Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 02 листопада 2022, 07:04
689
0

Перша ліга. Зміна лідера, три нереалізованих пенальті і п'ять вилучень

Огляд 19-го туру Першої ліги

| Оновлено 02 листопада 2022, 07:04
689
0
Перша ліга. Зміна лідера, три нереалізованих пенальті і п'ять вилучень
ФК Верес

Дуже цікавим вийшов 19-й тур Першої ліги України. Поки відносини з'ясовували збірні в рамках кваліфікації чемпіонату світу-2022, на полях України рубилися команди Першої ліги. Відразу три нереалізованих пенальті і п'ять вилучень були зафіксовані в цих матчах. Але все ж варто відзначити, що чотири пенальті було реалізовано. А тепер докладніше пройдемося по цих поєдинках.

«Агробізнес» не зміг перемогти в поєдинку проти середняка «Альянсу». На гол Владислава Шарая в першому таймі команда з Волочиська відповіла автоголом Руслана Єфанова на 85-й хвилині. До слова, «агрономи» грали в меншості з 76-ї хвилини після того, як Юрій Романюк отримав другу жовту картку. До речі «Альянс» міг подвоювати перевагу на 80-й хвилині, але Сергій Загинайлов не реалізував пенальті. Як підсумок, 1:1 в цьому поєдинку. «Агробізнес» після цієї нічиєї йде на четвертому місці з 35 очками. «Альянс» з 27 балами розташувався на 9-й позиції.

«Верес» впевнено йде до своєї мети у вигляді УПЛ. Рівняни в принциповій битві з одним з головних конкурентів за перше місце з рахунком 4:0 обіграли в рідних стінах «Чорноморець». Допомогли це зробити команді Юрія Вірта дубль Роберта Гегедоша, а також голи Миколи Гайдучика і Михайла Сергійчука, який реалізував пенальті. Додамо, що «Чорноморець» з 43-ї хвилини грав у меншості, так як пряму червону картку отримав Бека Вачіберадзе. Відзначимо, що «Верес» знову залишив свої ворота «сухими». Команда Юрія Вірта не пропускає вже в п'яти матчах Першої ліги поспіль. Ця перемога дозволила «Вересу» обігнати одеситів. Тепер рівненська команда з 39 очками йде на першому місці, а «моряки» з 38 балами перебувають на другій позиції і мають на два зіграних матчі більше.

«Гірник-Спорт» приймав у Горишніх Плавнях «ВПК-Агро». У першому таймі команди обмінялися реалізованими пенальті. За гостей точним ударом відзначився Павло Ксьонз на 24-й хвилині, а за господарів забив на 45-й хвилині Олександр Чепелюк, який записав до свого активу гол в роздягальню. На початку другого тайму Іван Будняк знову вивів «агрономів» вперед. У підсумку «ВПК-Агро» переміг в матчі з рахунком 2:1. «Гірник-Спорт» з 28 очками йде восьмим, а «ВПК-Агро» з 20 балами розташувався на 11-й позиції.

Довгоочікувану перемогу здобув «Авангард», який бореться за збереження прописки в Першій лізі. Краматорчани на своєму полі переграли тернопільську «Ниву». В рахунку повели гості після автоголу Романа Толочка. Але вже до 26-й хвилини «авангардисти» вели в рахунку - точні удари в свій актив записали Руслан Зубков і Максим Єрмоленко, який реалізував пенальті. З 32-ї хвилини краматорчани грали, маючи чисельну перевагу, так як друге попередження отримав Тарас Мороз. На 85-й хвилині Дмитро Ховбоша своїм голом поставив крапку в матчі, чим приніс «Авангарду» перемогу з рахунком 3:1. Ця вікторія дозволила краматорчани наблизитися до 14-го місця, від якого вони відстають тепер на три бали, перебуваючи на передостанній, 15-й сходинці, з 11 балами в активі.

«Волинь» і «Миколаїв» в матчі з вісьмома жовтими картками розписали мирову 0:0. Лучани з 31 очком йдуть п'ятими, а «корабели» з 29 балами розташувалися на 7-й позиції.

Справжня битва була в Івано-Франківську, де зійшлися «Прикарпаття» і «Полісся». Сім жовтих карток на двох, а також два вилучення самі за себе говорять про рівень боротьби, яка була в цьому поєдинку. Під завісу першого тайму іванофранківці вийшли вперед після голу Ростислава Волошиновича, але на 78-й хвилині Денис Островський вирівняв становище. Також у другій половині зустрічі по червоній картці отримали представники обох команд, а саме Роман Борисевич і Максим Гавриленко. «Прикарпаття» з 14 балами йде 14-м, а «Полісся» з 21 очком знаходиться на 10-му рядку.

«Оболонь» без проблем розібралася на своєму полі з «Кременем». «Пивовари» виграли з комфортним рахунком 3:0 завдяки голам Юрія Мате, Артур Мурзи і Олега Слободяна. Тепер команда Павла Яковенка з 30 очками йде шостою. А «Кремінь» з 19 пунктами перебуває на 12-й позиції.

Здобув важливу для себе перемогу і «Металіст 1925». Харків'яни переграли в рідних пенатах «Кристал» з рахунком 1:0. Гол на 40-й хвилині записав до свого активу Юрій Батюшин. Харківська команда з 37 очками йде третьою в Першій лізі України, а «Кристал» з 5 балами замикає турнірну таблицю, перебуваючи на 16-й позиції.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 19-й тур

31 березня

«Альянс» - «Агробізнес» - 1:1
Голи:
Шарай, 30 - Груша, 85.

Нереалізований пенальті: Загинайлов, 80 (Альянс).

Вилучення: Романюк, 75 («Агробізнес»).

«Верес» - «Чорноморець» - 4:0
Голи:
Гегедош, 7, 57, Сергійчук, 44 (з пенальті), Гайдучик, 63.

Вилучення: Вачіберадзе, 42 («Чорноморець»).

«Гірник-Спорт» - «ВПК-Агро» - 1:2
Голи:
Чепелюк, 45 (з пенальті) - Ксьонз, 24 (з пенальті), Будняк, 52.

Нереалізований пенальті: Будняк, 52 («ВПК-Агро»).

«Авангард» - «Нива» - 3: 1
Голи:
Зубков, 19, Єрмоленко, 26 (з пенальті), Ховбоша, 85 - Толочко, 11 (автогол).

Вилучення: Мороз, 32 («Нива»).

«Волинь» - «Миколаїв» - 0:0

«Прикарпаття» - «Полісся» - 1:1
Голи:
Волошинович, 44 - Островський, 78.

Вилучення: Борисевич, 90+3 - Гавриленко, 65.

«Оболонь» - «Кремінь» - 3:0
Голи:
Мате, 28, Мурза, 45+1, Слободян, 70.

«Металіст-1925» - «Кристал» - 1:0
Гол:
Батюшин, 40.

Нереалізований пенальті: Батюшин, 40 (Металіст 1925).

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МІЧЕЛ: «Я думаю, що Довбик та Циганков залишаться, у них є контракти»
Футбол | 06 травня 2024, 16:36 0
МІЧЕЛ: «Я думаю, що Довбик та Циганков залишаться, у них є контракти»

Головний тренер «Жирони» поділився думками про майбутнє лідерів команди

Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ
Футбол | 06 травня 2024, 09:50 0
Зідан назвав переможця у протистоянні Реала з Баварією в ЛЧ

Екснаставник «галактікос» – про суперництво команд в півфіналі турніру

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.