Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 березня 2021, 21:40
1604
0

Туреччина – Латвія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації до ЧС-2022

Є можливість пройти березневий цикл без втрат очок

| Оновлено 30 березня 2021, 21:40
1604
0
Туреччина – Латвія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації до ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Поціновувач футболу, який не особливо стежив за подіями перших двох ігрових днів відбору на чемпіонат світу-2022, під час раптового погляду на турнірну таблицю секстету G може відчути культурний шок, побачивши там Нідерланди і Норвегію за межами топ-2 місць, у той час як Туреччина і Чорногорія будуть очолювати гонку за лідерство. При цьому, колектив
Шенола Гюнеша явно не буде проти замахнутися на черговий успіх у домашньому матчі проти Латвії, який буде закривати для цих команд березневий цикл поєдинків.

Туреччина

«Місячні зірки» почали відбіркову кампанію із надупевненої перемоги на своєму полі в матчі проти Нідерландів (4:2), які вважаються фаворитом не тільки у цій групі, але і в квартеті за участі збірної України на чемпіонаті Європи-2020. Однак, турки зуміли оголити проблемні місця «помаранчевих», після чого шокували в хорошому сенсі своїх шанувальників ще більшим чином.

Настільки впевненою гостьової перемоги над Норвегією (3:0) чекати не міг ніхто. Це був дійсно видатний матч для колективу Гюнеша в ігровому плані, а з точки зору турнірного значення він дозволив у черговий раз нагадати про потенціал Туреччини в боротьбі за пряму путівку на мундіаль. Подібним чином у кваліфікації турки не стартували дуже давно, але у своєму третьому поєдинку в підгрупі можуть завоювати можливість завершити березневий цикл з ідеальними показниками.

Латвія

Там, де хтось щось надбає, обов'язково повинен знайтися той, хто це щось втрачає. Збірні Латвії та Гібралтару в рамках секстету G якраз і мали статус донорів очок для своїх суперників, тому перед початком третього туру ділили між собою останню сходинку в турнірній таблиці. При цьому, календар у «червоно-біло-червоних» був навіть у чомусь більш складним, аніж у сусідів за позицією, адже їм довелося зіграти проти Чорногорії (1:2) і тих же Нідерландів (0:2), яким довелося надолужувати згаяне на старті кваліфікації.

Про плани Латвії потрапити на мундіаль за підсумком поточної кампанії говорити не доводиться. Команда продовжує борсатися в дивізіоні D Ліги націй УЄФА, тому не має можливості регулярно грати з серйозними суперниками і підвищувати рівень майстерності своїх футболістів. Цей цикл підопічні Дайніса Казакевича почали не найкращим чином, однак ще є шанс врятувати ситуацію, нехай для цього і треба буде викластися на максимум можливостей вже в майбутній грі.

Статистика

Попередній матч проходив на полі Туреччини і завершився нічиєю з рахунком 1:1.

Збірна Туреччини завжди була небезпечним суперником, за умови заповнених домашніх трибун, проте під час пандемії розраховувати на вболівальників не доводиться, що, утім, анітрохи не бентежило команду Гюнеша в попередніх поєдинках.

Латвія вже випробувала гру на виїзді проти суперників, які до цього поступилися туркам, проте не зуміла нав'язати належного рівня конкуренції. Єдине, що залишається робити за таких умов, як у команди Казакевича, це – змиритися з відсутністю серйозних суперників у нещодавньому минулому, і згадати, що на полі у ​​турків історично Латвія грає виключно на «миролюбний» результат.

Орієнтовні склади

Туреччина: Чакир – Мерас, Сеюнджю, Мюлдюр, Айхан – Туфан, Йокушлу – Караман, Чалханоглу, Язиджі – Цилмаз.

Латвія: Озолс – Юрковскіс, Тарасовс, Черномордійс, Федоровс – Зюзінс, Тоберс – Циганікс, Яніс Ікаунієкс, Камеш – Улрдрікс.

Прогноз на матч

Ми вважаємо, що у цьому поєдинку Туреччина цілком здатна продовжити свою переможну серію в поточному циклі, відправивши при цьому в ворота Латвії не менше м'ячів, ніж суперникам до цього. За таких умов, ставка «перемога Туреччина/біл. 3,5» за 2,20 від Favbet виглядає гідною пропозицією.

30 березня, вівторок

Туреччина – Латвія
Стамбул. «Олімпійський стадіон Ататюрка». 21:45
ТБ-трансляція на платформі «Oll.tv»
Прогноз Sport.ua — 4:0
 
  • 1.07
  • 10.00
  • 29.00
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.