Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 березня 2021, 17:03
68850
54

ШЕВЧЕНКО: «Або хлопці не почули, або ще щось. Не дограли 5 хвилин»

Головний тренер збірної України прокоментував нічию проти Фінляндії

| Оновлено 29 березня 2021, 17:03
68850
54
ШЕВЧЕНКО: «Або хлопці не почули, або ще щось. Не дограли 5 хвилин»
УАФ. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував нічию проти Фінляндії (1:1) в матчі кваліфікації ЧС-2022:

– Перш за все, хотів би побажати якнайшвидшого одужання футболістові збірної Фінляндії, який отримав сьогодні травму. Сподіваюся, він якомога швидше видужає. Це найважливіше. Дуже неприємний момент, в футболі такі травми, на жаль, трапляються. Потрібно обов'язково підтримати футболіста.

Що стосується самої гри, то, вважаю, ми провели сьогодні дуже хороший матч. Я незадоволений лише останніми п'ятьма хвилинами, протягом яких ми припустилися цілої серії помилок, і тут мова не тільки про ситуацію з пенальті в наші ворота. Або хлопці не почули, або ще шось, але вони не виконали перестроювання, яке повинно були відбутися у цьому відрізку матчу. У підсумку, ми не дограли цей матч так, як повинні були, і втратили перемогу. А так, в цілому, грали дуже добре, 85 хвилин повністю виконували установку на матч, все в ньому йшло за нашим планом, забили відмінний м'яч.

– Чи не здалося вам, що збірна Фінляндії в кінцівці матчу давила на ворота збірної України сильніше, ніж збірна Франції після того, як ваша команда зрівняла рахунок?

– У нашого суперника просто шансів інших не було – вони били вперед, намагалися зачепитися за м'яч. Ми допустили помилку, яка коштувала нам випущеної перемоги. Так, у фінів в останні п'ять-сім хвилин матчу були моменти. Але, повторюся, ми кінцівку поєдинку не дограли, і це пов'язано не стільки з моментами збірної Фінляндії, скільки з нашою грою в цьому відрізку зустрічі. Думаю, це послужить нам хорошим уроком. Хлопці розгубилися, займали абсолютно неправильні позиції. Можливо, далася взнаки втома. Але, думаю, що в подальшому подібного не повториться.

– Чи не вважаєте, що вибір схеми гри в п'ять захисників на сьогоднішній матч був помилкою?

– Повторюся, ми зіграли відмінний матч. Володіли ініціативою, не дозволили супернику нічого створити, незважаючи на те що збірна Фінляндії дуже добре грає на контратаках. З нашого боку був хороший контроль м'яча, ми створювали моменти. Але у нас теж сили закінчувалися. Ми провели заміни, футболісти, що вийшли на поле, відмінно увійшли в гру, ми забили відмінний м'яч.

У нас є можливість грати за різними схемами. Сьогоднішній матч зайвий раз показав, що обрана на нього схема гри працює добре. В тому числі, і на атаку.

– Ви сьогодні були дуже емоційні по ходу гри. До кого саме ви зверталися від бровки?

– Не думаю, що зараз має сенс приділяти увагу емоціям. Я підказував всім.

– Не шкодуєте, що не викликали на цей збір інших футболістів, щоб у вас була можливість варіювати схему гри?

– До кожного матчу ми готуємося з тієї обоймою футболістів, яка у нас є на поточний момент. І прагнемо вибрати найкращу тактику на матч. Що ж стосується підбору виконавців, то вважаю, що на поточний збір викликані найкращі футболісти, які є в Україні в даний момент.

– Чому Довбік виявився поза заявкою на сьогоднішній матч?

– Тому що ми заявили на цей матч двох інших нападників. Один з них вийшов на заміну і забив м'яч. У мене немає можливості заявити на матч 30 футболістів.

– Оцініть гру Мораеса, який сьогодні забив свій дебютний м'яч за збірну України.

– Він довго чекав цього м'яча. Хотілося б, щоб він виявився переможним, але, думаю, у Мораеса ще все попереду. В цілому, він підсилив нашу гру, відмінно в неї увійшов, хоча вона була дуже непростою, важкою. Так що я вітаю Мораеса з першим м'ячем за збірну України.

