома зіграють проти «Дніпра-1», тоді як динамівці навідаються до Полтави. І «дніпряни», і «ворскляни» напевно будуть гранично мотивовані. Сміємо припустити, що «Динамо» буде, все ж, простіше вирішити своє завдання. «Ворскла» - команда швидше настрою, ніж класу. Вона обов'язково буде намагатися щось зробити, але батогом обуха не переб'єш. Вважаємо, плюс три бали команді Луческу. А ось команда Каштру, швидше за все, зламає зуби об компактну і організовану оборону «дніпрян». Колектив у Йовічевича зараз - найбільш «граючий» в УПЛ (разом із «Зорею»). Та й все та ж «підвищена мотивація». Загалом, припустимо, що «Шахтар» в тому поєдинку добуде лише одне очко. Разом: «Динамо» - 58 очок, «Шахтар» - 52.

25-й тур

За два тури до фінішу сезону киянам потрібно буде набрати одне очко, щоб залишитися недосяжним для опонента. І вони його візьмуть. Точніше, вони візьмуть всі три: «Маріуполь» хоч і буде в будь-якому випадку будувати «Сталінград», молода і малодосвідчена команда Маркевича - не рівня майстерній та досвідченій команді Луческу. Тому знову плюс три, і за тур до фінішу «Динамо» стає чемпіоном. «Шахтар» в цей ігровий день буде гостювати в Ужгороді у «Миная». Чи буде «Минай» на той час бойовою одиницею, чи перетвориться на щось подібне торішнім «Карпатам», не має значення: «Шахтар» все одно переможе. Теж плюс три. Але поїзд уже піде. Разом: «Динамо» - 61 очко, «Шахтар» - 55.

26-й тур

Він перетвориться на порожню формальність. «Шахтар» вдома прийматиме «Інгулець». І, звичайно ж, переможе. Тут без варіантів. «Динамо» ж буде гостювати у «Колоса». У непоступливого «Колоса», якому тоді очки можуть бути дуже потрібні. А «Динамо» - вже ні. Припустимо, що в Ковалівці кияни зіграють резервним складом. І програють. Але та поразка аж ніяк не зіпсує динамівської обідні. Разом: «Динамо» - 61 очко, «Шахтар» - 58.     

Оцініть матеріал
(474)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Коментарі 153
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
автор, ты уже разорил букмекеров?)))
sashaddd25 Саша (металлолом сдали на приёмку)
Я считаю что Динамо 20лет потеряло с динамовскими сердцами .
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
Рано Зорьку списывать. Если Динамо выиграет у Шахтера, то в борьбе за второе место у Зари шансы резко возрастают.
axylinam
Оставшиеся туры кроты будут грызть землю,но киевская земля станет кротам поперёк горла
zzg77
Разрыв будет 11 очков, Динамо выиграет первенство уверенно за два-три тура до конца.
Real Trent
У Шахтера впереди сложнейший матч с принципиальным соперником- "мариуполем". Тяжко будет восточноевропейской барселоне догонять Динамо.
Петя Рудик
Цікавий розклад, тільки думаю все буде трохи інакше
Олег Мандрівник
А может и за два тура, впринципе с отрывом 7 очков даже за три тура
aleks8-48
Уж больно смело автор расставляет приоритеты. Может он объяснит,какой родственник Суркису Берёза и
тем более Йовичевич? Разгром киевлян Днепром-1 на ДА в прошлом году даёт повод сомневаться в их родственных чувствах. Вероятнее всего Ахметов простимулирует Днепр-1, но уверен,что и без этого днепряне дали бы бой лидерам и в этом матче победит действительно сильнейший на данный момент.
Что касается Шахтёра,то Мариуполь без арендованных игроков не сможет оказать серьёзного сопротивления ему в независимости от родственных отношений.
AgroZaryaRomaLviv
Можна гадати скільки завгодно, поки відомо на 100% що Шахтар має три пункти за фарс з Арендуполем, а там може бути як виграш ДК над Шахтарем і матч 23 туру стане чемпіонський, так само як і можлива боротьба до останнього туру
Сергей Иванамофф
Обе команды играют не стабильно и обе могут начудить там, где сложно это сделать.
Поэтому, лучше дождаться крайнего тура. И пусть победит сильнейший клуб.
Iv70
Будем посмотреть.
Мяч круглый, поле квадратное.
У команд разные задачи.
И Д1 никогда не считал
дальним( тем более близким)
родственником ДК.
Всем мира и добра!
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
andre_lui
Такой уровень аналитики, как в подсобке между сменами у обычных людей. Но там можно, а на ресурсе можно и на деньги попасть через суд.
DK1961
Не по теме, но важно! Перепостирую:
1 - УАФ стверджує, що переобрання Лучі від 2017 року не було, але 20 лютого 2020 року, укладає з ним новий контракт.
2 - А далі, згідно із заявою самого ж Лучі в телеграм-чаті, УАФ у 2020 році, ВДРУГЕ продовжує з ним контракт. Цього разу, до 27 листопада 2021 року.
3 - Генсек УАФ Запісоцький укладає контракт із представником виборної посади, не маючи на це повноважень.
4 - Чому за всі ці продовження контракту не голосує виконком УАФ? Оскільки офіційно посада Лучано Лучі - виборна!
Чергове - повне та безконтрольне свавілля з боку чинної УАФ та керівника футбольних арбітрів!
Питання лише одне: чи будуть і далі це ігнорувати українські клуби?
euro2012_za_2012euro
Динамо на 99,99% не упустит такой гандикап.
/
Девиз В рекламе к матчу Шахтёр-ДК "Победит чемпион".
Если победит Шахтёр , то все верно чемпион победил.
Если победит Динамо, то понятное дело оно своего не упустит и станет чемпионом ещё раньше.
/
Скорее всего ничьи не будет, при ничейном Шахтёр понесется вперед или дожмет или пропустит контру киевлян.
Микола Унгурян
доволі оптимістично, особливо щодо втрат ШД, але шанси на те що саме ДК здобуде чемпонство майже абсолютні
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил