Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Покер
| Оновлено 31 березня 2021, 21:15
3639
9

Американський підліток створила «расово рівноправну» колоду карт

Кожен персонаж отримав більш темний колір шкіри

| Оновлено 31 березня 2021, 21:15
3639
9
Американський підліток створила «расово рівноправну» колоду карт

У минулому році світ облетіла історія студентки з Нідерландів, яка створила «гендерно-правильну» колоду карт, де немає королів і королев. Тенденція набирає обертів, оскільки навесні цього року в продажу з'явилися «расово рівноправні» карти під назвою Queeng - від слів Queen і King (королева і король).

16-річна дівчинка Мааян Сегал зі штату Юта порахувала стандартну колоду з 52 карт не тільки гендерно неправильною, але і такою, що не враховує інтересів інших рас. У 2020 році вона переконала батька почати невелике виробництво «правильних» карт, які напрочуд швидко залучили не тільки великий інтерес публіки, а й фінансування проекту.

У колоді залишилися колишні ранги і масті. В першу чергу, знову змінилися назви карт. Так королі стали «монархами», королеви - «герцогами» і «герцогинями», а валети «принцами» і «принцесами». Кожен ранг в новій колоді тепер має по два представника від кожної статі.

Остання зміна, яку Сегал внесла в свою колоду - додала до кожного рангу персонажів з більш темним кольором шкіри. «Якщо ми дамо дітям ці картки, щоб вони потримали їх в руках і пограли, хіба ми не хочемо, щоб вони бачили точне зображення світу?» - стверджує Мааян в прес-релізі.

Схоже, що виробництво карт буде масштабним - для реалізації свого проекту Сегал збирала гроші на краудфандинговій платформі і досить швидко отримала необхідні їй $ 170,000.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Max30
Зае...... Уже
Αἴᾱς
Теперь надо заняться шахматами и ввести фигуры мулатов, метисов, креолов и тд.
Oleg Savchuk
Скоро при покупці ,треба вказувати дайте мені нормальні карти))
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Милчел Авек
Карты- это ведь спорт.
Нужно было вести еще один ранг - Судья!
Так и се кс меньшинства были бы в колоде.
savant
"Американский подросток..." - "...студентки из Нидерландов"
turist86
Еге ж, чудовий у нас уряд, чудовий! Ось послухай-но тільки. Був там один вільний негр з Огайо — мулат, майже такий білий, як білі люди. Сорочка на ньому, як сніг, а капелюх такий блискучий, аж сяє! В цілому місті нема людини, вбраної так чепуристо, як він; має й золотого годинника з ланцюжком, і паличку із срібною головкою — одне слово, такий пан, що куди твоє діло! І що б же ти думав? Кажуть, ніби він за професора у якомусь коледжі, і вміє говорити різними мовами, і всякі науки знає. Мало того! Кажуть, нібито він має право голосувати в себе там, на батьківщині. Такого вже я стерпіти не міг. Думаю собі, до чого ж воно дійдеться в нас, у Штатах? Якраз того дня були вибори, я й сам хотів іти голосувати, якби не був тоді під мухою, а коли прочув, що є в нашій країні такий штат, де дозволяється й цьому негрові голосувати, я взяв і не пішов.А щоб ти був бачив, як отой негр високо несеться: він не хотів оступитися набік і дати мені дорогу, поки я не зіпхнув його з тротуару.
"Пригоди Гекльберрі Фіна" (Марк Твен)
DICTATOR_UA
з такими то картами в покер перестануть грати расисти)