Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 01 квітня 2021, 19:42
2836
1

Мотор – Мєшков Брест. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

На запоріжців чекає важке протистояння з чемпіоном Білорусі

| Оновлено 01 квітня 2021, 19:42
2836
1
Мотор – Мєшков Брест. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Мєшков Брест» відбудеться у четвер, 1 квітня, в Запоріжжі. Початок зустрічі в ПС «Юність» о 19.45. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

З початком квітня для чемпіонів України настає період найвідповідальніших поєдинків у сезоні. Безумовно, на окремому місці серед них виділяються матчі стадії плей-оф Ліги чемпіонів, де «Мотор» буде змагатися з найсильнішою білоруською командою «Мєшков Брест».

Завдяки п'ятому місцю за підсумками групового турніру український клуб цілком міг розраховувати на посильного суперника в матчах на вибування і не можна сказати, що білоруська команда до таких не належить. Брестчани в своїй групі фінішували четвертими і навряд чи були розчаровані своїм наступним суперником, уникнувши зустрічі вже в першому раунді, наприклад, з німецьким «Кілем». Загалом, це той випадок, коли в таборі обох суперників повинні бути задоволені турнірною сіткою і обидва колективи в дуелі з рівним опонентом мають право розраховувати на подальше продовження боротьби.

Тепер успіх в протистоянні двох чемпіонів сусідніх країн відокремлює запорізький і брестський клуби від історичного досягнення. Ще жодного разу «Мотор» і «Мєшков Брест» не виходили до чвертьфіналу Ліги чемпіонів, хоча перед стартом баталій в найсильнішому єврокубковому турнірі обидва клуби регулярно заявляють про такі плани. І ось восьмого квітня одна з команд, нарешті, візьме задану планку.

«Мєшков Брест» є домінуючою силою в білоруському гандболі останніх років. Брестський клуб виграв сім останніх чемпіонатів своєї країни в період з 2014 по 2020 роки. Маючи потужний фінансовий тил, команда може собі дозволити запрошувати легіонерів пристойного рівня (переважно з балканського регіону) і збирати молоді таланти по всій Білорусі. Тож не дивно, що подібні можливості дозволяють раз по раз вигравати національну першість.

Справедливості заради, відзначимо, що рівень внутрішнього чемпіонату в сусідній країні невисокий. Єдиним клубом, який намагається скласти конкуренцію мєшковцям є мінський «СКА». Виходить це у них з перемінним успіхом, в деяких розіграшах (як в сезоні 2014/15) вони розігрували з брестським клубом чемпіонство в серії пенальті в останньому матчі фінальної серії, а в деяких сезонах задовго до фінішу програвали боротьбу за титул.

Відсутність належної конкуренції у себе в країні змусило «Мєшков Брест» шукати ігрову практику за кордоном. Ще з сезону 2012/13 білоруси є постійним учасником СЕХА-Ліги, в якій з попереднього розіграшу бере участь і запорізький «Мотор». Причому виступають в ній мєшковці дуже непогано, ще жодного разу не пропустивши участь у Фіналі Чотирьох.

У нинішньому сезоні білоруський клуб ще не грав у СЕХА-Лізі, оскільки старт у турнірі команда візьме відразу ж зі стадії плей-оф. У Лізі чемпіонів «Мєшков Брест» здобув сім перемог (причому одну з них технічну), один раз зіграв внічию і зазнав шість поразок. У внутрішній першості суперники «Мотора» здобули 19 перемог в 19 матчах, але, як уже згадувалося вище, чемпіонат Білорусі не можна вважати визначальним показником.

Ростер у суперників «Мотора» дуже потужний. На кожній позиції представлені гандболісти високого рівня і присутня конкуренція між двома гравцями мінімум. Найрезультативнішими у складі брестського клубу в поточній Лізі чемпіонів є молода зірка білоруського гандболу Нікіта Вайлупов, який грає на позиції правого крайнього. На його рахунку 67 голів. І боснійський правий напівсередній Марко Паніч, який рівно 60 разів засмучував голкіперів суперників. Також не можна не відзначити дуже сильний білорусько-хорватський воротарський дует Іван Мацкевич-Іван Пешич, якому цілком під силу стати ключовим фактором успіху в окремо взятому матчі.

Присутній в складі білоруського клубу і наш старий знайомий Павел Пачковський. Правий напівсередній з Польщі провів сезони 2017/2018 та 2018/2019 у складі запорізької команди і був дуже важливим гравцем для чемпіонів України, а в сезоні 2018/2019 і зовсім став одним з лідерів клубу. Також майбутня дуель має стати особливою для цілої групи білоруських гравців «Мотора». Адже всі вони або раніше грали в складі брестчан (Максим Бабічев), або виступали за мінський «СКА» (Борис Пуховський, В'ячеслав Бохан, Іван Мороз), який є головним і найбільш принциповим опонентом мєшковців на внутрішній арені.

До минулого сезону жереб справно розводив чемпіонів Білорусі та України. Але в сезоні 2019/2020 команди вже вдосталь награлися між собою. Правда, спогади про ті зустрічі у запоріжців залишилися не найприємнішими. «Мотор» програв білорусам чотири зустрічі з чотирьох. Дві з них припали на груповий раунд Ліги чемпіонів (спочатку була поразка в гостях– 31:33, а після фіаско було зафіксовано і на домашньому паркеті – 33:36). Ще два програші відбулися на чвертьфінальній стадії СЕХА-Ліги (30:28 - в гостях і – 28:33 в Запоріжжі).

Але це все було в минулому сезоні. Зараз оновлений запорізький клуб стоїть на порозі історичного досягнення і в суперниках у них аж ніяк не угорський «Веспрем» або ж польський «Віве Кельце», як це було в минулих розіграшах плей-оф. «Мєшков Брест» нашому чемпіону цілком під силу. Однак і в Білорусі думають з точністю до навпаки. Чиї претензії на чвертьфінал виявляться міцнішими, покаже сьогоднішня гра. Але вже зараз можна сказати, що все буде вирішуватися через тиждень в Бресті.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора»

Наш сайт проведе текстову трансляцію поєдинку «Мотор» - «Мєшков Брест».

 
  • 2.01
  • 8.60
  • 2.25
Зробити ставку
 
  • 1.94
  • 8.50
  • 2.28
Зробити ставку
 
  • 1.95
  • 7.80
  • 2.28
Зробити ставку

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Серце для України. Як Білодід виграла чемпіонат Європи з дзюдо
Інші види | 26 квітня 2024, 03:15 0
ФОТО. Серце для України. Як Білодід виграла чемпіонат Європи з дзюдо

Українка у Загребі виборола золоту медаль у ваговій категорії 57 кг

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Мешков нужно обыгрывать.