Події матчу

89’
ГОЛ ! З пенальті забив Теему Пуккі (Фінляндія).
88’
Віталій Миколенко (УКРАЇНА) отримує червону картку.
80’
ГОЛ ! М'яч забив Жуніор Мораес (УКРАЇНА).
Оцініть матеріал
(281)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 54
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Андрюша не ставь Миколенка в центр он не вывозит там. Что вообще за цырк от Шевы, с Францией Виталя такой матч выдал на фланге, а тут резко в центр, где логика?
p_s_l
Шевченко: "Сегодняшний матч лишний раз показал, что выбранная на него схема игры работает хорошо. В том числе, и на атаку."
Серьезно?
Проблема в том, что Шева не видит свои ошибки с составом.
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SportsMan
Мораесу 33 года, но у него еще все впереди. Однако.
adidas777
Видимо мы разные матчи смотрели!
Если Шеве все понравилось, кроме 5 минут...
Barsa2019
Не доиграли минут 10, а не 5. Фины должны были Трижды! забивать с 81 по 85 минуты, пронесло там. Миколенко на фланге должен играть.
Eagle
Хочется спросить у Шевы,что это за "очень хороший матч",если единственный мяч забили только на 80 мин.матча,а в итоге сыграли вничью......и с кем,с командой Финляндии на своём поле.Ещё осталось вничью сыграть дома с Казахстаном и будут видимо у Шевы очень хорошие матчи сборной,ну просто класс(((
Geniyfootball1985
Микола в центре это самоубийство,шеве это в минус
avtv5555
Шевченко ошибся,нельзя ставить "универсала" Миколенко в центр не его позиция, а если он проигрывает конкуренцию Соболю то пусть сидит на банке
alekos59
Читаешь и диву даешься! Отличный матч, все молодцы, всё впереди! Идилия да и только. Самокритики и критики ноль. Мажоры хреновы !
Trollface
Состав сборной с первой минуты был не правильным. Такая игра и получилась.
Local78
"Ми зіграли відмінний матч" - це все що треба знати про інтерв'ю Шевченка.
Batya
А де Попов Шева? Також не підходить за схемою, як Буй Що робить Миколенко у центрі оборони?
gvs58
Фарт закінчився, а гри, як не було, так і не має! Але тренер задоволений 85-ма хвилинами...
yatsiykvova
Нічия на совісті Шеви - 100%
valdemar84
Якщо коротко по грі, то:
1. Миколенко сильніший за Соболя
2. Не знав що Макаренко вже не лівий захизник
3. Не Яремчуком єдиним
4. Шапа, Буля. Великий знак питання.
5. Провал тренерський
Roman Romanyuk
Шева натупив з складом, але не в цьому біда, а в тому що непризнає свої помилки.
samird
Я ещё когда увидел стартовый й состав была чуйка, что сегодня у нас будут проблемы. Зубков и Соболь - это слабые фланги (а СБУ всегда была сильна именно флангами). Макаренко также на уровень основы сборной не тянет. Зинченко банально не хватает тонуса в центре. Этот сезон Аталанты отчетливо показал, что Малиновский при всех своих достоинствах не роль лидера команды не тянет - это игрок вторых ролей. Яремчуку нужен простору и передачи - это форвард момента. А моменты никто не создаёт. Мы за два матча практически не создали качественных моментов у ворот соперника. Ни с автобусом финов, ни с свободными зонами французов. Дай бог на Евро смогут сыграть Ярмоленко и Цыганков (и будут в форме).
Выход Марлоса (что он делает в заявке??!!) и Мораеса (забил, но сыграл никак) полностью выключил скорость в атаке (которой и так практически не было). А окончательно мне стало понятно, что сегодня мы не выиграем, когда увидел у кромки поля Коваленко. А Буяльский в эту игру не вписывается - теперь я понял почему. Слишком интенсивно играет.
turist86
27.03.2021
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Зараз вже не час для експериментів»
https://sport.ua/uk/news/530853-andrey-shevchenko-seychas-uzhe-ne-vremya-dl
ya-eksperimentov
людина слова?
Istm
===
Повторюся, ми зіграли відмінний матч. Володіли ініціативою, не дозволили супернику нічого створити, незважаючи на те що збірна Фінляндії дуже добре грає на контратаках. З нашого боку був хороший контроль м'яча, ми створювали моменти.
===
Це Шевченко про який матч говорить?