Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 квітня 2021, 10:44
7288
2

Калитвинцев vs Калитвинцев, сотник Мораес, рятівник Родрігеш

Найцікавіші події 20-го туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 квітня 2021, 10:44
7288
2
Калитвинцев vs Калитвинцев, сотник Мораес, рятівник Родрігеш
ФК Динамо. Жерсон Родрігеш

Дуже результативний тур: забито 22 м'ячі. У турі було відразу два центральні матчі: в Полтаві та Олександрії, де зіграли лідери. Не без проблем, але і «Шахтарю», і «Динамо» вдалося перемогти. Відставання «гірників» від киян залишилося все тим же - сім очок.

Розгром туру

Президент «Дніпра-1» Юрій Береза ​​не натішиться своїми підопічними і особливо тренером після розгромної перемоги над «Львовом». «Клуб знайшов свого тренера, а Йовічевич знайшов свою команду» - так функціонер охарактеризував чергову, третю поспіль перемогу «дніпрян» в УПЛ. Господарі не мали особливих проблем в грі проти «Львова», швидко забили перший гол. А коли в кінці першого тайму львів'яни залишилися в меншості - був вилучений Ернест, стало зрозумілим, що «дніпряни» свого не упустять. Так і сталося. Господарі забили ще чотири рази, причому на різний смак, тоді як гості відповіли лише одним м'ячем, та й той був забитий з пенальті. В результаті безпрограшна серія «Дніпра-1» в чемпіонаті досягла рекордної позначки в сім матчів.

Трилер туру

«Маріуполь» знову домашній матч проводив не вдома. Багатостраждальний газон стадіону в Маріуполі ремонтують по новій, тому «Інгулець» приазовці приймали в Харкові. «Матч за шість очок» повністю виправдав свій статус. У грі було забито сім м'ячів, зафіксований один хет-трик і відразу три пенальті (і всі - стовідсоткові). Спочатку здавалося, що номінальні господарі досить просто здолають суперника: вони створювали більше небезпечних моментів, і на початку другого тайму вели 2:0. Але за дві хвилини гості зуміли перевернути гру: вже 2:2. Однак далі маріупольці знову зуміли досягти комфортної переваги в рахунку - 4:2. Але це був ще не фінал. Під завісу поєдинку гостям вдалося відквитати один гол. В запасі у них було хвилин вісім, але «Маріуполь» зумів утримати перемогу. Першу «домашню» з листопада минулого року. Напевно, ця перемога - як бальзам на душу для тренера приазовців Остапа Маркевича, який на наступний після гри день святкував 43-й день народження.

Голи туру

У турі було забито дуже багато м'ячів. Тому не дивно, що відразу кілька з них вийшли красивими. Класний м'яч в ворота «Маріуполя» провів півзахисник «Інгульця» Коваленко. Після флангового прострілу Ілля в падінні головою переправив м'яч під поперечину.

Не менш ефектним вийшов гол у виконанні півзахисника «Зорі» Громова в ворота «Руху». Артем точно і потужно пробив з-за меж штрафного майданчика: м'яч влетів практично в «дев'ятку», без шансів для голкіпера Бандури.

Хет-трик туру


Фото Кирила Димова

На «дорослому» рівні півзахисник «Маріуполя» Артем Бондаренко трьома забитими м'ячами в одному поєдинку ще не відзначався. Воно й не дивно, адже хлопцеві тільки 20 років, він робить свої перші серйозні кроки в професійному футболі. Проте, в грі проти «Інгульця» його «прорвало». Правда, два з трьох своїх голів у ворота Малиша Артем забив з пенальті. Між цими ударами з «точки» Бондаренку вдалося відзначитися і з гри - несильним, але точним дальнім ударом. Хоча частково лаври героя того епізоду півзахисник повинен розділити з воротарем гостей: Малиш явно помилився.

