Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 22 квітня 2021, 23:58
2843
8

Віталій САЧКО: «Сподіваюся, що це був не останній мій фінал»

Український тенісист - про прекрасний виступ на змаганнях в Лугано

| Оновлено 22 квітня 2021, 23:58
2843
8
Віталій САЧКО: «Сподіваюся, що це був не останній мій фінал»
Challenger Citta di Lugano. Віталій Сачко

Український тенісист Віталій Сачко, який поки що займає позицію в кінці четвертої сотні світового рейтингу, минулого тижня вперше в кар'єрі дістався до фіналу на турнірі ATP Challenger Tour. Сталося це в Лугано, на жаль, перемогти у фіналі українцю не вдалося. На шляху став 18-річний місцевий тенісист Домінік Штрікер, який є діючим чемпіоном юнацького Ролан Гаррос.
 
В Лугано Сачко стартував у кваліфікації і до самого фіналу програв лише один сет. В другому колі основи Віталій здолав ще одного українця Сергія Стаховського.
 
В інтерв'ю Sport.ua Віталій розповів про перший фінал на рівні челленджерів, чому не потрапив до заявки збірної на матчеву зустріч Кубка Девіса проти Ізраїлю, про поїздки на челленджери до Південної Америки, а також повідав про найближчі плани.
 
- Знаю, що ви вже обговорили фінальний матч в Лугано з батьком. Що він сказав?
- Що я був недостатньо активний, гірше за суперника рухався на корті. Швейцарець був агресивнішим, краще подавав. А от всі гейми на моїй подачі зависали. Це було в першому сеті, а у другій партії далася взнаки втома. Вже було дуже важко, а суперник на адреналіні заграв дуже добре. Не склався для мене фінал.
 
Загалом на турнірі я грав дуже впевнено, позитивний тиждень. Це був мій перший фінал, сподіваюся, що не останній. 

 
- В Лугано ви зустрічалися із Сергієм Стаховським, що можете сказати про той матч?
- Для мене той поєдинок складався дуже добре, я грав у свою гру. Повинен сказати, що це був один із моїх найкращих матчів за останній час. Я грав агресивно, не давав йому нічого робити. Він також тримав концентрацію на кожному м'ячі, боровся до останнього, але в мене майже все потрапляло в корт.
 
- У півфіналі здолали турка Алтуга Челікбілека, з яким на цьому ж турнірі грали в парі. Гра в дуеті якось допомогла перемогти його в одиночці? 
- За 10 хвилин до кінця заявки запитав, чи не хоче він записатися на пару. Алтуг погодився, але з тією умовою, що він подолає кваліфікацію одиночного розряду, інакше поїде додому. Ми обоє пройшли в основу, то чому б і не зіграти пару? Це як тренування. Щодо півфіналу одиночки, то я знав його і до цього. Звісно, я знав, чого від нього очікувати. Та і він, мабуть, теж знав, чого очікувати від мене. Ми були готові один до одного.
 
- Раніше цього року ви вже виграли 15-тисячник ITF в Братиславі. Чому вирішили там зіграти, і як все складалося?
- Я приїхав після Південної Америки, і ми з батьком прийняли рішення, що трошки треба розігратися. Я поїхав до Братислави, там були два турніри. На перших змаганнях все склалося, до півфіналу впевнено вигравав, але в останніх двох матчах були хороші суперники. Було важко, десь на зубах виграв. До другого турніру не встиг відновитися, відпочити ментально, тому програв у другому колі.
 
- Чим запам'яталися змагання в Південній Америці? 
- Мені подобається Південна Америка. Там гарна погода, їжа і готелі нормальні, корти хороші. До того ж, я їздив на челленджери, там зовсім інші умови. Один мінус – дуже далеко летіти. Цілий день сидиш в літаку, потім потрібно десь два дні, щоб відійти від літака. Звісно, ще й авіаквитки дуже дорогі. Щоб добре заробити, потрібно обов'язково виграти турнір, вихід до фіналу дає певний плюс, але не такий, що можна шикувати. Ще один великий плюс полягає в тому, що туди не всі хочуть літати. Це додатковий шанс набирати очки в рейтинг, адже мені хотілося б ще підніматися.
 
- Нещодавно збірна України грала матч Кубка Девіса против Ізраїлю, але вас не було у заявці. В чому причина?
-  Причина дуже проста – не домовилися про фінансову складову. Мене не влаштували запропоновані умови, тому я відмовився. 
 
- Які найближчі турніри в планах?
- Повинен був грати 25-ку в Швейцарії, але не буду, бо потрібно трохи відпочити. Поїду, мабуть, на челленджер у Хорватію (Спліт, наступний тиждень - прим.). Але туди ще потрібно потрапити за рейтингом.  

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Снігур знищила росіянку, яка змінила громадянство на французьке
Теніс | 16 квітня 2024, 20:39 0
Снігур знищила росіянку, яка змінила громадянство на французьке

Дар'я обіграла Ярославу Барташевич на старті турніру ITF W50 у Кальві

Нестримний Палмер. Челсі з Мудриком переїхав Евертон із Миколенком
Футбол | 15 квітня 2024, 23:59 25
Нестримний Палмер. Челсі з Мудриком переїхав Евертон із Миколенком

Колектив Шона Дайча отримав на «Стемфорд Бридж» шість голів без відповіді

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PaulK77
Не домовились по фінансам? Слухай хлопче, ти ж у четвертій сотні наразі, зовсім не зірка тенісу щоб ставити свої умови. Та й за честь має бути грати за збірну! Розчарував!
Elis
Не засмучуйся, хлопче! Багато працюй, твої найкращі фінали попереду!
Michael Savchyn
як би то не було, але такі шанси не слід упускати...
урок буде на майбутнє
korsun_skif
Страна ничего не хочет делать для спортсменов, спортсмены в свою очередь тем же отвечают стране. Так и живем
vizuals
Якщо не Сачкувати, то можете не останій