Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 березня 2021, 15:09
6236
30

Леонід БУРЯК: «Рівень Казахстану вище, ніж у Фінляндії»

Фахівець вважає, що збірній України потрібна ротація складу

| Оновлено 30 березня 2021, 15:09
6236
30
Леонід БУРЯК: «Рівень Казахстану вище, ніж у Фінляндії»
ФК Динамо Київ. Леонід Буряк

Відомий український тренер Леонід Буряк поділився очікуваннями від поєдинку відбору на ЧС-2022 між збірними України і Казахстану.

- Чи встигнуть гравці збірної України до матчу з Казахстаном «переварити» нічию з фінами?
- Це не трагедія. Звичайно, прикро так втратити три очки. Але це спорт. Чим швидше забудеться ця гра, тим краще. Розчарування є, але треба рухатися далі. Головне — зробити аналіз, висновки і готуватися далі. У житті і кар'єрі футболістів ще буде багато і злетів, і падінь, тому потрібно пережити і рухатися далі.

- Збірна Казахстану нижче рівнем, ніж команда Фінляндії?
- Я б не сказав. На мій погляд, навіть вище. Бачив їхні ігри. Дуже організована збірна. Дивився матч казахів з французами. У цій грі в першому таймі вони виглядали на солідному рівні. Фінляндія грає простіше, робить ставку на фізику, атлетизм, а казахи здатні на сюрпризи в організації гри.

- У грі з казахами штаб Андрія Шевченка може знову вибрати тактику з трьома центральними захисниками?
- Це прерогатива тренерського штабу, обговорювати таке я не маю права, бо не бачу гравців всередині колективу. На жаль, ми бачимо в результаті ситуацію, що лава у збірній не така вже й довга, хоча в обоймі багато гравців. Циганков, Беєсєдін травмовані, Ярмоленко поїхав, тому що після травми. У своїх клубах не грають Коноплянка і Коваленко. У підсумку тренерський штаб підлаштовується під тих виконавців, які виглядають краще на даний момент. З власного досвіду знаю, що в такому графіку матчів третя гра буде найскладнішою. У першому матчі футболісти класно виконують все задумане, у другій грі розуміють, що треба робити, але роблять все навпаки. У третьому матчі втома буде ще сильнішою. Звичайно, свіжість і ротація потрібні. Але Шевченко не ворог собі, щоб ставити гравців, які не готові. Тренери виберуть тих, хто буде в змозі вирішувати поставлені завдання.

- Україна залишається фаворитом в матчі з Казахстаном?
- Безумовно. Все-таки це не Франція і не Італія. Звичайно, я думав, що і з Фінляндією Україна впорається, незважаючи на всі свої проблеми. Сподіваюся, і Франція ще втратить по ходу турніру. Тому поки що робити далекосяжні висновки не варто. Вся боротьба попереду. Слава Богу, у нас є молоді і перспективні гравці.

Матч Україна — Казахстан відбудеться в середу, 31 березня, о 21:45 за київським часом.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitalik_Medvid
Коли вже здається, що більш ідіотський коментар дати неможливо, Буряк умудряється переплюнути сам себе) Що не інтерв’ю - ніби з гарячки.. Що тренер, що експерт...
Erebor
Та ну.... Может он имел ввиду "выше, чем у Франции"))))
korsun_skif
Просто шутка дня
dudigo78
організація гри якраз у фінів вища. це така собі скандинавська машина, просто рівень гравців досить посередній, як і в нас, тому в них і бувають провали. Казахи технічно може і не слабші, але навряд чи тактично сильніші за фінів
korsun_skif
Леонід БУРЯК: «Рівень Казахстану вище, ніж у Фінляндії»
Владимир Копяк
Очередной бред ранее хорошего игрока,а сейчас якобы "знатока казахской сборной".... Я смотрю,у Буряка просто нет времени задуматься над тем, что он вещает для народа. Это секта у них такая - Буряк,Грозный, Ващук и еще парочка бывших легенд на подхвате. Из сотни прогнозов угадывают не более 5%....У нас любой бомж с Привоза угадывает 50 на 50....
DK1970
Леонид Иосифович! При всём к Вам уважении не соглашусь. Хотя бы в рейтинг посмотрите. И с Францией казахи с первых минут были обречены.
onco-clown
Никаких трех центральных защитников, бодренько на атаку надо, а не в пять защитников автобусить.
Cassini
Буряк сам тренирует по принципу: "Бей вперед, комбинация придет".
Поэтому игра сборных типа Казахстана ему кажется очень организованной.
samird
Похоже Леонида Васильевича посетил Великий Деменций.
mallorkin
Він в своїй кар‘єрі єдине що досягнув,достойно тренувати Ниву Тернопіль, після чого настала повна і незворотня інтелектуальна деградація, яка триває і поглиблюється і досі...
Victor Podzigun
Да так обгадится и фины и казахи. Слава богу что французы не накидали полную калитку. А вообще сборная колхозов вэлиту не попадает.
winner2012
Вот потому то ты Буряк как тренер дно и никого не тренируешь, никто тебя не зовёт, потому что ты даже не можешь отличить какая команда выше уровнем! В какой игроки играют в европейских чемпионатах, и какая обыгрывала Францию 2:0, а в какой в Казахстане играют.
Al Zolo
и какой вывод Буряк делает-Украина ге сильнее казахов? Не дивно что тренером он был фиговым
turist86
"З власного досвіду знаю, що в такому графіку матчів третя гра буде найскладнішою."
Ну звісно, французам, чемпіонам світу, які грають у топ-клубах топ-чемпіонатів, ще далеко до казахів
Богдан Саженко
шєва послухає буряка і ще 8 захісників лівих виставить .
Alex86 1
Да что вы пристали к великому тренеру, ему видней же конечно, он, между прочим, и сбу и дк в свое время валил, так что разбирается ого-го) от того и удивляться особо не чему
stopor2016
Да шо казахи - буряты вообще чемпийоны!
avtv5555
Как говорил О. Бэндэр - " Убивать надо таких знатоков".