Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 29 березня 2021, 15:16
11487
17

Фінські ЗМІ: «Триллер у Києві. Пенальті був подарунком від України»

Sport.ua представляє огляд фінської преси після нічиєї в поєдинку України з Фінляндією (1:1)

| Оновлено 29 березня 2021, 15:16
11487
17
Фінські ЗМІ: «Триллер у Києві. Пенальті був подарунком від України»
УАФ. Євген Макаренко

У неділю, 28 березня, відбувся поєдинок відбору на ЧС-2022, в якому збірна України вдома зіграла внічию з Фінляндією (1:1).

Часто кажуть, що головний фінський спорт — хокей, а футбол не дуже популярний. Але фінські ЗМІ приділили масу уваги поєдинку проти України і похвалили свою команду за здобутий результат.

«Теєму Пуккі врятував «пугачів» (прізвисько збірної Фінляндії — прим. ред.) на останній хвилині: «Ми можемо бути задоволені одним очком».

Фінляндія здобула надзвичайно цінну нічию з рахунком 1:1 в поєдинку проти України», — радіє найбільша газета Фінляндії Helsingin Sanomat.

«Другий поєдинок відбору на ЧС-2022, який проходив в Києві, перетворився на справжній трилер. Україна використовувала довгі передачі, Фінляндія щільно оборонялася і сподівалася на контратаки.

Фінляндія не реалізувала декілька гольових моментів ще до того, як Україна завдала першого удару. Однак це не збентежило Пуккі і компанію, які зуміли звести матч до нічиєї.

За 11 хвилин до кінця поєдинку фінська оборона була розкрита блискавичною атакою. Маліновський, який завжди представляє велику загрозу, знайшов передачею Караваєва. Той прострілив на Жуніора Мораеса, а форвард послав м'яч у ворота повз голкіпера.

«Пугачі» пустилися в погоню. Лод відправив м'яч над поперечиною зі штрафного, Араюурі влучив у стійку.

За дві хвилини до закінчення основного часу матчу Теєму Пуккі реалізував одинадцятиметровий удар, який заробив своїм пресингом. Миколенко, який втратив м'яч, збив Пуккі і отримав червону картку. Це вже третій гол Пуккі в двох матчах нинішнього відбірного турніру і його 30-й м'яч у складі національної збірної Фінляндії.

«Ми можемо бути задоволені одним очком, Україна була кращою», — заявив Пуккі в інтерв'ю V Sport Football.

Головний тренер збірної Фінляндії Маркку Канерва знову вирішив використати розстановку 5-3-2. Вибір Канерви пояснюється ще й тим, що матч з Україною — це не тільки відбірковий поєдинок на ЧС-2022, але й матч, який готує команду до чемпіонату Європи. На Євро-2020 «пугачі», ймовірно, будуть частіше використовувати 3-5-2, ніж 4-4-2», — розповідає про поєдинок Helsingin Sanomat.

«Який підйом! Фінляндія зіграла внічию з Україною — ще одне холоднокровне завершення від Теєму Пуккі.

Фінляндія вирвала нічию з Україною (1:1) на останній хвилині матчу», — говорить заголовок видання Ilta-Sanomat, другої найбільшої газети Фінляндії.

«Україна прийняла Фінляндію у межах відбору на ЧС-2022. Україна вийшла вперед на 80-й хвилині зустрічі, але фінів це не збентежило.

Фінляндія домоглася важливої ​​нічиєї з рахунком 1:1 і голом Теєму Пуккі на 89-й хвилині. Пуккі реалізував пенальті. Миколенко помилився і сфолив на Пуккі, за що отримав вилучення. Теєму намагався пресингувати всю гру, і це принесло плоди!

Бущан вгадав кут, в який вдарив Пуккі, але м'яч не дістав. Удар фінського форварда був дуже сильним і точним.

Збірна Фінляндії виступає у відбірковій групі D, де її суперниками є Україна, Франція, Боснія і Герцеговина та Казахстан. Кожна з цих команд зіграє один з одним двічі.

Переможець групи отримає пряму путівку на ЧС-2022. Друге місце отримає шанс зіграти на чемпіонаті світу завдяки плей-оф», — пише Ilta-Sanomat.

«Теєму Пуккі став героєм, Україна дуже розчарована», — йдеться в заголовку видання Iltalehti, третьої за тиражем газети Фінляндії.

«Теєму Пуккі знову став героєм, який дозволив фінській команді засяяти вечором у неділю. Бомбардир збірної Фінляндії забив дуже цінний гол у ворота української команди в поєдинку відбору на ЧС-2022.