Передача туру

«Просто «Зоря» зуміла забити, а «Рух» не зміг», - так прокоментував підсумок гри у Львові наставник господарів Іван Федик. Дійсно, моменти, щоб відзначитися, були і в «Руху», але команда їх не використовувала. Напевно тому, що не володіє майстерністю і досвідом більшості гравців команди Скрипника. Зокрема, другий гол «Зорі», точніше, передгольову передачу Юрченка, можна дивитися нескінченно. Півзахисник луганчан, «затиснутий» двома опонентами до бічної лінії, зумів віддати передачу п'ятою на хід Кабаєву, який прострілив у центр штрафного, звідки Громов оформив свій черговий «дубль».

Хвороба туру

Гравці основи «Зорі» - Віталій Вернидуб та Денис Фаворов - не були в заявці команди на гру проти «Руху». Причина - коронавірусна інфекція. Про це стало відомо напередодні поєдинку на «Арені Львів». Після матчу інформацію підтвердив головний тренер луганчан Віктор Скрипник. За його словами, обидва гравці знаходяться на самоізоляції. Але вже до наступного туру тренер сподівається, що вони будуть в строю. А ось чи повернеться до наступного туру захисник «Шахтаря» Давит Хочолава - велике питання. У грузинського оборонця теж коронавірусна інфекція, через що він не прибув в розташування клубу після відлучки на матчі збірних. У одноклубника Хочолави - Матвієнка - підвищена температура. З цієї причини Микола пропустив гру проти «Ворскли». Не зіграв проти полтавчан і Тете - у нього проблеми з коліном.

Іменинники туру

«Вітаємо, капітане» - такий банер висів на порожній трибуні стадіону в Чернігові. У такій спосіб вболівальники «Десни» привітали капітана команди Владислава Огірю, якому в день матчу проти «Олімпіка» виповнився 31 рік. Партнери піднесли подарунок своєму капітанові у вигляді перемоги над донеччанами 2:0. У день матчу проти «Ворскли» приймав вітання з днем ​​народження і «гірник» Мораес. Четвертого квітня Жуніору «стукнуло» 34 роки. Цю подію він відзначив, як годиться: дублем у ворота «Ворскли», завдяки чому «Шахтар» здобув впевнену перемогу 2:0. Другий забитий м'яч став для Мораеса сотим в рамках чемпіонатів України. У списку найкращих голеадорів УПЛ натуралізований бразилець вийшов на п'яте місце.

Батько і син туру

Досі в нинішньому чемпіонаті країни батько і син грали по один бік барикад: за «Колос» (Руслан і Денис Костишини). Але в 20 турі відбулося прем'єрне протистояння батька і сина в різних командах. До Чернігова, до «Десни» Влада Калитвинцева, завітав «Олімпік» під керівництвом його батька Юрія. Дуель завершилася перемогою Калитвинцева-молодшого, який був одним з найпомітніших у складі «сіверян». А ось Калитвинцев-старший зі своєю командою програв вже п'ятий матч поспіль.

Санкції туру

Перед матчем «Минай» - «Колос» надбанням громадськості стала інформація, що проти президента «Минаю» Валерія Пересоляка будуть введені персональні санкції. Цю новину спочатку оголосив Президент України Володимир Зеленський. Правда, глава країни не називав конкретні прізвища, а лише сказав, що вперше в історії нашої країни запроваджені персональні санкції проти «топ-десятки української контрабанди». Трохи пізніше секретар РНБО Олексій Данилов назвав ці імена. Серед них опинився і власник «Минаю». Якщо ця справа таки буде доведена до логічного завершення, то бізнес-активи Пересоляка будуть заблоковані. Власне, проблеми тоді будуть не тільки у президента «Минаю», а й у всього закарпатського клубу...

