Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок IBU
| Оновлено 29 березня 2021, 15:22
441
0

Ілля ЛОПУХОВ: «Чекали результатів трохи кращих, ніж вони були у підсумку»

Тренер збірної України – про виступ підопічних в минулому сезоні

| Оновлено 29 березня 2021, 15:22
441
0
Ілля ЛОПУХОВ: «Чекали результатів трохи кращих, ніж вони були у підсумку»
Український біатлон. Ілля Лопухов

Наставник резервної жіночої збірної України з біатлону Ілля Лопухов підбив підсумки минулого сезону-2020/21 для своїх підопічних.

«Іра Петренко впоралася, твердо повернулася. З наступного сезону твердо переходить на більш яскраву підготовку до Олімпійських ігор. Від неї чекаємо, щоб вона і далі добре продовжила своє повернення і повернула собі перший етап в Олімпійській естафеті. Вона це може зробити.

Аня Кривонос також цей сезон може записати в актив. Вона підросла, переписала свій літопис кращих особистих результатів. Хотілося б, звичайно, ще краще, але прогрес йде. Виходить, що в плані результатів у неї вийшов хвилеподібний сезон - від хороших до поганих, провальних. В цілому, вона заявила, що може претендувати на яскравий результат, здатна на нього, на медаль.

Надя Бєлкіна сезон в актив не може записати, він у неї зовсім не вдався. Чесно зізнаюся, що поки що до кінця по ній я не можу дати точну відповідь. Аналізую, думаю, адже до грудня все було добре. Зараз, по приїзду, я попросив її здати тест на антитіла до коронавірусу, тому що виникає питання чому сталося без причини таке падіння функціональної спортивної форми. Звичайно, їй важко і психологічно, адже результатів немає, і це також тисне на неї. Безумовно, треба проаналізувати, чому до грудня місяця все було відмінно, а починаючи з січня, як тільки ми поїхали за кордон, вона різко здала функціонально, навіть щодо себе.

Для Насті Рассказової цей сезон не можна занести в актив - травма, і, як результат, посередні результати. Звичайно ж, будемо з цим розбиратися, адже це не її результат. Принаймні, по ній можна зрозуміти причину, що це спина: десь перезавантажили або ж недогледіли разом з нею за спиною, і вийшло ось така погана картина - сезон у неї пролетів повз. Але нічого, буде зліше. З плюсів - ми знаємо причину, чому незадовільні результати.

Олена Городна сезон може записати в актив, вона виросла в результатах: і в стрільбі, і в техніці пересування на лижах. Звичайно, в подальшому, ще багато-багато потрібно прогресу, але Олена виросла, я задоволений тим, як вона прогресувала за сезон.

Юля Городна, теж може записати в актив цей сезон - у неї були непогані гонки, вона відчула порох кубка IBU, відчула що таке великий жіночий спорт, де зуміла показати непогані результати. Але саме на головних стартах вона не виступила хоча б на четвірку щодо себе. Індивідуальну гонку можна в актив записати, адже якби стріляла чисто - вона боролася б за медалі, а в спринті і пасьюті нічого гарного не було. Тому їй потрібно продовжувати працювати.

Оксана Москаленко, остання з молодіжної частини групи, показала середній сезон. У стрільбі вона стала стабільнішою, є крок вперед. Ми довго мучилися, адже у неї була проблема: ногами виступала непогано, а весь час їй заважала стрільба. По-простому, вона застрелюється в гонках, де у неї був гарний функціональний стан. Зараз же, в січні, вона непогано стріляла, але функціонально виглядала як бліда тінь - в неї пішла сила, вона сама в цьому зізнається, та й по дистанції видно, що вона йде дуже важко, не може боротися, не може проштовхнути себе. Щось пішло не так, як ніби-то після того злощасного отруєння вона втратила силу, і йде спустошення. Ми підключали і силові, і індивідуальні тренування, щоб цю ситуацію трохи виправити, але Оксана так і не повернулася на колишні кондиції. Для неї цей сезон просто проходить.

Взагалі, весь сезон дивний, коронавірусний. Не сказав би, що він хороший - він просто пройшов. Ми проаналізували плюси і мінуси, тепер будемо намагатися йти далі. Я сподіваюся, що дівчата самі, дивлячись на свої результати, будуть трохи злішими. Влітку ми працювали здорово, і, підсумую, що все-таки чекали результатів трохи кращих, ніж вони були в підсумку», - сказав Лопухов.

Біатлонний сезон-2020/21: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кошмарний сон лисиць. Лестер може почати новий сезон в АПЛ із мінусом очок
Футбол | 29 березня 2024, 12:22 5
Кошмарний сон лисиць. Лестер може почати новий сезон в АПЛ із мінусом очок

Клуб звинуватила спочатку англійська Прем'єр-ліга, а потім і англійська Футбольна ліга…

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.