Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 07 квітня 2021, 05:37
1808
0

Металіст 1925 мінімально обіграв аутсайдера

У 19-му турі харків'яни здобули шосту поспіль перемогу і закріпилися на 3-му місці

| Оновлено 07 квітня 2021, 05:37
1808
0
Металіст 1925 мінімально обіграв аутсайдера

У 19-му турі в гості до харківського «Металіста 1925» завітав аутсайдер нинішнього сезону у Першій лізі – команда «Кристал» з Херсона. Херсонська команда зазнала 15 поразок в 18 проведених матчах. Щоправда, з 15 поразок 9 – це програші з мінімальним рахунком. Тільки тричі херсонці програвали з великим рахунком. А ще команда з Херсона в 11 матчах йшла з поля, забиваючи супернику бодай один м'яч.

У команді «Кристал» є гравці, які мають за плечима великий досвід ігор у Другій і Першої лігах України. Це Цибульський, Лаптєв, Сорокін, Дмитренко, Кателін. До речі, Євген Кателін грав за «Металіст 1925» в їх першому в історії сезоні 2016/17 і провів за харківську команду 4 матчі. Всі свої п'ять очок команда з Херсона заробила в іграх на виїзді. Причому єдина перемога була здобута херсонцями в Києві над «Оболонню», та, що цікаво, тренером команди на той момент був колишній коуч «Металіста 1925» Сергій Валяєв.

Так, і теперішній тренер «Кристала» – теж вельми колоритна фігура в українському футболі. Вадим Євтушенко – володар Кубка кубків УЄФА 1986 року, п'ятикратний чемпіон СРСР, чемпіон Швеції. Євтушенко – учасник чемпіонату світу 1986 року. Член Клубу бомбардирів Олега Блохіна, на його рахунку 119 голів. Вадим був тренером полтавської «Ворскли», кіровоградської «Зірки», команди «Динамо-2» (Київ). Працював помічником головного тренера національної збірної України.

Отже, гра. Вона знову проходила з глядачами. У господарів у складі був відсутній лідер нападу бразилець Дерек. Його місце на вістрі атаки зайняв новачок команди Пономар. Гості приїхали до Харкова в піднесеному настрої, адже напередодні вони здобули одне очко на виїзді у грі з житомирським «Поліссям». Харківська команда зараз на ходу і ні в якому разі не збиралася втрачати очки в грі з аутсайдером. Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що підопічні Євтушенка побудують біля своїх воріт «автобус» і сподіватимуться на різкі контратаки.

Капітан харків'ян Кольцов і півзахисник Савін уже в самому дебюті матчу провели пристрілювання воріт Кліщука. Потім нападник господарів Пономар міг відкривати рахунок в ході атаки, яку через лівий край розігнали Батюшин і Дмитренко. Але форварду харків'ян не вдалося пробити крізь частокіл ніг суперників з кута воротарського. Пізніше сам Дмитренко проривався крізь херсонські захисні редути, але гідного завершення цей прорив не мав. Затягнувши з раннім голом, «Металіст 1925» взявся методично руйнувати захисні порядки херсонців і намагався, у що б не стало, забити гол ще до свистка арбітра на перерву. Проривалися на ударні позиції Савін, Дмитренко та Пономар. Але кожен раз харківським футболістам трохи не вистачало концентрації в завершальній стадії атаки, і не було точного завершального удару по воротах.

І все ж тиск на ворота гостей мав наслідки, захист херсонців в одному з моментів не витримав і зробив фатальну помилку. Савін пройшов Смирнова, і той був змушений його збити. Удар Батюшина з 11-метрової позначки відбив голкіпер Кліщук, але сам атакуючий півзахисник встиг на добивання і рахунок став 1:0. В останніх п'яти матчах в активі Юрія, з урахуванням матчів кінцівки осінньої частини чемпіонату, коли він грав ще за «Гірник-Спорт», 3 голи і 3 «асисти». Ще до перерви Савін, а потім і Жичиков могли закріплювати перевагу «Металіста 1925», але в обох випадках шкіряний снаряд розминувся з воротами гостей.

Відразу після перерви пробивали все ті ж – Савін, Дмитренко, Пономар. Але знову без успіху. Гості багато фолили, і арбітр їм показав 4 жовті картки. За погану реалізацію харківська команда в самому кінці гри могла гірко поплатитися. Після корнера від Вакуленка гравець, який вийшов на заміну, – Біденко – бив під саму поперечину воріт, що захищає Сидоренко. Але голкіпер господарів поля був на висоті і потягнув, здавалося б, того м’яча, що не береться. А в доданий час гравець, що вийшов на заміну у харків'ян, Блажко, змарнував гарну нагоду збільшити рахунок, не використовувавши вихід сам на сам із Кліщуком. 2398 уболівальників вже бачили круглого в воротах херсонців, але Валерій їх розчарував.

В результаті є шоста поспіль перемога «Металіста 1925». Причому вшосте перемагають харків'яни з мінімальним рахунком. Три перемоги були здобуті на виїзді, три – вдома. Сидоренко провів шостий сухий матч, а всього в 19 іграх харківська команда вже 8-й матч проводить без пропуску голів. Але це не найкращий результат в Першій лізі. 10 сухих матчів має на своєму рахунку «Верес».

Зате Юрій Батюшин наздогнав Руслана Черненка за забитими м'ячами. Тепер у обох по 9 забитих м'ячів в чемпіонаті, і суперечці претендентів на звання найкращого бомбардирів тепер двоє лідерів. Набравши 37 очок, харків'яни застовпили за собою третє місце (що важливо, з урахуванням втрати очок «Агробізнеса» в матчі з «Альянсом»). 38 очок і друге місце за підсумками 19-го туру – у «Чорноморця». 39 очок у нового лідера – «Вереса».

Охочих грати в УПЛ багато, боротьба загострюється, і чим ближче фініш, тим буде ще спекотніше.

«Металіст 1925» – «Кристал» – 1:0

Гол: Батюшин (41).

На 40-й хвилині Батюшин не реалізував пенальті (воротар).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Жичиков, Ткачук, Шершень, Западня, Кольцов, Савін (Голодюк 80), Криськів, Батюшин (Холод 83), Дмитренко В., Пономар (Блажко 87).

«Кристал»: Кліщук, Лаптєв, Логінов, Максименко, Смирнов (Плечій 43), Сорокін (Тітієвський 83), Дмитренко А., Ходаковський (Біденко 87), Головкін (Вакуленко 57), Кателин (Клюєв 46).

Попередження: Батюшин (34) – Дмитренко А. (28), Лаптєв (31), Клюєв (69), Тітієвський (85).

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 21
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.