Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 28 березня 2021, 02:47
6625
1

Перша ліга. Лідерство Чорноморця і чергова «суха» перемога Вереса

Відбувся 18-й тур Першої ліги

| Оновлено 28 березня 2021, 02:47
6625
1
Перша ліга. Лідерство Чорноморця і чергова «суха» перемога Вереса
ФК Верес

Відкривав тур поєдинок лідерів «Агробізнес» - «Металіст 1925». Зустріч відбулася 25-го березня на «Арені Львів». «Агрономи» вийшли вперед на 18-й хвилині після реалізованого пенальті у виконанні Руслана Черненка. Але ще до перерви харків'янам вдалося відігратися і вийти вперед. Спочатку Юрій Батюшин відзначився з одинадцятиметрової позначки, а потім голом у роздягальню відзначився Рібейро. Як підсумок, «Металіст 1925» переміг з рахунком 2:1 і з 34 очками вийшов на третє місце в турнірній таблиці. «Агробізнес» також має 34 бали, але йде четвертим.

«Миколаїв» грав проти «Альянсу» на своєму полі. «Корабели» зробили собі хороший заділ в кінцівці першого тайму, коли ворота гостей вразили Володимир Одарюк і Сергій Кравченко. У другій половині зустрічі голів не було. Єдине, на 89-й хвилині Дмитро Шевченко отримав червону картку, а тому миколаївська команда догравала зустріч в чисельній більшості. «Миколаїв» завдяки перемозі піднявся на шосте місце. А «Альянс» із 26 балами йде дев'ятим.

Вадим Євтушенко набрав дебютне очко з «Кристалом». Херсонській команді вдалося зіграти на виїзді внічию з «Поліссям». Першими забили в матчі житомирці після швидкого голу Євгена Шевченка на 9-й хвилині. Відзначимо, що гравцю вдалося записати в свій актив дуже красивий гол. Євген прийняв м'яч у повітрі і щіточкою акуратно відправив його в дальню «дев'ять». Напевно цей забитий м'яч претендуватиме на звання кращого в сезоні. Але на 34-й хвилині Андрій Сорокін реалізував пенальті, чим повернув статусу поєдинку паритет. Гра завершилася внічию 1:1. «Кристал», як і раніше, займає останнє, 16-е місце, маючи в активі 5 очок. «Полісся» з 20 балами йде на десятій позиції.

Внічию з аналогічним рахунком 1:1 завершився поєдинок між «Кременем» і «Гірником-Спорт». Команда з Кременчука довго вела рахунку після голу Олександра Демченка на 23-й хвилині, але на 83-й хвилині поєдинку «Гірник-Спорт» вирівняв становище. Догравали зустріч команди в меншості, оскільки «червоне світло» загорілося перед Микитою Дудкою та Владиславом Ігнатьєвим. Після цього поєдинку «Гірник-Спорт» з 28 очками йде на сьомому місці, а «Кремінь» - з 11 балами в активі - на одинадцятому.

Продовжує перемагати і не пропускати «Верес» Юрія Вірта. Рівненська команда здобула виїзну перемогу з рахунком 1:0 в матчі з «Прикарпаттям». Переможним голом на 55-й хвилині відзначився Михайло Сергійчук. «Верес» має реноме команди, яка менше за всіх пропускає в Першій лізі. Зараз підопічні Вірта виймали м'яч із сітки своїх воріт лише 8 разів. До слова, «червоно-чорні» залишають свої ворота «сухими» вже чотири матчі поспіль. Завдяки цій перемозі, рівняни з 36 очками вийшли на друге місце в Першій лізі.

Могла досягти перемоги над «Чорноморцем» київська «Оболонь». «Пивовари» вийшли вперед на 7-й хвилині після голу Олексія Майданевича і довго утримували переможний рахунок. Але на 77-й хвилині з поля був вилучений Сергій Суханов. Маючи чисельну перевагу, одесити на своєму полі зуміли повернути результату матчу статус-кво. На 80-й хвилині точно пробив Бека Вачіберадзе. Як підсумок, 1:1 в Одесі. «Оболонь» з 27-ма очками йде восьмою, а «Чорноморець» із 38 балами продовжує лідирувати, але у другого «Вереса» менше тільки на 2 пункти і у рівнян ще є два матчі в запасі.

«Волинь» Василя Сачка взяла важливі для себе три очка. Луцька команда переграла на виїзді «Ниву» з рахунком 2:0. Голами у першому таймі відзначилися Іван Цюпа і Артур Рябов. Тернопільська команда після цієї поразки з 18 очками йде на 12 місці, а «Волинь» розташувалася на 5-й позиції, маючи в активі 30 балів.

«Авангард» поступився на виїзді «ВПК-Агро». «Агрономи» переграли краматорчан з рахунком 2:1, хоча пропустили першими після точного удару Максима Єрмоленка на 19-й хвилині. «ВПК-Агро» зміг зрівняти рахунок і вийти вперед після реалізованого пенальті Павла Ксьонза і після голу Богдана Шмигельського. «ВПК-Агро» переміг з рахунком 2:1 і тепер з 17 очками йде на 13 місці. «Авангард» з 8 балами знаходиться на 15 позиції.

Дмитро КОТКОВ

Перша ліга. 18-й тур

25 березня

«Агробізнес» - «Металіст 1 925» - 1:2
Голи:
Черненко, 18 (з пенальті) - Батюшин, 34 (з пенальті), Рібейро, 43.

26 березня

«Миколаїв» - «Альянс» - 2: 0
Голи:
Одарюк, 39, Кравченко, 45+1.

Вилучення: Шевченко, 89 («Альянс»).

«Полісся» - «Кристал» - 1: 1
Голи:
Шевченко, 9 - Сорокін, 34 (з пенальті).

«Кремінь» - «Гірник-Спорт» - 1: 1
Голи:
Демченко, 23 - Твердохліб, 83.

Вилучення: Дудка, 86 - Ігнатьєв, 90+1.

«Прикарпаття» - «Верес» - 0: 1
Гол:
Сергійчук, 55.

«Чорноморець» - «Оболонь» - 1:1
Голи:
Вачіберадзе, 80 - Майданович, 7.

Вилучення: Суханов, 77 («Оболонь»).

«Нива» - «Волинь» - 0:2
Голи: Цюпа, 10, Рябов, 45+2.

«ВПК-Агро» - «Авангард» - 2:1
Голи:
Ксьонз, 21 (з пенальті), Шмигельський, 76 - Єрмоленко, 19.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПЕРШОЇ ЛІГИ

Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bismuth
Пока лидер это Верес.)