Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 13 грудня 2021, 10:41
5226
11

Бути Пустозвоновим некомфортно. Форвард Будівельника змінив прізвище

Український баскетболіст тепер буде грати під прізвищем Звонов

| Оновлено 13 грудня 2021, 10:41
5226
11
Бути Пустозвоновим некомфортно. Форвард Будівельника змінив прізвище
ФБУ. Максим Звонов

Український форвард «Будівельника» Максим Пустозвонов розповів, що вирішив змінити прізвище на Звонов:

«Було дуже багато питань. Бувало таке, що дзвонили хлопці з інших команд, питали, що, як і чому. Говорили: «Ось ми сидимо в роздягальні і тебе обговорюємо».

Це моє рішення. З прізвищем Пустозвонов мені, скажімо так, було трохи некомфортно. У дитинстві, бувало, жартували з мене на цю тему. І вже коли я виріс, то дав завдання одному професору вивчити моє родове древо – так і з'ясувалося, що моє прізвище походило від прізвища «Звонов».

Тому я вирішив, що до того моменту, коли у мене з'явиться син, у мене вже буде нове прізвище – Звонов. Я просто вирішив прибрати приставку «Пусто». Перед тим, як змінити прізвище, я, природно, переговорив з батьком, показав результати досліджень, і він був не проти.

Я хотів це зробити і раніше, але не було якоїсь дійсно вагомої причини. А коли дізнався, що ми вагітні, то вирішив, що все, час прийшов. Не думаю, що тільки мені було не зовсім комфортно жити з прізвищем «Пустозвонов», але у моїх рідних, напевно, просто не вистачало енергії і сил, щоб щось змінити.

Багато хто соромиться таких речей. Після того, як я поміняв прізвище і про це дізналися мої близькі друзі та однокласники, люди писали: «Ми все життя тебе знаємо, знаємо тебе дуже добре, все життя з тобою спілкуємося, і ніколи не могли прийняти те, що ти Пустозвонов. Не клеїлося до тебе прізвище».

Багато хто цікавився, як це зробити. Мовляв, я все життя хочу поміняти, але мені не вистачає сил піти і заповнити всі папери. Знаю, що після того, як я поміняв прізвище, деякі люди теж пішли і змінили своє. Уявляєш?

Одним просто не вистачало сміливості, інші боялися, що про них щось не те подумають. Але ми живемо в 21-му столітті, і нічого страшного в цьому немає. Я ж, врешті-решт, не змінив прізвище на «Пупкін» і не придумав собі абсолютно нове ім'я, як Рон Артест, який в один момент став Меттою Ворлд Пісом.

В його випадку це був просто піар-хід, а в моєму – моє ж прізвище, тільки без приставки. Корінь залишився. Нічого в своєму фамільному дереві я не порушував. І, звичайно, я впевнений, що моїй дружині і моїй дитині буде комфортно з прізвищем «Звонов». Та й мені воно більше до душі».

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Футбол | 04 травня 2024, 18:29 9
Жирона – Барселона. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Sport.ua разом із GGBET анонсує цікавий поєдинок

Шахтар – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 16:20 7
Шахтар – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Два попередні матчі суперників цієї весни завершилися з однаковим рахунком 4:1 на користь гірників

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pol Chopa
При совке с ФИО как и с национальностью никто с властей в метриках особо не парился,к примеру на Кубане в графе национальность сначала писали *руський*а потом все стали *русский*,одна буква а....
DK1970
Да, всё правильно. Если и ему и семье так комфортней. Он же не поменял фамилию на палкин, денисов, лучи. Вот чьи фамилии стали именем нарицательным.
Pol Chopa
До прикладу коли оформлював пенсію,то я по батькові в (метриці,паспорті,діпломі,трудовій)був в 4х варіантах,пока все звів до метрики то скільки часу і нервів коштувало.
Cruijff
Я думав змінив на Пустодзвоненко ..
Саша Зардунов
Ульянов стал знаменитым под именем Ленин, а Кара Мурза под именем Карамзин, Лемонти под именем Лермонтов, а Турген под именем Тургенев. И никто не комплексует. Так что всё нормально.
Αἴᾱς
Как можно предать фамилию прадедов?
Люди живут Дубинами, Голоскоковыми, Бешлягами, Хараберюшами, Пивом, Вареником и Ковбасой.
Поменял бы уже сразу на Белова.
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил