Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
|
2228
2

Мотор – Нексе. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги

Вирішальна гра для запорізького клубу

Мотор – Нексе. Прогноз і анонс на матч СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Нексе» відбудеться у суботу, 3 квітня, в Запоріжжі. Початок зустрічі в ПС «Юність» о 17.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».

Для чемпіона України з гандболу триває низка дуже важливих матчів. Після успішно проведеної першої зустрічі раунду плей-оф Ліги чемпіонів проти білоруського «Мєшков Брест» запоріжцям необхідно швидко перемикатися на СЕХА-Лігу. Адже сьогодні наш клуб проведе останній поєдинок на груповому етапі проти хорватського «Нексе», який і стане ключовим для запорізької команди.

На екваторі групового турніру «Мотор» впевнено очолював турнірну таблицю в квартеті В, але дві виїзних поразки від «Вардара 1961» і «Войводіни» нівелювали запас міцності українського клубу. Особливо прикрою стала поразка в Сербії. Саме в цьому поєдинку аутсайдер нашої четвірки розжився першими очками. На даний момент в квартеті спостерігається тривладдя, відповідно, запоріжці можуть в результаті зайняти будь-яке місце з першого по третє. Наведемо турнірну таблицю групи В:

СЕХА-Ліга. Група В.

1. «Мотор» (Україна) - 9 очок (5 ігор)

2. «Нексе» (Хорватія) - 9 (5)

3. «Вардар 1961» (Північна Македонія) - 9 (5)

4. «Войводіна» (Сербія) - 3 (5)

Тепер зустріч проти хорватського «Нексе» стає для «Мотора» своєрідним міні-фіналом групового турніру. У разі перемоги український чемпіон гарантовано займає перше місце в групі, адже навіть в разі вікторії «Вардара 1961» над «Войводіною» запоріжці будуть мати над командою з Північної Македонії перевагу за особистими зустрічами. У разі нічийного результату «Мотор» може опинитися на першій або ж другій підсумковій позиції, а в разі поразки від «Нексе» наш колектив може фінішувати другим або третім, але тут дуже багато буде залежати від поєдинку «Войводіна» - «Вардар 1961». До речі, дата проведення гри між сербами і північними македонцями поки не визначена, але вона точно відбудеться пізніше, ніж сьогоднішній матч запорізького «Мотора».

Посісти підсумкове перше місце стратегічно дуже важливо. Перші дві команди з групи напряму потрапляють в чвертьфінал, а двом останнім колективам належить пройти додатковий раунд плей-оф. Але клуб, що фінішував на другій позиції в нашому квартеті в 1/4 фіналу зіграє проти головного фаворита турніру - угорського «Веспрема». Тут вже більш багатообіцяючою перед стартом плей-оф бачиться третя сходинка - хоч і доведеться проходити додатковий раунд (проти не найсильнішого суперника), але подальша турнірна сітка буде легше. Втім, найбільші привілеї дає перша позиція і тільки про неї необхідно думати українському чемпіону.

Перший поєдинок між командами відбувся в Хорватії шостого березня. У ньому запоріжці після не дуже успішної першої тридцятихвилинки (її виграв «Нексе» - 17:15) просто зім'яли господарів майданчика в другому таймі - 11:20. Фінальна сирена зафіксувала підсумкові цифри на табло - 28:35 на користь гостей з України. Найрезультативнішими у складі «Мотора» стали лівий напівсередній Дмитро Горіга і розігруючий Айденас Малашинскас, які закинули у ворота хорватського клубу по сім м'ячів.

Варто відзначити, що саме гандболісти «Нексе» на даний момент знаходяться в лідерах бомбардирського рейтингу СЕХА-Ліги. Найкращим снайпером турніру з показником в 31 закинутий м'яч є розігруючий хорватського клубу Янко Кевіч, а слідом за ним розташувався його одноклубник Халіл Яганьяц, який виступає на позиції лівого напівсереднього. На його рахунку 27 голів. Кращим серед гравців «Мотора» є Айденас Малашинскас. У литовця 24 точні кидки і п'яте місце в рейтингу.

В цілому, за індивідуальною і командною майстерністю запоріжці перевершують «Нексе». Якщо «Мотор» зіграє хоча б на рівні позавчорашньої гри проти білорусів, то перемога, а разом з нею і перше місце в групі, буде у чемпіонів України в кишені. Але і хорвати теж не проти виграти груповий турнір. Цей факт і останні важкі ігри на міжнародній арені наштовхують на думки про вперту боротьбу в поєдинку. Залишається тільки побажати «Мотору» вийти з неї переможцем і значно спростити собі життя в подальшому розіграші СЕХА-Ліги.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Мотор – Нексе.

 

 
  • 1.17
  • 14
  • 6.5
Сделать ставку
 
  • 1.17
  • 14.5
  • 6.90
Сделать ставку
 
  • 1.18
  • 14.5
  • 6.90
Сделать ставку
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Demon
Удачи Мотору!!! Только победа!!!
Mar
СМЕХА-лига ни о чём.