Матч туру


ФК Шахтар

«Ворскла» чіпляється за четверте місце, «Шахтар» все ще сподівається повернутися в чемпіонську гонку: в Полтаві зустрілися колективи, які борються за дуже високі місця і яким не можна втрачати очки. Матч вийшов конкурентним, цікавим, з достатньою кількістю небезпечних моментів. Більше цих моментів створили гості. Опріч двох забитих м'ячів, якими відзначився іменинник Мораес (обидва рази - з передач Патрика), донеччани ще двічі перевірили на міцність каркас воріт Різника. Та й крім цього у них були непогані шанси відзначитися. Були моменти і у господарів, але назвати їх стовідсотковими навряд чи можна. Загалом, закономірна перемога команди Каштру.

Травма туру

Матч у Полтаві затьмарився жахливою травмою півзахисника «Ворскли» Тіля. У кінцівці першого тайму Олів'є в боротьбі за верховий м'яч зіткнувся з одноклубником Яворським. Точніше, це Сергій врізав партнеру ліктем в голову. Люксембуржець залишав поле на ношах, і відразу ж був доставлений в лікарню. Попередній діагноз - струс мозку і перелом носа.

Слова туру

Після гри в Полтаві наставник «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про сокровенне: «Чи розглядав я можливість відставки? Ні. Я усвідомлюю, яку роботу виконую, як ми перейшли з сезону в сезон, які проблеми у нас були протягом сезону - травми, коронавірус. Знаємо, що сталося. У нас багато проблем, але ми продовжуємо працювати. У житті ми не можемо бути лукавими, мовляв, у нас є проблеми, а ми говоримо, що їх немає. Ні. Коли вони є - вони є. Ми намагаємося їх вирішити. Я ніколи не здамся і не буду дезертирувати. Я така людина. Я нічого не винен своїй совісті за весь час, що я в клубі. Кинути клуб? Ніколи».

Вболівальники туру

Лише одна гра туру - «Олександрія» - «Динамо» - відбулася з глядачами. На «Ніку» прийшли майже три тисячі уболівальників. Це дуже класно, що в умовах коронавірусної епідемії у нас є вболівальники на трибунах. Але, відверто кажучи, чи не погарячкували організатори поєдинку, відкриваючи фанам доступ на трибуни, в умовах чергової хвилі пандемії?

Офсайд туру

На 64-й хвилині гри в Олександрії гостям вдалося забити другий м'яч у ворота Паньківа. Арбітр Кривушкін спочатку зафіксував взяття воріт після удару Караваєва, але потім в справу втрутився ВАР. Після довгих консультацій і перегляду епізоду по «телевізору», суддя матчу не зарахував гол, угледівши порушення правил у діях гостей. У момент удару Караваєва Буяльський перебував в положенні поза грою.

(Відмінений гол – з моменту 04:14)

Джокер туру


ФК Динамо

За 17 хвилин до кінця основного часу в матчі «Олександрія» - «Динамо» тренер гостей Луческу зняв з гри Де Пену і випустив Родрігеша. І Жерсону судилося стати динамівським героєм. За хвилину до кінця основного часу матчу люксембуржцю вдалося забити переможний гол. Цікаво, що він сам почав атаку на лівому фланзі, яку ж і завершив сильним і точним ударом в ближній кут. Асистував півзахисникові Буяльський. Цілком можливо, що цей гол Жерсона - чемпіонський.

Збірна туру

Трубін - Кендзьора, Абу Ханна, Сухоцький - Юрченко, Патрік, А. Бондаренко, Родрігеш, Тотовицький - Громов, Мораес.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SeM077
"Были моменты и у хозяев, но назвать их стопроцентными вряд ли можно" - то тогда что делает в сборной тура Трубин, если в него не было работы?
fifadinamo
Главная новость выходных:
Лидеры первой и премьер лиг Верес и Динамо добывают волевые победы в гостях, со счетом 2- 1, пропуская первыми на 13-14 минутах. Обе команды уверенно лидируют сохраняя 7 ми очковый отрыв (Верес с учетом 2 пропущеных матчей).
Особенно хочется отметить игру Вереса в защите - 9 пропущеных мячей в 18 матчах.
Много интересного , но увы, главные новости Черноморец среди лидеров и Шахтер наконец то победил