Пуккі зрівняв рахунок в кінцівці, на 88-й хвилині гри. Україна повела в рахунку на 80-й хвилині, скориставшись помилкою оборони гостей.

Пенальті був подарунком від України. Але фінська збірна могла зіграти і краще.

«Ми, звичайно, дуже незадоволені своєю грою. Ми дуже погано контролювали м'яч. Складно було доставляти його з оборони в атаку», — зазначив після матчу Пуккі.

У Києві збірна Фінляндії використовувала схему 3-5-2. Фіни рано втратили Альбіна Гранлунда, який отримав сильний удар м'ячем в обличчя після розіграшу кутового. Ніколай Алхо вийшов на поле замість нього. У Гранлунда був відмінний шанс, щоб показати себе, і він не стримував сліз розчарування.

Фінляндія непогано почала матч, але чим більше проходило часу, тим сильніше вона втрачала ініціативу. Україна взяла гру під повний контроль і спробувала розбити «автобус», припаркований «пугачами». Господарі кілька разів добре скористалися розривом між лініями фінів. Але або страхували польові гравці, або на місці був Йоронен.

Єдиний шанс у фінів був на самому початку. Кауко і Райтала провели чудову комбінацію, Пуккі отримав шанс для удару, але він був заблокований.

Було зрозуміло, що нічия в домашньому поєдинку Україну не влаштовує. У другому таймі у Фінляндії не було особливих проблем, але на 80-й хвилині господарі все ж забили. Олександр Караваєв прострілив з правого флангу, і Жуніор Мораес пробив голкіпера.

«Пугачі» встигли провести кілька небезпечних атак, поки на останніх хвилинах Пуккі не запресингував Миколенка в своєму штрафному і не перехопив м'яч, змусивши українського захисника заробити пряму червону картку. Теєму пенальті реалізував, і рейд на Київ завершився нічиєю 1:1.

Це 30-й гол для Пуккі за національну збірну. Форвард обійшов Мікаеля Форсселла і всього на два м'ячі відстає від Ярі Літманена», — підбиває підсумки матчу Iltalehti.

Фінські ЗМІ не скупляться на похвали на адресу своєї команди за здобутий на виїзді результат, хоча і критикують за не надто виразну, на їхню думку, гру. У складі збірної України виділяють Маліновського і Караваєва, який віддав результативну передачу. Найбільше компліментів отримав 30-річний форвард «Норвіча» Теєму Пуккі, який встиг тричі відзначитися у двох зіграних матчах відбору.

У матеріалі використані фото УАФ.

Михайло Шаповалов
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли Реал ухвалить рішення щодо майбутнього Луніна
Футбол | 28 березня 2024, 23:40 0
Стало відомо, коли Реал ухвалить рішення щодо майбутнього Луніна

Marca опублікувала невелику статтю, яку присвятила Андрію та його успіхам

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Жаль будет если этих очков не досчитаемся когда они нужны будут
Bismuth
После ухода с поля Макаренко защита осталась без зубов.
Финны могли и выиграть, если бы сразу головой забили. И без пенальти
Игорь Петров
А все потому, что люди все добрые, Франция Украине подарила, Украина Финляндии , так бы и с Казахстаном продолжить.
euro2012_za_2012euro
Финн - мужчина серьезный.
Когда у нас практически не существовало футбола сб. Финляндии уже занимала 4-е место на Олимпиаде-1912.
Выступали отдельной командой , несмотря на то что были частью Российской Империи.
В 1/8 в доп. время одолели 3:2 Италию.
В 1/4 2:1 победили 2:1 Российскую Империю!!!
В 1/2 уступили будущим чемпиону 0:4 Великобритании.
В матче за 3-е место с треском проиграли 0:9 Голландии.
///
БОНУС.
В Утешительном турнире
Германская Империя разгромила 16:0(8:0) Российскую Империю
(2,000 зрителей) 10 голов Фукс (2', 9', 21', 28', 34',
46', 51', 55', 65', 69'),
Фёрдерер (6', 27', 53', 66'),
Бургер (30'), Оберле (58').
Kh75
Шева пенальти не забил в финале ЛЧ, там цена ошибки посильнее была. И ничего, живёт не парится. И Миколенко надо так же
nika007
Сборная Украины это "тики-така" испанский стиль, окружают соперника и не дают выбраться с помощью пасов
Archie FireLion
Это был не триллер, а комедия.
Пукки: "Я запутал Миколиньо, сказал, оставь мяч мне")))
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mikolaynen
Vsy Finlandiy govorit spasibo Mikolayneny
MaKs7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил