Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 30 березня 2021, 11:26
32803
56

Світоліна зупинила Квітову на шляху до чвертьфіналу турніру в Маямі

Найкраща українська тенісистка виявилася сильнішою за екс-другу ракетку світу

| Оновлено 30 березня 2021, 11:26
32803
56
Світоліна зупинила Квітову на шляху до чвертьфіналу турніру в Маямі
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує виступ на турнірі WTA 1000 в Маямі.
 
У четвертому колі українка, посіяна під п'ятим номером, обіграла екс-другу ракетку світу Петру Квітову (№10 WTA).
 
Майамі. Четверте коло
Еліна Світоліна (Україна) - Петра Квітова (Чехія) - 2:6, 7:5, 7:5

Перший сет у виконанні Світоліної - обійняти і плакати. 33% влучання в корт першою подачею проти Квітової - це вирок для абсолютно будь-якої тенісистки в турі. На прийомі у Еліни також виходило не дуже вдало, хоча в третьому геймі вона і могла першою оформити брейк в цьому матчі. Чешка домінувала на своїх геймах, розстрілювала Еліну на прийомі другої подачі і частенько помилялася в розіграшах. Це давало можливість сподіватися на якусь інтригу в подальшому, але для цього Світоліній потрібно було дуже сильно додати.
 
Але в українки мало що виходило, вона нервувала більше звичайного і дуже злилася на себе. Як відомо, такі крайні заходи допомагають не завжди, ризикувати небезпечно. Цікаво, що у першому сеті було всього три невимушених помилки від Еліни, але як ми побачили, на результат така точність не вплинула.

У другій партії у Світоліної нарешті прорізалася подача. І виявилося, що з Квітовою все ж можна грати. Так, на прийомі шансів особливо не було, але ж для таких близьких партій і придумали тай-брейк, де завжди можна поборотися. І все до цього йшло, обидві тенісистки впевнено захищали свої подачі аж до рахунку 5:5. Раптово потужна чешка дала слабину і Еліна заробила подвійний прихований сетбол. І навіть подати на партію вдалося дуже впевнено з першого разу.


 
Початок третього сету взагалі виявився казковим. Квітова явно була пригніченою попередньою невдачею, помітно втомилася і програла три гейми поспіль, в тому числі і два на подачі. Еліні потрібно було закріпити другий брейк, але в четвертому геймі з рахунку 40:15 все пішло не за її сценарієм, почався невеликий камбек Петри. Чешка скористалася розслабленістю українки, виграла чотири гейми поспіль і тільки після цього Світоліній вдалося знову повернутися в матч. Далі розпочалися гойдалки на морально-вольових, особливої ​​краси тенісу не спостерігалося. За рахунку 5:4 Еліна вперше вийшла подавати на матч, дійшла до 30:0 і знову зупинилася. Довелося помучити суперницю ще хвилин десять, щоб все ж виграти і фінальний сет у 12-му геймі.
 
Є перша перемога над тенісисткою з топ-10 з часів Підсумкового турніру-2019. Та що там перемога, це взагалі був перший матч проти такої високорейтингової суперниці за цей проміжок часу. Це вже великий прогрес, хоча потрібно додавати в якості, постійно вигравати такі трилери на одному характері неможливо. Далі начебто повинно бути легше, але Конюх вже показала на цьому турнірі, що повернула колишню форму, та й Севастова не подарунок.
 
Це була десята зустріч тенісисток, українка виграла втретє.
 
В 1/4 фіналу Світоліна зіграє з Анастасією Севастовою (№57 WTA).

Оцініть матеріал
(102)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 56
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Браво, Еліна! Важко переоцінити значимість цієї перемоги для неї. Давно вона не грала з представницями топ-10, а тим більше, не перемагала їх. Взагалі, за один матч Світоліна показала і свої найкращі якості, і головні проблеми. Найголовніший плюс - це, звичайно, характер. Він залишається при Еліні і дає надію на можливе повернення гри кількарічної давнини. Але одного характеру мало. Ніби у першому сеті Еліна згадала, як грати проти гарматниці. Глибокі удари низько над сіткою тримали Квітову за задньою лінією, але рветься там, де тонко. Стабільності продовжує конче не вистачати. Жахливі 33% першої подачі, цвяхи від Петри з другої - цікаво, чи вірив хтось після першої партії в загальну перемогу?
Але у другій партії вдалося зачепитися за зниженні якості атак чешки, трохи налагодилася подача. Лише для того, щоб за рахунку 3:0, 40:15 у третьому сетї розвалилося взагалі все до 3:4. І знову характер! Де Еліна його бере, коли не виходить абсолютно нічого? І все-таки вдалося дотиснути, тим більше, що Петра до кінця матчу була вже зовсім змучена. Витривалість у неї ніколи не була на рівні Еліни. Тим не менше, билася чешка до кінця, і за це їй потрібно віддати належне.
Звичайно, в тенісі неможливо постійно досягати серйозних успіхів за рахунок лише характеру. Але такі перемоги через "не можу" та "йбнврт" (сьогоднішня цитата від Еліни зразка першого сету) повинні дати поштовх до повернення ще одного колишнього козиря - психологічної стабільності. Сьогодні Еліну багато за що можна критикувати, та все ж сам факт виграшу зі складного становища у вкрай неприємної суперниці є головним. Тому ще раз браво, Еліна, а я пішов відновлювати свої нерви чимось алкогольним)
Футбол в квадрате
Молодец Эля, показала характер! Не сломалась, а переломила...
Andrian Harandzha
Яким чудом? Як це сталось? Молодець!
axylinam
Молодчинка Свитолина-выиграла важнейший матч у неудобной соперницы из топ 10-Квитова устала к концу второго сета и Свитолина этим воспользовалась,но третий сет Элина должна была выигрывать очень легко
Trasher311987
Элина умничкп
step
Молодець,що тут скажеш!!!Неочікувано, але дуже приємний результат!!!Аж забув за збірну на деякий час)
introvert
Петра, конечно, боец. Другая бы уже пять раз снялась с матча, но чешка боролась до конца. Респект.
BestWarrior1
Молодец!!
andrei saenko
Тяжелейший матч, приятно смотреть было, наверное лучший матч за последние полтора года в исполнении Алины.
Andy Chak
Накінець-то дочекались перемоги Еліни над тенісисткою з ТОП-10!!! Останній раз це давненько було. Успіху в 1/4, Валідоліна!!!
Леонид Бугаренко
Молодец Эля, сегодня поборола своих демонов, если не смотрел матч и посмотришь статистику то очень удивишься, что Эля выиграла, наша маленькая вояка. Всех адекватных болельщиков с победой Элины, ждём следующих побед, может расправит крылья как в Сингапуре! Слава Украине!
Elis
Нещодавно обговорювали, але саме під час цього матчу я згадала, чому Еліну справді називають "удавом" - вона за рахунок чудової фізики потихеньку додушує суперницю або до судом, або до того, що та вже ледь ноги переставляє по корту.
P.S. Раніше думала, що Бузкова трішечки актриса, тепер зрозуміла, що в грі з Елею її підводить фізика, але має неймовірний характер, як і Квітова.
serg
я в шоке. У меня уже закончился валидол, корвалол и валерьянка. Это же можно лишиться здоровья к концу матча. Но молодчинка, спасибо за победу (не деду, а Элине)
Юхим Голд
Є,є перемога,Еліна!!! Коли Вона виходила на третій сет,я повірив у перемогу,це був якийсь згусток позитивної енергії та настрою. Браво і велика подяка тобі!!!
Alehandro
Вот это качели) давно так не нервничал)
Саша Зардунов
Это было круто! Не ожидал.
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
ОТАМАНША! ВІТАЮ З ПЕРЕМОГОЮ! ХАЙ ЩАСТИТЬ!
Viktor Savchuk
Хєра сє.. ПІсля вчорашнього розчарування від футболу, сьогодні рівнозначна приємна новина. Молодець Еля, Пора вже новий титул брати, вже давно не було ;)
Володимир Блуд
Ну, Эля, ну Валидолина - но какая молодчинка !!!
fifa89
поздравляю нашу красотку з победой!! !! Еліна в очередной раз проявила характер молодчина!!